توصیه حاجآقا میرزا جواد ملکی تبریزی
برادر من! اگر همّت داری که از اهل معرفت شوی و انسان بشوی، بشر روحانی باشی، سهیم و شریک ملایک باشی و رفیق انبیاء و اولیاء بوده باشی، کمر همّت به
میان زده از راه شریعت بیا و متخلق به اخلاق روحانیین باش، راضی به مقام حیوانات و قانع به مرتبه جمادات نشو، حرکتی از این آب و گل به سوی وطن اصلی خود که همان عوالم علیین و محل مقربین است بکن. بلکه نفس خود را بشناس که شناختن او، راه شناختن خداوند جل و جلاله است، چنانکه در روایت است که: «من عرف نفسه فقد عرف ربّه».(1)
آیتالله بهاءالدینی
انسان هوشیار همیشه باید مراقب احوال خود باشد و ببیند آیا حرکاتش بر مبنای هوای نفس و توهمات واهی است یا در پرتو نورانیت و چراغ عقل است؟
پیروی از هوای نفس پیروی از شیطان است. نفس، مظهر شیطان است و عقل، مظهر رحمان. شیطان را باید به برکت اطاعت از اوامر الهی کنترل کرد و افسارش را بدست گرفت، وگرنه انسان را زمین میزند و هلاک میکند.
روش تربیتی انبیاء و اولیاء، روش عملی بود. دروغ نمیگفتند و با این عمل مردم را از دروغگویی باز میداشتند، تهمت نمیزدند، توطئه نمیکردند، خائن نبودند، و با این اعمال، عملاً جوامع بشری را تربیت میکردند. انبیاء اهل معصیت نبودند هرچه در آنها بود، عمل صالح و ترک معاصی بود. اینگونه زندگی، زندگی الهی است.(2) $شهید محراب آیتالله مدنی
عزیزان! اگر اقتدار میخواهید، تبعیت میخواهید، راه میخواهید، پیامبراکرم(ص) راهنمای زیبایی است، آقا امیرالمؤمنین علی(ع) راهنمای خوبی است.
پس ویژگیهای سیمای شیعه این است که عملهایش را با اعمال حضرت علی(ع) مطابق کند. عملهایش را با اعمال امام زینالعابدین(ع) تطبیق دهد.
عزیزان! خوب دقت کنید… والله والله برای پیروزی در دنیا و نجات در آخرت غیررابطه با الله تبارک و تعالی و تقوا هیچ چارهای نداریم.(3)
پی نوشت ها :
1.میرزا جواد ملکی تبریزی، رساله لقاءالله، ص18.
2. نردبان آسمان (درسهای اخلاقی آیتالله بهاءالدینی)، صص248 و249.
3.رهتوشه راهیان نور (ویژه بوستان ولایت)، تابستان1378، ص252.
منبع:نشریه گلبرگ- ش117 .