خواص باقلا

خواص باقلا

نویسنده: عذراسادات حکیم

امام صادق (ع) در بیان فایده باقلا می‌فرماید:
باقلا را با پوست بخورید که معده را پیراسته می‌نماید (1)
همچنین حضرت در جای دیگر می‌فرماید:
باقلا، درد را از بین می‌برد و دردی درآن نیست. (2)
باقلا طبیعتی سرد و تر دارد.
باقلا دارای ویتامین‌های A,B1,B2,B3,C است.
همچنین دارای املاح بسیار از جمله:
آهن، آهک، پتاسیم، سدیم، فسفر، کلسیم و نشاسته است.
از خواص باقلا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
باقلا مغز استخوان‌ها را تقویت و فعال می‌کند.
در بدن خون تولید می‌کند.
سردردهای متوالی (میگرن) را درمان می‌کند.
به بدن نیرو می‌دهد و ضعف را از بین می‌برد.
ریه‌ها وکلیه را تقویت می‌کند. زود هضم بوده و در دفع دیگر فضولات نیز موثر است. در درمان سرفه‌های خشک موثر است. راهی برای درمان سیاتیک، رماتیسم، درد مفاصل و نقرس است.
آب جوشیده باقلا، گلو را نرم می‌کند. دم کرده گل باقلا، ضد تشنج بوده و ادرارآور است؛ سنگ کلیه را دفع کرده و برای قولنج کلیوی مفید است.
جوشانده باقلا، اثر مفیدی برای رفع روماتیسم دارد.
از جوشانده باقلا برای بهبود نقرس نیز استفاده می‌شود.
برای ورم مثانه نیز مفید است. (3)

ضررها
زیادی در باقلا، باعث سنگینی و نفخ معده می‌شود.
همچنین موجب کندی ذهن می‌شود.
عده‌ای به باقلا تازه حساسیت دارند که از علامت‌های آن می‌توان به احساس خستگی و ضعف اعصاب اشاره کرد. همچنین علامت‌هایی چون سردرد، خون در ادرار و استفراغ ظاهر خواهد شد.
کسانی که به بیماری‌های از جمله کلسترول، ضعف حافظه، سردرد، خارش پوست، فشار خون و یبوست گرفتار هستند، نباید در خوردن باقلا زیاده روی کنند. (4)

پی نوشت ها :

1. بحارالانوار، جلد 63، صفحه 266.
2. همان، صفحه 266.
3. فرشته نجات، صفحه 331.
4. خواص گیاهان دارویی، صفحه 46.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.

مطالب مشابه