مترجم: رزیتا ملکیزاده
منبع:راسخون
پرتقال میوهی گوشتالوی آبداری است که به جهت داشتن غلظت بالای ویتامین C و فواید بیشمار آن در سلامت شهرت دارد. میتوانید با مصرف آب پرتقال از این مزایا بهرهمند شوید. این مقاله را بخوانید تا در مورد حقایق تغذیهای آب پرتقال به برخی از اطلاعات مفید دست یابید.
اول میوه، سپس رنگ!
میوهی «پرتقال» پیش از نامگذاری رنگ «نارنجی یا پرتقالی»، به این اسم نامیده شد (در انگلیسی رنگ نارنجی و پرتقال به یک شکل «orang» نوشته و خوانده میشوند). در قرن 14، در واقع «orange» به صورت نارنج یا ‘narrange’ بود که ‘N’ خود را در فرایند جداسازی اشتباه کلمه از دست داد.
آب پرتقال نوشیدنی سالمی است که از پرتقال تازه بدون ترش شدگی تهیه میشود. نوشیدن آب پرتقال بدن شما را برخوردار از چندین خواص مفید میسازد. آب پرتقال غنیترین منبع ویتامین C بوده که میتوانید سهمیه روزانه خود از ویتامین C را تنها با نوشیدن یک وعده آب پرتقال تأمین نمایید. این آب میوه، حاوی مقدار مناسبی مواد معدنی مختلف مفید همانند پتاسیم و منیزیم بوده و میزان چربی آن پایین است و فاقد کلسترول میباشد. ذخیره و نگهداری آب پرتقال تازه کار دشواری است و از این رو، هرگز نباید به آب پرتقالهای بستهبندی شده اعتماد کنید. این آب پرتقالها حاوی مواد نگهدارنده بوده و در مقایسه با نوع خانگی تازهی آن کالری بیشتری دارند.
اطلاعات تغذیهای آب پرتقال
منبع: وزارت کشاورزی ایالات متحده
آب پرتقال، بصورت خام (1 فنجان) |
|||
ویتامینها |
|||
ویتامین C |
124 میلیگرم |
تیامین |
223ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
074ر0 میلیگرم |
نیاسین |
992ر0 میلیگرم |
ویتامین B6 |
099ر0 میلیگرم |
ویتامین K |
2ر0 میکروگرم |
ویتامین A |
496 IU (واحد بینالمللی) |
ویتامین E |
10ر0 میلیگرم |
مواد معدنی |
|||
کلسیم |
27 میلیگرم |
آهن |
50ر0 میلیگرم |
منیزیم |
27 میلیگرم |
روی |
12ر0 میلیگرم |
سدیم |
2 میلیگرم |
فسفر |
42 میلیگرم |
پتاسیم |
496 میلیگرم |
– |
– |
چربی |
|||
میزان چربی کل |
060ر0 گرم |
چربی غیراشباع مونو |
089ر0 گرم |
چربی غیراشباع پلی |
099ر0 گرم |
کلسترول |
10 میلیگرم |
دیگر عناصر غذایی پرمصرف |
|||
آب |
98ر218 گرم |
قند |
83ر20 گرم |
پروتئین |
74ر1 گرم |
کربوهیدرات |
79ر25 گرم |
آب پرتقال، به صورت قوطی، شیرین نشده (1 فنجان) |
|||
ویتامینها |
|||
ویتامین C |
9ر74 میلیگرم |
تیامین |
097ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
052ر0 میلیگرم |
نیاسین |
500ر0 میلیگرم |
ویتامین B6 |
077ر0 میلیگرم |
ویتامین K |
2ر0 میکروگرم |
ویتامین A |
IU 436 |
ویتامین E |
50ر0 میلیگرم |
مواد معدنی |
|||
کلسیم |
25 میلیگرم |
آهن |
25ر0 میلیگرم |
منیزیم |
25 میلیگرم |
روی |
10ر0 میلیگرم |
سدیم |
10 میلیگرم |
فسفر |
42 میلیگرم |
پتاسیم |
458 میلیگرم |
– |
– |
چربی |
|||
میزان چربی کل |
045ر0 گرم |
چربی غیراشباع مونو |
062ر0 گرم |
چربی غیراشباع پلی |
085ر0 گرم |
کلسترول |
10 میلیگرم |
دیگر عناصر غذایی پرمصرف |
|||
آب |
42ر218 گرم |
قند |
81ر21 گرم |
پروتئین |
69ر1 گرم |
کربوهیدرات |
41ر27 گرم |
آب پرتقال، کنسانتره منجمد، شیرین نشده، رقیق شده با 3 حجم آب (1 فنجان) |
