نویسنده: عذراسادات حکیم
کلم داری املاح فراوانی از جمله کلسیم، آهک، ید، سولفات، اکسیدهای آهن و گوگرد است.
کلسیم دارای سه گونه است:
کلم سبز، کلم قرمز، کلم قمری.
کلم دارای فایدههای بسیاری است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چهره را نکو و روشن میکند.
کلم صدا را صاف میکند و پخته آن، دردرمان سرفههای قدیمی، زانو و کمر درد مفید است.
کلم خواب آور است و پخته آن سردرد را تسکین میدهد.
کلم پخته بدن را از عرق زیاد تمییز میکند.
برگ کلم سوخته، سفید کننده دندانهای زرد است.
خوردن مداوم کلم موجب از بین رفتن سنگهای ادراری است.
کلم از سبزیهای تصفیه کننده خون و درمان کم خونی به شمار میرود.
کلم زخمهای بواسیر وسنگینی گوارش را درمان میکند.
همچنین در درمان بیماریهای اسهال، کبد، سل، سستی استخوان و یرقان مفید است.
از کلم به عنوان آرام کننده درد هم استفاده میشود.
شیره کلم خام، درمان فقر آهن است و مخاط معده و رودهها را تمیز میکند.
تخم کلم، کرم دستگاه گوارش، کم خونی و خون ریزی لثه را درمان وبینایی و نور چشم را افزایش میدهد.
به طور خلاصه کلم را میتوان درمان همه دردها نامید و از آن برای درمان تمام اعضای بدن استفاده کرد.
ضررهای کلم
کلم برای کسانی که گواتر، بواسیر و خارش بدن مبتلا هستند، توصیه نمیشود. (1)
پی نوشت ها :
1. میوه و گیاه درمانی، صفحه 123.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.