ازدواج یکی از مهمترین مسائل زندگی هر شخصی می باشد که اگر به درستی صورت گیرد می تواند خوشبختی دنیا و آخرت شخص را به دنبال داشته باشد در ازدواج باید واقع نگری نه سوء ظن و نه ایده آل نگری وسواس گونه سرلوحه کار قرار گیرد با توجه به نامه شما نکاتی ارائه می گردد و امیدوارم مفید واقع شود.
1. در صورتی که واقعاً شخص خواستگار شما، از معیارهای لازم برای ازدواج برخوردار است، و پدر و مادر شما هم بیجهت بر شما سختگیری میکنند؛ میتوانید با بعضی از افراد خانواده مثل: برادر، خواهر بزرگتر، عمه، خاله و … افرادی که عاقل و رازدار هستند صحبت کنید و آنها را واسطه قرار دهید تا مشکل شما رفع گردیده و وصلت شما صورت گیرد.
2. در مورد خواستگارانی که برای شما میآیند، اگر آنها دارای شرایط لازم ازدواج از قبیل: ایمان و دینداری، اخلاق نیکو، اصالت خانوادگی و … هستند ولی از بعضی کمالات دیگر مثل: امکانات و … بینصیب هستند و خانواده شما هم موافق با ازدواج شما با اینگونه از افراد هستند، ازدواجتان را هرگز به تأخیر میندازید.
3. در امر ازدواج توکّل به خداوند متعال و توسّل به ائمه اطهار ـ علیهم السّلام ـ حتماً رهگشای جوانان خواهد بود. شما هم از توکل و توسل بینصیب نباشید.
4. به خاطر ترس از اینکه در آینده مجرد بمانید به هر ازدواجی تن ندهید و حتماً در رابطه با معیارهای لازم برای یک همسر خوب پافشاری کنید.
5. در مورد اینکه با شرائط شما آیا مشمول روایت النکاح … میشوید یا نه؟ باید در جواب بگویم: این حدیث شریف میخواهد بفرماید: در صورتی که شرایط ازدواج برای یک شخص مهیّا بوده و او تن به ازدواج ندهد و یا اینکه اصلاً اصل ازدواج را قبول نداشته باشد از ما (فلیس منی) نیست. ولی در رابطه با افرادی که هنوز شوهر مناسبی برای آنها پیدا نشده است و اصل و اساس ازدواج را هم قبول دارند، شامل این روایت نمیگردند. در هر حال اولین فرصت مطلوب به دست آمده برای ازدواج را از دست ندهید و با رعایت شرایط لازم برای یک ازدواج هر چه زودتر اقدام کنید.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. ازدواج در اسلام، آیت الله مشکینی، ترجمه آیت الله جنّتی، الهادی قم.
2. جوانان و انتخاب همسر، علی اکبر مظاهری، پارسایان قم.
3. نظام خانواده در اسلام، حسین انصاریان، انصاریان قم.