|||
ویتامینها |
|||
ویتامین C |
1ر90 میلیگرم |
تیامین |
172ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
110ر0 میلیگرم |
نیاسین |
680ر0 میلیگرم |
ویتامین B6 |
162ر0 میلیگرم |
ویتامین K |
2ر0 میکروگرم |
ویتامین A |
IU 164 |
ویتامین E |
37ر0 میلیگرم |
مواد معدنی |
|||
کلسیم |
30 میلیگرم |
آهن |
20ر0 میلیگرم |
منیزیم |
25 میلیگرم |
روی |
10ر0 میلیگرم |
سدیم |
10 میلیگرم |
فسفر |
37 میلیگرم |
پتاسیم |
393 میلیگرم |
– |
– |
چربی |
|||
میزان چربی کل |
037ر0 گرم |
چربی غیراشباع مونو |
030ر0 گرم |
چربی غیراشباع پلی |
040ر0 گرم |
کلسترول |
10 میلیگرم |
دیگر عناصر غذایی پرمصرف |
|||
آب |
27ر224 گرم |
قند |
48ر18 گرم |
پروتئین |
49ر1 گرم |
کربوهیدرات |
91ر21 گرم |
ارزش غذایی آب پرتقال
از جدول بالا کاملاً مشخص است که آب پرتقال مطمئناً بخشی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل میدهد.. این میوهی خانواده مرکبات بدلیل خواص مفیدی که دارد، شناخته شده است.
◊ ویتامین C: همانطور که قبلاً ذکر شد، آب پرتقال سرشار از ویتامین C است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ما ایفاء میکند. ویتامین C با داشتن میزان بالای آنتیاکسیدانها به ساخت و ترمیم سلولهای بدن کمک کرده و همچنین از هرگونه آسیبی جلوگیری میکند. این ویتامین به بدن ما برای مبارزه با عفونتها و بیماریها کمک مینماید. علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان میدهند که ویتامین C دارای خواص ضد سرطانی است و رادیکالهای آزاد در بدن را از کار میاندازند. همچنین به جذب آهن غیر هِم non-heme iron (آهن موجود در مواد غیر گوشتی) کمک کرده و از کمبود آهن در بدن جلوگیری مینماید. بنابراین، وجود ویتامین C برای سلامت کلی لازم است، و از این رو، باید مقدار مکفی از آن را با نوشیدن آب پرتقال تأمین کنیم.
◊ مواد معدنی: آب پرتقال حاوی میزان بالایی مواد معدنی همچون منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی به کاهش سطح فشار خون کمک کرده و از این رو، به بیمارانی که دارای فشار خون بالا هستند، توصیه میشود از این آب میوه بنوشند. مصرف آب پرتقال همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کشنده مثل سکته و دیگر بیماریهای قلبی کمک میکند. توصیه میشود خانمهای باردار از این نوشیدنی برای رشد سالم کودک ـ رشد و استحکام استخوانها و دندان در نوزاد به دلیل داشتن سطح بالای کلسیم بنوشند.
◊ نوشیدن آب پرتقال به دلیل خواص ضد التهابی به درمان آرتروز کمک میکند. همچنین خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش میدهد. این نوشیدنی سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و مقاومت بدن در مبارزه با بیماریها را افزایش میدهد.
توجه داشته باشید که نبایستی در هیچ کاری زیادهروی کنید، در مورد مصرف آب پرتقال هم به همین ترتیب. میزان قند این نوشیدنی بالا بوده و در نتیجه باید آن را به حد اعتدال مصرف نمایید. توصیه میشود که تنها یک یا دو لیوان آب پرتقال را به طور روزانه مصرف نمایید. علاوه بر این، به این دلیل که محتوای اسیدی آن بالاست چنانچه ناراحتی معده دارید، میتواند مشکلات بیشتری برایتان به وجود آورد.