والدین همسرم به رغم محبت های ما کارشکنی می کنند، اهل عیش و نوش اند، باعث بدبختی همسرم در گذشته شده اند

والدین همسرم به رغم محبت های ما کارشکنی می کنند، اهل عیش و نوش اند، باعث بدبختی همسرم در گذشته شده اند

والدین همسرم به رغم محبت های ما کارشکنی می کنند، اهل عیش و نوش اند، باعث بدبختی همسرم در گذشته شده اند و من شوهر سوم ایشان هستم … که بخاطر سختی او و بر خلاف اجازه پدر و مادرش با او ازدواج کردم … آنها حتی در بیماری های شدید روحی دخترشان (همسر) به او کمکی نکردند … و من با این همه سی سال است با روحیه خدایی با همسر و فرزندانم در مقابل آنها زندگی می کنم و …؟

مقدمه:
قرآن شریف صحنه زندگی را میدان آزمایش و امتحان تشبیه کرده و فرموده در این امتحان مشخص می شود چه کسی خوب می درخشد.[1] و چه کسی نمره‌ قبولی نمی گیرد و در امتحان الهی مردود می گردد شکر خدا شما برادر بزرگوار امتحانات زیادی را پشت سر گذاشته اید. و در هرکدام بهتر از دیگری درخشیده اید بدانید که عنایت و توجه حق بدرقه راهتان است و در این مسیر زندگی یاریگری قلب مهربانتان است اگر در زندگی شما سختی های زیادی بوده در عوض خداوند مهربان قلبی رئوف، گامی استوار، صبر و استقامت، اعتماد به نفس، سلاح دعا و توکل به خودش را نیز به شما بخشیده است صفاتی که در فراز و نشیب های زندگی به شما کمک می کند و به قلب شما آرامش می دهد.
آیا تا به حال فکر کرده اید که چه چیز باعث شده مدت سی سال به این زندگی خداپسندانه ادامه دهید؟ بد نیست به برخی از این عوامل اشاره کنیم. امیدواریم که با شناسایی بهتر این توانایی ها و عمیق تر کردن آنها به زندگی خود آرامش، بیشتری بخشید.
1. اهتمام به مخلوق خدا: توجه به نیازهای مادی و معنوی بندگان خدا مورد توصیه و توجه ائمه ـ علیهم السّلام ـ و قرآن شریف است و این امر همان چیزی است که باعث شد شما با این زن ازدواج کنید و او را از رنج ها و محنت هایش نجات دهید.
2. حفظ آبروی مؤمن: در زندگی شما صفات برجسته انسانی زیادی وجود داشته یکی از آنها حفظ آبروی یک زن و مرهم گذاشتن بر داغ های اوست داغهایی که بر اثر بی توجهی والدین به او رسیده بود. حفظ آبروی مؤمن یکی از صفات مردان الهی و از انفاق های مستحب و مورد تأکید علماء اخلاق است.[2] 3. صبر و تحمل: صبر و تحمل شما در این برخوردهایی که اشاره نمودید قابل تحسین است و در واقع نعمتی الهی است که به شما بخشیده شده است، قدر این گوهر را بدانید و خدای را شکر گذار باشید.
4. پرستاری از همسر بیمار: در روایات ما توصیه های زیادی به رعایت حال همسر شده است و از مردان خواسته شده که آنها را کمک کنند و این مردان ثواب زیادی نصیبشان (اجر شهید) می شود.
5. صله رحم: شما آن قدر بزرگوار هستید که جواب بدی آنها را با بدی نداده اید و این امر در واقع سیره ائمه ـ علیهم السّلام ـ بوده که با افراد مختلف کریمانه برخورد می کردند و با کسانی که از آنها می بریدند رابطه ایمانی و عاطفی برقرار می کردند.
6. عفو و گذشت: ایمان قوی شما باعث شده که بتوانید از سر تقصیرات آنها بگذرید و بجای بدی آنها به آنها خوبی کنید. عفو و گذشت و عدم توجه به مسائل گذشته نیز موهبتی الهی است، شما در واقع با عفو و بخشش، خود را از نظر معنوی بیمه کرده اید، رضایت خداوند را خریده اید و تا حدودی آنها را رام کرده اید. از سوی دیگر ایمان، دعا، نیایش و گذشت، سرمایه هایی هستند که به بهداشت روانی و حتی جسمانی افراد مؤمن کمک می کند فقط کافی است تأملی کنید. ببینید آیا اگر عنایت و توفیق الهی شامل حال شما نبود می توانستید این گونه خوب در صحنه های امتحان الهی بدرخشید.
توصیه هایی به شما و همسرتان:
1. صفات خوب خود را که در بالا به آنها اشاره کردیم در خود تقویت کنید، این صفات علاوه بر این که باعث روابط خوب شما می شود موجب آرامش و شیرینی زندگی شما نیز می گردد.
2. صله رحم خوب است امّا اگر اذیت می شوید مدت آن را بسیار کم کنید مثلاً چند دقیقه ای بنشینید و یا تلفنی بزنید، در عوض افراد مؤمنی را پیدا کنید که دارای صفات خوب انسانی باشند و با آنها رفت و آمد کنید. این معاشرت ها به زندگی رونق می بخشد و مقداری از ناراحتی ها را کم می کند. (به یاد داشته باشید که علماء بزرگ اخلاق فرموده اند: اکرام و گرامی داشتن مردم به اندازه ای باید باشد که آنها لیاقتش را دارند و هر قدر فردی از جاده بندگی خارج شود کمتر شایسته اکرام و عزت می گردد).[3] 3. همسرتان در این امر سختی عاطفی و روحی زیادی کشیده اند سعی کنید بیشتر روحیه او را تقویت کنید. با هم به اماکن زیارتی بروید و در مراسم دعا شرکت کنید. دعا به ما آرامش می دهد، دست ما را به دامن و پایگاه امن الهی می رساند و داغ ها و عقده های روحی ما را پالایش می کند از طبیعت سرسبز نیز بهره ببرید.
4. اوقات فراغت خود را پر کنید و ذهن خود را با مطالعه، ذکر، گفتگوهای صمیمی با افراد نزدیک پر کنید.
5. برای خانواده همسرتان دعا کنید و از خداوند بخواهید که جرعه‌های گوارای هدایت را به آنها بچشاند چرا که در واقع تن دادن به لذت های آنی و زودگذری که در پی هلاکت و شقاوت است جز بدبختی چیزی برایشان ندارد و این دعا یک نوع خدمتی است که از شما ساخته است. صفات خوب و برخورد های انسانی شما حتماً اثر بخش است و شاید اگر اینها نبود وضع معنوی آنها به مراتب بدتر از این بود.
تا توانی به جهان خدمت محتاجان کن
به دمی یا درمی یا قلمی یا قدمی
6. به همسرتان دل داری بدهید، او حتماً به خاطر رفتار بد والدینش نسبت به شما احساس شرم می کند و از گذشته خود احساس خوبی ندارد، به او مژده‌ رحمت الهی را بدهید چرا که او گرفتار ندانم کاری های پدر و مادرش شده است و تقصیری در تلخی های گذشته اش نداشته و خداوند از روی لطفش همسری مهربان به او عنایت کرده، پس کریمانه تر بگذارید او در کنار شما احساس راحتی بیشتری کند و شما را تکیه گاه أمن خود بداند و این، زندگی و حیات دوباره ای به او می دهد.
7. فضای معنوی خانه و خانواده را بیشتر کنید سعی کنید اگر برایتان مقدور است در جلسات دعا و معنوی شرکت کنید و اگر نمی توانید نوار یا سی دی از اینگونه جلسات تهیه کنید و روزانه قسمتی از آن را (کم ولی مداوم و روزانه) همراه با همسرتان گوش کنید.
در آخر توصیه می کنیم آنچه که در زندگی شما مهم است حفظ زندگی خودتان است اگر به آن ضربه شدید می خورد رابطه خود را با آنها به حداقل برسانید.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. زندگی موفق (رازهای خوب زیستن)، عباس رحیمی، نشر جمال.
2. خانواده متعادل، دکتر محمدرضا شرفی، نشر انجمن اولیاء و مربیان.

پی نوشت ها:
[1] . ملک/2 الذی خلق الموت و الحیوه لِیبلوکم ایپکم احسنُ عملاً.
[2] . قمی، عباس، خلاصه معراج السعاده، موسسه در راه حق، 1370، ص102.
[3] . خلاصه معراج السعاده، ص 117 با کمی تغییر.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید