نویسنده: دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی
تمامی آلوها از جمله آلو سیاه از میوههایی هستند که مصرف آن به همه افراد توصیه میشود مگر در افراد مبتلا به نارسایی کلیوی که نتوانند پتاسیم را به خوبی دفع کنند. به علاوه مصرف آلوهای خورشی تا حدودی باعث کاهش فشارخون و چربی خون میشود.
این نوع آلو با توجه به فواید و خواصی که دارد جایگزینی مناسب برای غلات و پایینآورنده قندخون به حساب میآید و فرد با مصرف آن کالری مورد نیاز خود را دریافت میکند.
این میوه خاصیت ضدیبوست دارد و علاوه بر این که دارای فیبر بالایی است، در آن ترکیب های شیمیاییای به نام دیهیدروکسی سنیل ایزاتین وجود دارد که به عنوان مسهل عمل میکند. به همین دلیل افرادی که از یبوست رنج میبرند، آلو را در وعدههای غذایی خود میگنجانند. این ترکیب در نوع تازه و خشک آلو وجود دارد. اما اگر از آلوی سیاه استفاده میکنید، حتما قبل از مصرف آن را یکی، دو ساعت در آب بخیسانید.
فراموش نکنید که مصرف آلوی تازه فواید بیشتری دارد چون گاهی در نوع خشکشده، پوست آلو جدا میشود که باعث کاهش خواص آن خواهد شد. توصیه میکنیم بین آلوهای خشک پوستدار و پوست گرفته، نوع پوستدار را انتخاب کنید.
به طور کلی میوههای رنگ تیره، رنگدانههایی از گروه فلاونوئیدها هستند و خاصیت آنتیاکسیدانی دارند. ثابت شده مصرف این مواد غذایی برای پیشگیری و کنترل برخی از بیماریها مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی مفید است بنابراین کسانی که سابقه ابتلا به این بیماریها را دارند بهتر است این میوه را در برنامه غذاییشان بگنجانند.
این تصور که آلو در درمان کمخونی موثر است، نادرست است. آهن در ترکیب تمام میوهها وجود دارد و به نوعی جذبش با حضور ویتامینهای موجود افزایش مییابد.
این ویژگی در مورد آلو هم صدق میکند و مصرف آن با سایر منابع گیاهی آهن مثل حبوبات و غلات جذب آهن را 2 تا 3 برابر افزایش میدهد.
منبع : هفته نامه سلامت