اسفناج ( سبزیجات)
اسفناج منبع غنی از اسیدفولیک، پتاسیم و فیبر است. بسته به وعده های غذایی شما، مصرف هر نوع سبزی می تواند قلب شما را تقویت کند. پزشکان 15000مرد بدون سابقه بیماری قلبی را در طول 12 سال مورد آزمایش قرار دادند. آنهایی که دست کم روزانه دونیم وعده سبزی مصرف می کردند، در مقایسه با بقیه خطر ریسک بیماری های قلبی را تا 25 درصد کاهش دادند. هر وعده بیشتر از این حد، 17 درصد ریسک ناراحتی قلبی را کاهش می دهد.
سویا
سویا کلسترول را پایین می آورد و از آنجایی که چربی اشباع شده کمی دارد، منبع بسیار خوبی برای پروتئین در رژیم سلامت قلب است. برای مثال شیر سویا را می توانید به خوراک جو دو سر یا دانه کامل غلات اضافه کنید. اما مراقب نمک موجود در سویای خود باشید. بعضی از فرآورده های سویا دارای سدیم اضافی می باشد که می تواند برای فشار خون مضر باشد.
بنشن
عدس، نخود، لوبیا سفید و قرمز منابع بسیار خوبی برای کلسیم، اسید چرب امگا 3 و فیبر هستند که حتماً باید جایگاهی در تغذیه شما داشته باشند.
انواع توت
زغال اخته، تمشک، توت فرنگی، توت سفید یا هر نوع دیگری از توت ها که شما بیشتر دوست دارید، حاوی مواد هستند که ریسک ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را در شما کاهش می دهند. شاه توت و ذغال اخته به خصوص برای سلامتی رگها بسیار مفیدند.
گردو و بادام
بادام و گردو نیز از نظر امگا3 و چربی اشباع نشده غنی هستند. آنها به خصوص در افزایش فیبر رژیم های غذایی نقش دارند. در واقع همانند زیتون منابع غنی از چربی سالم هستند.
جو دو سر
صبح خود را با خوراک جو دو سر شروع کنید. جو دو سر از نظر امگا3 و فیبر غنی است و در کاهش کلسترول نقش دارد.
روغن زیتون
حاوی چربی اشباع نشده است و کلسترول مضر را در خون پایین می آورد و در نتیجه ریسک حمله قلبی کاهش می یابد، تحقیقات نشان می دهد حتی مردانی که زمینه بالا رفتن کلسترول را دارند به خاطر استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی به تعداد کمتری از حملات قلبی در گذشته اند. سعی کنید از روغن زیتون خالص و کمتر فرآوری شده در آشپزی هایتان به جای کره استفاده کنید.
آووکادو
مقداری کمی آووکادو را به ساندویچ یا سالاد اسفناج خود اضافه کنید تا میزان چربی سالم در رژیم غذای یتان افزایش یابد. آووکادو میزان کلسترول مضر را در خون پایین آورده و بر کلسترول مفید خون می افزاید.
دانه کتان
این دانه از نظر فیبر، امگا3 و اسیدهای چرب امگا6 غنی هستند. از این ماده غذایی می توانید در کنار غلات در صبحانه استفاده کنید.
منبع: طب سنتی را بیشتر بشناسیم.
منبع: نشریه بانو، شماره 115.