روش های عذرخواهی از همسر

روش های عذرخواهی از همسر

وضعیت این گونه است: سکوت، جواب های سر بالا، درب قفل شده اتاق خواب و پریشان خاطری. در این شرایط می خواهید موی سر خود را بکنید. رک بگوییم، دیگر فکری به نظرتان نمی رسد و نمی دانید چه بکنید. عذرخواهی از همسر ممکن است مشکل به نظر برسد به خصوص زمانی که بر سر موضوعی با هم چندین بار مخالفت کرده باشید. ممکن است در خود توان گفتن متأسفم را نبینید و شاید هم هر کاری را که فکر می کردید به او می فهماند از کرده خود پشیمان هستید را انجام داده اید.
در این مقاله چندین روش جهت عذرخواهی مطرح شده است که توسط حل و فصل نمودن اختلافات و عبرت گرفتن از تجارب به قضیه خاتمه خواهد داد.
1-انتقاد را با گشاده رویی بپذیرید:
گوش دادن به حرف های همسرتان یک موضوع مهم برای پایان دادن به جر و بحث به شمار می رود. مجادله هایی که هر دوی شما تصور می کنید، حق با شما است و مشکل مربوط به هر جفت تان است. این به خصوص زمانی صدق می کند که قبلاً نیز مکرراً بر سر موضوع فعلی بحث کرده باشید. وقتی وی از شما انتقاد می کند، کمربندتان را از رو نبندید. این طور نشان دهید که حرف او را می فهمید، همان گونه که انتظار دارید هنگامی که شما صحبت می کنید، او نیز متوجه منظورتان شود. باز فکر کنید، نظر خودتان را بدهید، ایده او را لحاظ نموده و جلو روید.
2- آنتراکت دهید:
در اوج یک مجادله، فشار خون تان بالا می رود. تپش قلب تان بیشتر می شود و ممکن است چیزهایی بگویید که لزوماً از بیان آنها منظوری ندارید. همیشه به مکانی خلوت نیاز دارید که در آن از هم جدا شده، آرام گرفته و افکار خود را جمع نمایید. البته هنگامی که خیلی عصبانی هستید، از ماشین تان به عنوان یکی از آن مکان ها استفاده نکنید. سعی نمایید کمی قدم زده یا بدوید یا به آشپزخانه رفته، کمی از ظروف نشسته را بشویید. انرژی خود را معطوف فعالیت های مفیدتر وسودمندتر کنید و در عین حال به همسر خود مقداری فرصت دهید تا با خودش تنها باشد. برگشتن به بحث و مجادله بعد از یک استراحت کوتاه باعث می شود در مورد موضوع با دیدی بازتر و فکری آزادتر نگریسته و امید بیشتری برای رسیدن به یک نتیجه عملی و منطقی در شما ایجاد شود.
3- گذشته را یادآوری نکنید:
اگر می خواهید به نیتی در آینده دست پیدا کنید، با پیش کشیدن گذشته ها به هیچ کجا نخواهید رسید. مهم نیست که او بار آخر فلان چیز را گفته یا شما چه گفتید. با هم عهد کنید که گذشته ها گذشته. به چیزی که اکنون در حال روی دادن است، توجه کنید. با آتش بیار معرکه شدن راه به جایی نخواهید برد. با فراموش کردن گذشته، زودتر به توافق خواهید رسید.
4- دست او را بگیرید:
اگر به آرامی در مورد موضوعی بحث می کنید و همسرتان به یکباره صدایش را بالا برده و از کوره در رفت، کافی است به طرفش رفته و او را نوازش کنید. دست خود را آرام در دستان او قرار دهید.
بگذارید بفهمد که این فقط یک مجادله بی اهمیت است و شما برای شنیدن صحبتهای او در کنارش هستید. به علاوه نوازش نشان دهنده این است که شما به او اهمیت داده و دشمن او نمی باشید. توجه داشته باشید که همسرتان را به گونه ای جنسی نوازش نکنید که نتیجه معکوس دارد.
5- جوی رسانا جهت ارتباط ایجاد کنید:
در حالی که او به حالت قهر به اتاق خواب می رود، چند عدد شمع روشن کرده، یک نوشیدنی حاضر نموده، چند بالش روی زمین انداخته و از همسرتان بخواهید برای بحث و گفتگو نزد شما بیاید. او اتاقی که با سو سو زدن شعله های لطیف شمع روشن می شود را محلی مناسب برای تبادل نظر و اندیشه یافته و از حالت تدافعی اش کاسته خواهد شد. محیط اطراف تأثیر مستقیمی روی احساسات ما دارد. عصبانیت یک احساس خشن است اما با مراقبت همراه با توجه محبت آمیز، همیشه می توان آن را کنترل نمود.
6- مشکل ترین کلمه را به زبان آورید:
