خواص گلابی

خواص گلابی

نویسنده: عذراسادات حکیم

امام صادق (ع) می‌فرماید:
گلابی بخورید، چرا که قلب را جلا می‌دهد و دردهای داخل بدن را به خواست خداوند متعال ساکت می‌نماید. (1)
شخصی خدمت امام صادق (ع) آمد واز بیماری قلب شکایت کرد، حضرت در جواب فرمودند: گلابی بخور. (2)
گلابی از میوه‌های گرم است.
برگ گلابی سرد وخشک است.
گلابی شامل ویتامین‌هایی چونA,B1,B2,C می‌باشد.
گلابی سرشار از املاح معدنی است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
آهن، تانن، سدیم، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، کلر، گوگرد، فسفر.
ازویژگی‌های درمانی آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
گلابی سم‌های بدن را از بین برده و سیستم دفاعی بدن راتقویت می‌کند. یکی از میوه‌هایی است که در پیشگیری و درمان ایدز مفید است.
فشارخون را کاهش می‌دهد.
معده را تقویت و روده را پاک می‌کند.
قند آن چون گلوکز است به بیماران مبتلا به مرض قند آسیبی نمی‌رساند.
گلابی سنگ، عفونت و سوزش مجاری ادرار و مثانه را از بین می‌برد.
ترشح بزاق دهان را زیاد کرده و به هضم غذا کمک می‌نماید.
اسید اوریک را حل نموده و روماتیسم، نقرس، درد مفاصل را درمان و عطش را از بین می‌برد.
صورت را نکو دل را آرام بخش است، غم وغصه را از بین می‌برد وتب را از بین می‌برد.
تشنگی را برطرف، اعصاب را آرام وقلب و مغز را تقویت و دل را پاک می‌کند.
تخم گلابی برای درمان کرم معده و روده مفید است.
شیره گلابی، تصفیه کننده خون است، خون ساز است و اسید اوریک را از بین می‌برد.
خستگی بدن را از بین می‌برد و برای درمان سل مفید است.
ادرار را زیاد و در درمان اسهال مفید است. (3)

ضررها
پوست گلابی نیز سرشار از املاح معدنی است و دیر هضم است لذا کسانی که بیماری معده دارند، باید گلابی را بدون پوست بخورند.
زیاده روی در گلابی خوردن، برای کسانی که سرد مزاج هستند نیز ضرر دارد و آن‌ها باید گلابی را به همراه زنجبیل بخورند.

پی نوشت ها :

1. وسایل الشیعه؛ جلد 17، صفحه 133.
2. بحارالانوار، جلد 66، صفحه 175.
3. طب الکبیر، صفحه 137.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید