این هشت غذا را به خاطر بسپارید

این هشت غذا را به خاطر بسپارید

برای این که مواد مورد نیاز بدنمان تامین شود، دو کار می توانیم بکنیم. اول این که هر چه دستمان می رسد، بخوریم و امیدوار باشیم با این همه چیزی که خورده ایم، بالاخره نیازهای بدنمان تامین شده باشد. دوم این که بعضی خوراکی ها را هیچ وقت از برنامه غذایی روزنامه مان حذف نکنیم. اگر تصمیم دوم را گرفته اید، 8 خوراکی زیر را به خاطر بسپارید…

گوجه فرنگی

درباره گوجه فرنگی باید دو چیز را بدانید؛ اول این که گوجه فرنگی های قرمز بهترین نوع گوجه فرنگی هستند چون میزان مواد آنتی اکسیدان در آن ها بیشتر است. دوم این که رب گوجه فرنگی یا گوجه کنستانتره هم درست به اندازه خود گوجه فرنگی مفید است؛ چرا که بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.
مطالعات متخصصان تغذیه نشان داده است که رژیم های غذایی سرشار از گوجه فرنگی، خطر ابتلا به سرطان های مثانه، ریه، پرستات و معده را کاهش می دهند.

اسفناج

ممکن است قیافه اسفناج برایتان شبیه علف باشد؛ سبز و بزرگ و پربرگ. اما ظاهر اسفناج هر چه باشد، باطنش منبع سرشاری از مواد غذایی مختلف. مقادیر فراوانی امگا3 دارد که باعث کاهش بیماری های قلبی می شود و از سکته قلبی جلوگیری می کند. مصرف مدام آن نیز به مرور زمان، ناتوانی جنسی را رفع می کند. ضمن این که این سبزی مانع تحلیل رفتن سلول های ماهیچه ای بدن می شود. بنابراین سعی کنید هر روز یک فنجان آب اسفناج تازه بنوشید و در سالادتان علاوه بر کاهو، اسفناج هم بریزید. حتی می توانید در وعده صبحانه تان املت اسفناج بخورید.(املت اسفناج تقریبا همان نرگسی است.)

ماست

فواید این ماده لبنی که بیش از دو هزار سال قدمت دارد، یکی دو تا نیست. ولی یکی از مهم ترین فوایدش این است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها می شود و ضمناً دارای خاصیت پیشگیری از انواع سرطان است. این خاصیت در ماست هایی که روی قوطی شان بر چسب «ماست پروبیوتیک» درج شده، بیشتر است.
ماست پروبیوتیک به ماستی گفته می شود که باکتری ها در آن کشت شده باشند. این باکتری های ضعیف شده وقتی وارد بدن می شوند، سیستم دفاعی بدن را فعال و تحریک می کنند.

هویج

ترکیبات موجود در بسیاری از سبزیجات قرمز، زرد یا نارنجی رنگ باعث کاهش انواع سرطان می شود. این نوع از سبزیجات، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آسم و مشکلات روماتیسمی را کاهش می دهند.
تهیه هیچ کدام از این دسته سبزیجات به اندازه هویج راحت و آسان نیست و البته هیچ کدام از آن ها نیز به اندازه هویج خاصیت ندارد. هویج را می توانید در هر مغازه میوه فروشی به آسانی پیدا کنید. متخصصان تغذیه توصیه می کنند هر روز حداقل نصف لیوان آب هویج بنوشید.

تمشک

این میوه بیشتر از هر میوه دیگری حاوی مواد آنتی اکسیدانی است و به همین دلیل، بدن را در برابر بیماری هایی نظیر سرطان، دیابت و فراموشی های ناشی از کهولت سن محافظت می کند. تحقیقات نشان داده است که تمشک حاوی مقادیر سرشاری از فیبرها و ویتامین A و C است و می تواند تا حدودی سلامت قلب را نیز تامین کند. ضمن این که تمشک قادر است بیشتر مواد غذایی را در محیط سرد و خشک و یخ زده خفظ کند.

لوبیا قرمز

همه غلات برای سلامت قلب مفیدند اما هیچ کدام مثل لوبیا قرمز برای افزایش دقت ذهن، مفید و اثرگذار نیستند. لوبیا قرمز سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که کارآیی مغز را افزایش می دهند. مصرف روزانه یک پیمانه از لوبیا قرمز معادل 8 گرم پروتئین و 7 گرم فیبر برای بدن مهیا می کند. این در حالی است که این غله، فاقد چربی های اشباع شده است.

گردو

گردو سرشار از امگا3 و از این لحاظ حتی از ماهی قزل آلا مغذی تر است. پروتئین موجود در آن هم برای ساخت و ترمیم سلول ماهیچه ای مفید است. جالب این که مقدار پروتئین موجود در گردو حتی از پروتئین گوشت مرغ بیشتر است. به طور کلی، مواد غذایی موجود در گردو مانند غذاهای دریایی است؛ به طوری که برخی متخصصان تغذیه می گویند گردو یک جور ماهی است که بر درخت می روید! بقیه انواع خشکبار تنها برخی از ویژگی های غذایی گردو را دارند و از این جهت می توان گفت گردو کامل ترین نوع خشکبار است. متخصصان تغذیه، مصرف روزانه 7 عدد گردو را توصیه می کنند. نکته آخر هم این که اگر گردو را بعد از ورزش مصرف کنید، اثر بهتری خواهد داشت.

جو

مصرف این گونه از غلات را تمام انجمن های تغذیه در سراسر دنیا توصیه می کنند. جو حاوی فیبرهای محلولی است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند. مقادیر زیادی هم کربوهیدرات دارد. ضمن این که پروتئین موجود در آن در ترمیم و ساخته شدن سلول های ماهیچه ای بسیار موثر است.
منبع: راه کمال شماره 36

 

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید