بروکلی؛ یک سم‌زدای واقعی

بروکلی؛ یک سم‌زدای واقعی

نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که مصرف روزانه‌ی یک نوشیدنی تهیه شده از بروکلی باعث دفع دو ماده‌ی شیمیایی مضر از بدن می‌شود.

بروکلی

در مورد خواص بروکلی زیاد صحبت کرده‌ایم. اخیراً نتایج یک پژوهش آمریکایی که در مجله‌ی Cancer Prevention Research به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که نوشیدن روزانه یک نوشیدنی تهیه شده از بروکلی باعث دفع آکرولئین و بنزن می‌شود. این دو ترکیب شیمیایی مضر در محیط زیست به وفور یافت می‌شود.

آکرولئین در گازهای خروجی از اگزوز ماشین‌ها، دود سیگار و روغن‌هایی که در دمای بالا حرارت داده می‌شوند وجود دارد. این ترکیب شیمیایی برای پوست و مخاط مضر است و می‌تواند سلامت ریه‌ها را نیز به خطر بیندازد. بنزن نیز هیدروکربنی است که به عنوان یک ترکیب سرطان‌زا معروف است.

محققان دانشگاه جان هاپکینز تأثیر بروکلی را روی نزدیک به 300 چینی ساکن یکی از آلوده‌ترین مناطق چین مورد بررسی قرار دادند.

برخی از این افراد به مدت 12 هفته یک نوشیدنی با پایه‌ی بروکلی غنی‌شده با گلوکورافانین و سولفورفان مصرف کردند. این دو ترکیب در سبزیجات وجود داشته و خواص ضدسرطانی دارند.

گروه دیگر روزانه یک نوشیدنی دیگر مصرف کردند.

محققان هر هفته ادرار شرکت‌کننده‌های هر دو گروه را مورد بررسی قرار دادند.
آنچه مشخص است بروکلی می‌تواند بدن را از شر سمومی که روزانه به دلیل استنشاق هوای آلوده وارد بدن می‌شود خلاص کند

محققان بعد از بررسی‌های انجام شده مشاهده کردند گروهی که نوشیدنی حاوی بروکلی مصرف کرده بودند به میزان 61 درصد بنزن و 23 درصد آکرولئین بیشتری نسبت به گروه دیگر از طریق ادرار خود دفع کرده‌اند.

محققان به این نتیجه رسیدند که این نوشیدنی به طور موثری با اثرات منفی آلاینده‌های موجود در هوا مقابله می‌کند. البته قابل‌ذکر است میزان گلوکورافانین و سولفورفانی که به این نوشیدنی اضافه شده بود بیشتر از میزانی است که به طور طبیعی می‌توان از یک نوشیدنی با پایه‌ی بروکلی انتظار داشت.

محققان همچنان مشغول انجام بررسی‌های تکمیلی هستند اما آنچه مشخص است بروکلی می‌تواند بدن را از شر سمومی که روزانه به دلیل استنشاق هوای آلوده وارد بدن می‌شود خلاص کند.

ترجمه: فاطمه مهدی پور

تبیان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید