مترجم:حمید وثیق زاده انصاری
منبع:راسخون
میوهها غنی از مواد مغذی هستند و به عنوان مواد ایدهآل در برنامه رژیم کاهش وزن محسوب میشوند. اما میوههای زیادی وجود دارند که مقدار قند بالایی دارند. بیایید نگاهی به میوههای مختلف و مقدار قند آنها بیندازیم.
میوهها ترکیبات ضروری را در هر رژیم غذایی متعادل تشکیل میدهند. برخلاف غذاهای ناسالم که بیشتر شامل قند و کربوهیدراتهای ساده هستند همهی میوهها شامل فیبر و دیگر مواد مغذی هستند که به بدن اجازه میدهند قند را به آرامی و در طول زمان جذب کند. میوههای تازه، غذاهای سالم و مغذی هستند که غنی از ویتامینها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی هستند. آنتی اکسیدانها و دیگر مواد فوتو شیمیایی در میوهها، نقش مهمی را در حفظ غلظت قلیایی در رژیم غذایی دارند.
وقتی که میخواهید وزن کم کنید و یا سالم بمانید، جایگزینی شیرینیهای پر کالری و فست فود با بیشتر میوهها و سبزیجات یک توصیهی عاقلانه سنتی است. اگر چه بیشتر میوهها طبیعتاً چربی کمی دارند و یک منفعت دیگر که دارند این است که به سرعت شما را سیر میکنند اما میوههای زیادی وجود دارند که مقدار شکر بالایی دارند. افرادی که دیابت دارند، چاق هستند و یا کسانی که نسبت به شکری که مصرف میکنند حساس هستند، ممکن است از مصرف چنین میوههای با قند بالا اجتناب کنند و یا مصرف آنها را کاهش دهند.
مقدار شکر در میوهها :
قند طبیعی یافت شده در میوهها که به عنوان فروکتوز شناخته میشود یک مونو ساخارین است. فرمول شیمیایی فروکتوز بسیار شبیه به گلوکوز است اما ساختار مولکولی آن متفاوت است. شاخص گلیسمی گلوکوز بیشتر از فروکتوز است که به این معنی است که فروکتوز به اندازهی گلوکوز سطح قند خون را افزایش نمیدهد. اگر چه مقدار کالری فروکتوز همانند قند معمولی است اما آن سالمترین شکل قند طبیعی تلقی میشود.
آسانترین روش برای تعیین مقدار شکر میوه با چشیدن آن است. هر چه میوه شیرینتر باشد مقدار قند بیشتری در آن وجود دارد. اما سوال این است که آیا میوههای خشک نیز مفید هستند؟ بله، میوههای خشک مقدار قند بیشتری نسبت به میوه های تازه دارند. این به این دلیل است که در فرآیند خشک کردن میوه، آب میوه از دست میرود و باعث میشود که غلظت شکر بیشتر شود.
میوههای با قند بالا
میوههای غنی از قند :
چه شما رژیم غذایی قند کم داشته باشید و یا فقط در مورد دانستن مقدار قند در میوههای مورد علاقهی خود کنجکاو باشید، لیستی که در زیر آورده شده است میتواند برای شما مفید باشد.
میوههای با مقدار قند بالا :
• آلو (4ر8)
• پرتقال (8)
• گلابی (3ر8)
• آناناس (4ر8)
• نارنگی (9)
• گیلاس (9ر10)
• انار (6ر11)
• انبه (6ر12)
• انجیر (8ر13)
• موز (4ر10)
• سیب (8ر8)
*مقادیری که در داخل پرانتز ذکر شدهاند مقدار شکر موجود به گرم در هر 3 اونس است.
میوههای با قند پایین یا متوسط :
• توت فرنگی (4)
• خربزهی کاسابا (3ر4)
• میوهی پاپایا (5)
• هندوانه (3ر5)
• هلو (1ر7)
• کیوی (6ر7)
• شلیل (7ر6)
• قره قاط (3ر7)
• طالبی (7ر6)
• لیمو ترش (2)
• گوآوا (6ر7)
*مقادیری که در داخل پرانتز ذکر شدهاند مقدار شکر موجود به گرم در هر 3 اونس است.
باید ذکر شود که با وجود مقدار شکر، میوهها در کل نسبت به غذاهایی که شامل شکر تصفیه شده هستند سالمتر هستند. اما، افرادی که دیابت و یا رژیم کاهش وزن دارند میتوانند از لیست میوههای گفته شده در بالا که میتوانند به آنها کمک کند که تصمیم بگیرند چه میوههایی باید بخورند و یا از چه میوههایی باید پرهیز کنند و یا مصرف آنها را کاهش دهند بهره ببرند. در اولویت قرار دادن مصرف میوههای با قند پایین میتواند در کل به کنترل مصرف شکر شما کمک کند.
تذکر: این مقاله صرفاً جنبهی اطلاعاتی دارد و به هیچ وجه نمیتواند جایگزین توصیههای داده شده توسط متخصصان این امر بشود.