یک عذر خواهی واقعی می تواند یکی از دشوارترین پیشنهاداتی باشد که ما ارائه می کنیم. برخلاف تصور عموم، همه افراد قادر به زبان آوردن این کلمه 6 حرفی بوده و تا به حال هیچ کسی بعد از گفتن آن غش نکرده است. می توانید پیش از این که تسلیم شده و بگویید متأسفم، به بحث و جدل ادامه دهید. اما بهتر است با بیان این کلمه آب را روی آتش ریخته و خیلی سریع تر غائله را ختم دهید.
تقصیر را نباید فقط به گردن آقایان انداخت. گاهی اوقات خانم ها نیز می خواهند فقط حرف خودشان را به کرسی بنشانند. اما تا زمانی که نتوانید کوتاه آمده و عذرخواهی نمایید، به خصوص هنگامی که برای تان دشوار است نمی توان گفت که انسانی اعتذاری می باشید.
7- جمله ای دلپذیر به او بگویید:
یک مجادله می تواند بسیار خسته کننده بوده و اثرات احساسی سویی را به طور موقتی به همراه داشته باشد. با این که باید روشن و صادق بود، گاهی اوقات ابراز حقیقت باعث بروز صدمه می گردد. بعد از مجادله و جر و بحثی طولانی، وقت کوتاهی را اختصاص دهید به این که به یکدیگر یاد آوری کنید که آن فقط یک اختلاف نظر معمولی بوده و اگر چه ممکن است برخی از عقاید همسرتان باعث اذیت و آزار شما شود، اما در عوض بسیاری از محاسن دیگر وی را مانند خوش مشربی او، عشقش به فرزندان تان یا جدیتش، دوست دارید. در این صورت همسر شما نیز به احتمال زیاد مقابله به مثل خواهد کرد. گاهی اوقات فراموش کردن حرفهای آزار دهنده کسی که دوستش دارید، مشکل به نظر می رسد. اما اگر چیزی قابل تعریف را با آن بیامیزید، رو به روشدن با مسأله بسیار آسان تر خواهد شد.
8- بگویید که دوستش دارید:
بسیار تأکید می کنیم- همیشه، همیشه، همیشه – هنگامی که می خواهید به حالت آشتی و صلح برگردید، به همسرتان بگویید که دوستش دارید. اطمینان دادن این که احساس شما نسبت به همسرتان هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تغییر نخواهد کرد، در دستیابی به یک نتیجه صلح آمیز و ماندنی، نقش بسیار با اهمیتی خواهد داشت.
9- برای عصر برنامه ریزی کنید:
بعد از این که در خانه اوضاع آرام شد، برای آزاد شدن فکرتان از مجادله، برای انجام یک فعالیت تفریحی آماده شوید. اگر همسرتان قبلاً برای رزرو بلیط سینما یا گرفتن تاکسی اقدام می کرد، این بار شما پیشدستی نموده و این کار ها را انجام دهید. او تحت تأثیر این اعمال نوظهور شما قرار خواهد گرفت و این به شما فرصتی می دهد تا بتوانید از این تغییر رفتاری لذت ببرید. ممکن است زمانی توسط همسرتان آدمی تنبل و نامرتب مورد خطاب قرار گرفته و سریعاً نیز این موضوع را فراموش نموده باشید. اما در مورد زنان وضعیت متفاوت است. آنها سخت می توانند سخنی که برای شان گران تمام شده را از ذهن شان خارج نمایند. با پیشقدمی در پیشنهاد دادن یک فعالیت تفریحی، به خصوص بعد از جر و بحث، نه تنها ذهن خود را مشغول موضوعی دیگر می کنید، بلکه به همسرتان می فهمانید هنوز دوست دارید وقت تان را با او بگذرانید.

ببخشایید، اما همیشه فراموش نکنید.

عذرخواهی تنها به این معنا نیست که بگویید متأسفید و آن اتفاق را برای همیشه فراموش کنید.درحقیقت، فراموشی باعث می گردد که مسأله مورد نظر مستعد بازگشت و سرایت دوباره به رابطه تان شود. با وقت گذاشتن برای بحث و گفتگوی منطقی و آزادانه درمورد مشکلات، درعین حالی که می دانید طرف مقابل تان را دوست دارید، خواهید توانست اختلاف نظرها را تبدیل به وسیله ای برای پیشرفت و ابزاری آموزنده گردانید. به یاد داشته باشید که همسرتان بهترین دوست شما است. از خود بپرسید: آیا طرز رفتار یا صحبت من با یک دوست این گونه باید باشد؟ آن گاه در آینده به اختلافات به گونه ای دیگر خواهید نگریست.
منبع: نشریه راه موفقیت، ش 22.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید