گردو

گردو

نویسنده: جواد صدیق

 

گردو درختی زیبا و سایه افکن است که در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می یابد. گل های نر و ماده ی آن روی یک پایه قرار دارند. سنبله ی گل های نر به صورت آویخته و گل های ماده ی آن به شکل قایم روی شاخه قرار می گیرند.
میوه ی گرده مغز مانند و در فاصله هیا پره های نازکی قرار گرفته است.
درخت گردو هنگامی که به سن بیست سالگی می رسد، شروع به میوه دادن می کند و بالاترین باروری خود را در سن پنچاه سالگی دارد.
از تمام قسمت های درخت گردو استفاده ی طبی به عمل می آید.

ترکیبات شیمیایی:

مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس، اگزالات آهک و ویتامین های A,B,D,E است وبرگ درخت آن نیز سه درصد اینوژیت و اسید الاژیک، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، باریوم و همچنین کاروتن دارد.
پوسته ی گوشت دار میوه ی سبز گردو نیز دارای قند و اسیدهای آلی مانند اسیدسیتریک، اسید مالیک، فسفات ها و اگزالات کلسیم است.
درصد گرم مغز گردوی خام و خشک مواد زیر موجود است:
آب: 3/5 گرم
پروتئین: 14/8 گرم
مواد چربی: 65 گرم
مواد نشاسته یی: 13 گرم
کلسیم: 100 میلی گرم
فسفر: 380 میلی گرم
آهن: 3 میلی گرم
سدیم: 2 میلی گرم
پتاسیم: 50 میلی گرم
ویتامین A : سی واحد
ویتامین35B1/. میلی گرم
ویتامین 35B2/. میلی گرم
ویتامین 1B3میلی گرم
ویتامین 2C میلی گرم

خواص دارویی:

گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و روغن آن از قدیم برای پختن غذاها استفاده می شده است.
گردو خون ساز و تصفیه کننده ی خون است.
درمان کننده ی بیماری های ریوی است.
مسکن دل پیچه است.
اگر از گردو، عسل و مربا درست کنید، برای اشخاص لاغر مفید است.
مربای گردو ملین است و آپاندیس را تقویت می کند.
خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و کیسه ی صفرا جلوگیری می کند.
پوست سبز گردو قابض است.
در تقویت نیروی جنسی مؤثر است.
اگر پوست تازه ی گردو را به دندان و لثه بمالید، لثه و دندان را تقویت می کند.
دم کرده ی برگ درخت گردو، برای درمان ورم مفاصل مفید است.
پنجاه گرم برگ گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه بجوشانید. این جوشانده برای شست و شوی زخم ها و التیام آنها بسیار مفید است.
دم کرده ی برگ درخت گردو در درمان ترشحات زنانه و بیماری سل تأثیر دارد.
چون گردو دارای مس است، بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند.
شیره ی قسمت سبز گردو را اگر چند بار روی زگیل بمالید، آن را از بین می برد.
گردوی تازه به رنگ سفید با پوست زرد روشن است. مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فریزر نگهداری کنید تا کهنه نشود.

مضرات:

گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است، ولی زیاده روی در خوردن آن باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود. گردو برای گرم مزاج ها خوب نیست و بهتر است این گونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و کمی سکنجبین و سرکه بخورند. مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه، رنگ آن زرد یا قهوه یی و طعمش تند می شود و باعث مسمومیت خواهد شد.
منبع: 7 روز زندگی شماره 123

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید