مروری کوتاه بر خواص کرفس

مروری کوتاه بر خواص کرفس

از آنجایی که کرفس سرشار از انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین آ، ب و ث است و در آن املاح نیز به مقدار زیاد نهفته است می‌تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو باشد.

کرفس مانند هویج، پیاز و گوجه فرنگی یکی از سبزی‌های مورد استفاده در خانه است و تمام بخش‌های این گیاه مفید است. این سبزی در هر فصلی یافت می‌شود اما بهترین طعم را در فصل تابستان دارد.

* کرفس که در دین ماهم خوردن آن بسیار سفارش شده است از بین برنده بوی بد دهان است و این خاصیت کرفس احتمالاً به دلیل ترکیب موادی که در معده تولید می‌شوند با مواد معطر کرفس است.

* این گیاه حاوی ویتامین C زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه ها کمک کرده و از بروز بیماری اسکوربوت پیشگیری می‌کند.

* مصرف کرفس همچنین به افراد کم خون، توصیه می‌شود.

* هورمون‌های گیاهی موجود در کرفس به همراه روغن‌های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می‌دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین‌ها کرفس را به معجونی تبدیل می‌کنند که می‌تواند داروی هر دردی باشد.

* از آنجایی که کرفس سرشار از انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین آ، ب و ث است و در آن املاح نیز به مقدار زیاد نهفته است می‌تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو باشد.

* اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه، محرک اشتهاست و پتاسیم موجود در کرفس علاوه بر تحریک ادرار باعث کاهش فشار خون می‌شود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی که از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می‌برند، توصیه می‌شود.

* گیاه کرفس دارای خاصیت ضدمیکروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگی‌های ریوی مناسب است.

کرفس برای کلیه ها بسیار مفید است و علاوه بر این برای برطرف کردن

عفونت‌های مجاری ادرار و سنگ‌های این ناحیه موثر است. همچنین ادرار آور

و به همین دلیل باعث پایین آوردن اسید اوریک خون می‌شود

* این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است، بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار می‌آید و مصرف برگ و ساقه های کرفس در مورد کسانی که از ناراحتی‌های گوارشی نظیر یبوست رنج می‌برند بسیار نافع است.

* کرفس همچنین ضد نفخ است و تب را پایین می‌آورد. مصرف آن به خصوص به افراد درگیر با بیماری‌های قلب و عروق و بالا بودن چربی‌های خون بسیار توصیه می‌شود، این گیاه از تصلب شرایین جلوگیری می‌کند.

* ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک موجود در آن به همراه منیزیم و کلسیم اثر مثبتی در تقویت ماهیچه ها داشته و دارای اثرات شگرف در آرامش روانی است.

* البته دانه کرفس در مواردی موجب سقط جنین می‌شود و به همین دلیل در دوران بارداری منع مصرف دارد.

* کرفس سرشار از ویتامین C است و به عنوان یکی از 10 ماده غذایی است که می‌تواند با سرطان مقابله کند. این سبزی  برای تقویت لثه ها، مویرگ‌های پوستی و جلوگیری از سرماخوردگی کاربرد دارد.

* استفاده از کرفس سلامت بدن را تقویت می‌کند و باعث کاهش کلسترول می‌شود و می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. همچنین کرفس سرشار از مواد معدنی است و باعث گشاد شدن رگ‌ها و کاهش فشار خون می‌شود.

* کرفس برای کلیه ها بسیار مفید است و علاوه بر این برای برطرف کردن عفونت‌های مجاری ادرار و سنگ‌های این ناحیه موثر است. همچنین ادرار آور و به همین دلیل باعث پایین آوردن اسید اوریک خون می‌شود.

* آب کرفس به صورت قرقره برای رفع گلو درد مفید است و خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی دارد و همچنین آب کرفس برای رژیم‌های غذایی کاهش وزن مفید است.

منابع:

باشگاه خبرنگاران

ایرنا – دکتر نسرین حاجی سید جوادی، کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید