مترجم: رزیتا ملکیزاده
منبع: راسخون
مقاومت در برابر یک همبرگر آبدار کار بسیار سختی است، اما توصیه میشود پیش از گاز زدن به این همبرگر خوشمزهی آبدار، در مورد کالریهای موجود در آن اطلاعاتی کسب کنید. این مقاله اطلاعات تغذیهای آن را برای شما فراهم ساخته است.
ارزش غذایی همبرگر
این واقعیت را نمیتوان انکار کرد که همبرگر مقدار زیادی کالری به مواد مصرفی روزانه شما میافزاید. علاوه بر آن، مقدار زیادی از این کالریها از چربی بدست میآیند. بنابراین، اگر به کاهش وزن فکر میکنید، توصیه میشود که این خوراکی را بندرت مصرف نمایید.
اجازه دهید با اطلاعات بدست آمده از همبرگر رستورانهای برگر کینگ Burger King که به اندازهی 100 گرم سرو میشوند، آغاز کنیم. این نوع همبرگر حاوی:
* 230 کالری است، که از این مقدار، 80 کالری از چربی بدست میآید
* چربی کل آن 15 گرم بوده که از این میزان 6 گرم چربی اشباع شده و 1 گرم چربی ترانس میباشد
* 25 میلیگرم کلسترول
* 460 میلیگرم سدیم
* میزان کل کربوهیدارت 26 گرم
* 1 گرم فیبر خوراکی
* میزان کل قند 6 گرم
* 9 گرم پروتئین
همبرگر دوبل برگر کینگ در اندازه 128 گرمی دارای:
* 320 کالری است که از این مقدار 140 کالری از چربی بدست میآید
* چربی کل آن 9 گرم بوده که از این میزان 3 گرم چربی اشباع شده میباشد
* 45 میلیگرم کلسترول
* 450 میلیگرم سدیم
* میزان کل کربوهیدارت 26 گرم
* 1 گرم فیبر خوراکی
* میزان کل قند 6 گرم
* 14 گرم پروتئین
بنابراین، تقریباً نیمی از کالری موجود در همبرگر از چربی بدست میآید.. همچنین، بدلیل اینکه همبرگر یک غذای فرآوری شده است، حاوی مقادیر زیادی سدیم میباشد. همچنین، این آیتم غذایی حاوی چربی اشباع شده و کلسترول نیز میباشد. اگرچه همبرگر بزرگ منبع خوبی از پروتئین است، بایستی محتوای چربی و کلسترول آن را در نظر داشته باشید، خصوصاً اگر دارای سابقهی خانوادگی ابتلا به بیماریهای قلبی هستید. جداول زیر اطلاعات تغذیهای همبرگر را نشان میدهند.
همبرگر، یک عدد گرد معمولی همراه با چاشنی |
|
آب |
41ر49 گرم |
انرژی |
254 کالری |
پروتئین |
74ر11 گرم |
میزان کل لیپید (چربی) |
25ر12 گرم |
کربوهیدرات |
81ر24 گرم |
مواد معدنی |
|
کلسیم |
57 میلیگرم |
آهن |
39ر2 میلیگرم |
منیزیم |
20 میلیگرم |
فسفر |
113 میلیگرم |
پتاسیم |
206 میلیگرم |
سدیم |
458 میلیگرم |
روی |
87ر1 میلیگرم |
ویتامین |
|
ویتامین C |
5ر1 میلیگرم |
تیامین |
210ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
810ر0 میلیگرم |
نیاسین |
350ر3 میلیگرم |
ویتامین B6 |
110ر0 میلیگرم |
فولات |
68 میکروگرم |
ویتامین B12 |
80ر0 میکروگرم |
ویتامین A |
(واحد بینالمللی) IU751 |
لیپید |
|
میزان کل اسیدهای چرب اشباع شده |
755ر3 گرم |
میزان کل اسیدهای چرب مونو غیر اشباع |
809ر4 گرم |
میزان کل اسیدهای چرب پلی غیر اشباع |
343ر2 گرم |
کلسترول |
24 میلیگرم |
ارزش غذایی همبرگر تهیه شده از گوشت کمچرب
اگر مقاومت در برابر خوردن همبرگر برایتان سخت است، بایستی به خوردن انواعی که از گوشت کم چربی یا لخم تهیه شده، فکر کنید. همبرگر چرخ کردهی تهیه شده با گوشت کم چربی جایگزین مناسبی برای همبرگرهای سنتی است. میزان کالری، چربی و همچنین میزان سدیم این نوع همبرگر کمتر میباشد. علاوه بر این، همبرگر کم چرب منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی است.
گوشت گاو، چرخ کرده، 97% گوشت لخم، 3% چربی، به صورت گرد، پخته شده، کبابی شده |
|
آب |
96ر67 گرم |
انرژی |
146 کالری |
پروتئین |
36ر26 گرم |
میزان کل لیپید (چربی) |
46ر4 گرم |
کربوهیدرات، با اختلاف |
0 گرم |
مواد معدنی |
|
کلسیم |
5 میلیگرم |
آهن |
88ر2 میلیگرم |
منیزیم |
23 میلیگرم |
فسفر |
208 میلیگرم |
پتاسیم |
353 میلیگرم |
سدیم |
64 میلیگرم |
روی |
45ر6 میلیگرم |
ویتامین |
|
ویتامین C |
0ر0 میلیگرم |
تیامین |
041ر0 میلیگرم |
ریبوفلاوین |
176ر0 میلیگرم |
نیاسین |
051ر6 میلیگرم |
ویتامین B6 |
418ر0 میلیگرم |
فولات |
7 میکروگرم |
ویتامین B12 |
44ر2 میکروگرم |
ویتامین A |
(واحد بینالمللی) IU9 |
ویتامین E |
12ر0 میلیگرم |
ویتامین D |
IU 2 |
ویتامین K |
4ر1 میکروگرم |
لیپید |
|
میزان کل اسیدهای چرب اشباع شده |
207ر2 گرم |
میزان کل اسیدهای چرب مونو غیر اشباع |
691ر1 گرم |
میزان کل اسیدهای چرب پلی غیر اشباع |
281ر0 گرم |
چربی ترانس |
094ر0 گرم |
کلسترول |
88 میلیگرم |
در آخر، افراد بایستی مصرف هر نوع مواد غذایی فرآوری شده را کاهش دهند، به این دلیل که این مواد غذایی میتوانند موجب اضافه وزن در فرد شوند و شخص را در معرض خطر ابتلا به برخی مشکلات مربوط به سلامتی قرار دهند. بنابراین، قبل از اینکه تسلیم مزه کردن آن شوید، در مورد تأثیر چنین مواد غذایی بر سلامت خود فکر کنید. تنها هر از چند وقتی از خوردن آن لذت ببرید و هنگامی که این کار را میکنید، به دنبال جایگزین سالمتر آن باشید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود.