اطلاعات تغذیه‌ای آب پرتقال

اطلاعات تغذیه‌ای آب پرتقال

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون

پرتقال میوه‌ی گوشتالوی آبداری است که به جهت داشتن غلظت بالای ویتامین C و فواید بیشمار آن در سلامت شهرت دارد. می‌توانید با مصرف آب پرتقال از این مزایا بهره‌مند شوید. این مقاله را بخوانید تا در مورد حقایق تغذیه‌ای آب پرتقال به برخی از اطلاعات مفید دست یابید.

اول میوه، سپس رنگ!
میوه‌ی «پرتقال» پیش از نامگذاری رنگ «نارنجی یا پرتقالی»، به این اسم نامیده شد (در انگلیسی رنگ نارنجی و پرتقال به یک شکل «orang» نوشته و خوانده می‌شوند). در قرن 14، در واقع «orange» به صورت نارنج یا ‘narrange’ بود که ‘N’ خود را در فرایند جداسازی اشتباه کلمه از دست داد.
آب پرتقال نوشیدنی سالمی است که از پرتقال تازه بدون ترش شدگی تهیه می‌شود. نوشیدن آب پرتقال بدن شما را برخوردار از چندین خواص مفید می‌سازد. آب پرتقال غنی‌ترین منبع ویتامین C بوده که می‌توانید سهمیه روزانه خود از ویتامین C را تنها با نوشیدن یک وعده آب پرتقال تأمین نمایید. این آب میوه، حاوی مقدار مناسبی مواد معدنی مختلف مفید همانند پتاسیم و منیزیم بوده و میزان چربی آن پایین است و فاقد کلسترول می‌باشد. ذخیره و نگهداری آب پرتقال تازه کار دشواری است و از این رو، هرگز نباید به آب پرتقال‌های بسته‌بندی شده اعتماد کنید. این آب پرتقال‌ها حاوی مواد نگهدارنده بوده و در مقایسه با نوع خانگی تازه‌ی آن کالری بیشتری دارند.

اطلاعات تغذیه‌ای آب پرتقال
منبع: وزارت کشاورزی ایالات متحده

 

آب پرتقال، بصورت خام (1 فنجان)

ویتامین‌ها

ویتامین C

124 میلی‌گرم

تیامین

223ر0 میلی‌گرم

ریبوفلاوین

074ر0 میلی‌گرم

نیاسین

992ر0 میلی‌گرم

ویتامین B6

099ر0 میلی‌گرم

ویتامین K

2ر0 میکروگرم

ویتامین A

496 IU (واحد بین‌المللی)

ویتامین E

10ر0 میلی‌گرم

مواد معدنی

کلسیم

27 میلی‌گرم

آهن

50ر0 میلی‌گرم

منیزیم

27 میلی‌گرم

روی

12ر0 میلی‌گرم

سدیم

2 میلی‌گرم

فسفر

42 میلی‌گرم

پتاسیم

496 میلی‌گرم

چربی

میزان چربی کل

060ر0 گرم

چربی غیراشباع مونو

089ر0 گرم

چربی غیراشباع پلی

099ر0 گرم

کلسترول

10 میلی‌گرم

دیگر عناصر غذایی پرمصرف

آب

98ر218 گرم

قند

83ر20 گرم

پروتئین

74ر1 گرم

کربوهیدرات

79ر25 گرم

آب پرتقال، به صورت قوطی، شیرین نشده (1 فنجان)

ویتامین‌ها

ویتامین C

9ر74 میلی‌گرم

تیامین

097ر0 میلی‌گرم

ریبوفلاوین

052ر0 میلی‌گرم

نیاسین

500ر0 میلی‌گرم

ویتامین B6

077ر0 میلی‌گرم

ویتامین K

2ر0 میکروگرم

ویتامین A

IU 436

ویتامین E

50ر0 میلی‌گرم

مواد معدنی

کلسیم

25 میلی‌گرم

آهن

25ر0 میلی‌گرم

منیزیم

25 میلی‌گرم

روی

10ر0 میلی‌گرم

سدیم

10 میلی‌گرم

فسفر

42 میلی‌گرم

پتاسیم

458 میلی‌گرم

چربی

میزان چربی کل

045ر0 گرم

چربی غیراشباع مونو

062ر0 گرم

چربی غیراشباع پلی

085ر0 گرم

کلسترول

10 میلی‌گرم

دیگر عناصر غذایی پرمصرف

آب

42ر218 گرم

قند

81ر21 گرم

پروتئین

69ر1 گرم

کربوهیدرات

41ر27 گرم

آب پرتقال، کنسانتره منجمد، شیرین نشده، رقیق شده با 3 حجم آب (1 فنجان)

ویتامین‌ها

ویتامین C

1ر90 میلی‌گرم

تیامین

172ر0 میلی‌گرم

ریبوفلاوین

110ر0 میلی‌گرم

نیاسین

680ر0 میلی‌گرم

ویتامین B6

162ر0 میلی‌گرم

ویتامین K

2ر0 میکروگرم

ویتامین A

IU 164

ویتامین E

37ر0 میلی‌گرم

مواد معدنی

کلسیم

30 میلی‌گرم

آهن

20ر0 میلی‌گرم

منیزیم

25 میلی‌گرم

روی

10ر0 میلی‌گرم

سدیم

10 میلی‌گرم

فسفر

37 میلی‌گرم

پتاسیم

393 میلی‌گرم

چربی

میزان چربی کل

037ر0 گرم

چربی غیراشباع مونو

030ر0 گرم

چربی غیراشباع پلی

040ر0 گرم

کلسترول

10 میلی‌گرم

دیگر عناصر غذایی پرمصرف

آب

27ر224 گرم

قند

48ر18 گرم

پروتئین

49ر1 گرم

کربوهیدرات

91ر21 گرم

ارزش غذایی آب پرتقال
از جدول بالا کاملاً مشخص است که آب پرتقال مطمئناً بخشی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می‌دهد.. این میوه‌ی خانواده مرکبات بدلیل خواص مفیدی که دارد، شناخته شده است.
◊ ویتامین C: همانطور که قبلاً ذکر شد، آب پرتقال سرشار از ویتامین C است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ما ایفاء می‌کند. ویتامین C با داشتن میزان بالای آنتی‌اکسیدانها به ساخت و ترمیم سلول‌های بدن کمک کرده و همچنین از هرگونه آسیبی جلوگیری می‌کند. این ویتامین به بدن ما برای مبارزه با عفونتها و بیماری‌ها کمک می‌نماید. علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین C دارای خواص ضد سرطانی است و رادیکال‌های آزاد در بدن را از کار می‌اندازند. همچنین به جذب آهن غیر هِم non-heme iron (آهن موجود در مواد غیر گوشتی) کمک کرده و از کمبود آهن در بدن جلوگیری می‌نماید. بنابراین، وجود ویتامین C برای سلامت کلی لازم است، و از این رو، باید مقدار مکفی از آن را با نوشیدن آب پرتقال تأمین کنیم.
◊ مواد معدنی: آب پرتقال حاوی میزان بالایی مواد معدنی همچون منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی به کاهش سطح فشار خون کمک کرده و از این رو، به بیمارانی که دارای فشار خون بالا هستند، توصیه می‌شود از این آب میوه بنوشند. مصرف آب پرتقال همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کشنده مثل سکته و دیگر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. توصیه می‌شود خانمهای باردار از این نوشیدنی برای رشد سالم کودک ـ رشد و استحکام استخوان‌ها و دندان در نوزاد به دلیل داشتن سطح بالای کلسیم بنوشند.
◊ نوشیدن آب پرتقال به دلیل خواص ضد التهابی به درمان آرتروز کمک می‌کند. همچنین خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد. این نوشیدنی سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و مقاومت بدن در مبارزه با بیماریها را افزایش می‌دهد.
توجه داشته باشید که نبایستی در هیچ کاری زیاده‌روی کنید، در مورد مصرف آب پرتقال هم به همین ترتیب. میزان قند این نوشیدنی بالا بوده و در نتیجه باید آن را به حد اعتدال مصرف نمایید. توصیه می‌شود که تنها یک یا دو لیوان آب پرتقال را به طور روزانه مصرف نمایید. علاوه بر این، به این دلیل که محتوای اسیدی آن بالاست چنانچه ناراحتی معده‌ دارید، می‌تواند مشکلات بیشتری برایتان به وجود آورد.

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید