ازدواج مجدد و مشکلات مربوط به آن

ازدواج مجدد و مشکلات مربوط به آن

ازدواج مجدد
ازدواج مجدد، می تواند یکی از نقاط عطف زندگی هر فردی باشد. مخصوصا در مورد کسانی که یک بار طلاق را تجربه کرده اند و رضایت زناشویی لازم را نداشته اند. ازدواج مجدد فرصتی برای آرامش و خوشبختی کنار همسر جدید است. هر چند که در ازدواج مجدد شما تجربه بیشتری نسبت به گذشته دارید و نسبت به معیارهای انتخاب همسر آگاه تر شده اید، با این حال به دلیل چالش های پیش رو دقت بیشتری نیز لازم دارید.

ازدواج با مرد مطلقه و یا ازدواج با زن مطلقه دارای پیچیدگی های بیشتری است که نیاز به تامل بیشتری خواهید داشت. حتی ازدواج بعد از فوت همسر در شرایطی که فرزندی وجود داشته باشد، می تواند اوضاع را به همان اندازه طلاق دشوار بکند.1

زمان مناسب برای ازدواج مجدد
فرایند سازگاری با مرگ همسر یا طلاق و از دست دادن یک رابطه باید به خوبی طی شود تا شما آمادگی ازدواج مجدد را داشته باشید. معمولا در مواردی که طلاق ناگهانی اتفاق افتاده یا همسر به شکل ناگهانی فوت کرده است، نیاز به طی کردن زمانی در حدود 6 ماه تا 1 سال هست تا فرد با اتفاق افتاده کنار بیاید.

معمولا بعد از اتمام یک رابطه شما مراحلی را باید طی کنید. این مراحل شامل انکار، خشم، غم و نهایتا پذیرش می باشد. این مراحل بسیار شبیه به مراحل شکست عشقی می باشد. بعد از طی کردن این مراحل، آمادگی روحی فرد برای ورود به یک رابطه جدید در سطح قابل قبولی می باشد. بهتر است ازدواج در زمانی صورت گیرد که به خاطر فرار از تنهایی و افسردگی نباشد.1

مردان در ازدواج مجدد موفق‌ ترند یا زنان؟
موفقیت ازدواج ربطی به جنسیت ندارد. در واقع زن یا مرد بودن پارامتر تعیین‌کننده در موفق بودن یک ازدواج نیست. در ازدواج‌های مجدد موفق، آنهایی درست عمل کرده‌اند که صبوری به خرج داده‌اند، دارای آرامش بوده و مسیر آشنایی را به خوبی طی کرده‌اند. هرقدر افراد هیجانی و سرعتی تصمیم بگیرند، میزان ریسک ازدواج مجدد ناموفق بالاتر می‌رود.2

مشکلات مردان برای ازدواج مجدد
گر همسرش فوت شده باشد، در صورت اقدام خیلی سریع برای تشکیل مجدد خانواده، به بی مهری و عدم علاقه به همسر قبلی خود متهم می شود.

اگر همسرش طلاق گرفته باشد و خیلی زود برای ازدواج دوم اقدام کند، ممکن است شائبه حضور فرد جدید از قبل از جدایی در زندگی آن مرد پررنگ شود و اطرافیان گمان کنند علت جدایی آن مرد، ازدواج با همسر فعلی اش بوده است.

در صورت داشتن فرزند، باید فرزندش نیز با این عمل موافق بوده و شخص بعدی را به عنوان نامادری بپذیرد.

یکی دیگر از مسائلی که مردان طلاق گرفته با آن روبه رو هستند، پرداخت مهریه است. گاهی تا سال ها بعد از طلاق، پرداخت مهریه و یا نفقه اولادی که با مادرشان زندگی می کنند، مشکلات اقتصادی را برای مرد ایجاد می کند.2

مشکلات زنان برای ازدواج مجدد
با توجه به اینکه فوت یا جدایی هر کدام شرایط خاصی را برای یک زن ایجاد می کند، ابتدا به مشکلات زنی می پردازیم که همسرش فوت شده است:

در صورت فوت همسر، حتی اگر مدتی هم از آن گذشته باشد، زنی که مجدد قصد ازدواج دارد به بی مهری نسبت به همسر اولش محکوم می شود.

خانواده همسر فوت شده ممکن است پذیرش مناسبی نداشته باشند و با نگهداری نوه هایشان توسط یک ناپدری مخالفت کنند.

گاهی پذیرش فرزندان در حالیکه خاطره خوش پدر را به همراه دارند، بسیار سخت است.

اگر زن از همسرش جدا شده باشد نیز با مشکلات خاص خود روبه رو می شود:

در صورت جدایی از همسر، ازدواج دوم ممکن است حمل بر بوالهوسی و تنوع طلبی گردد؛ مخصوصاً اگر فرزندی داشته باشد.

قانون نانوشته فرهنگی وجود دارد که زنی که فرزند دارد تا آخر عمر همان مهر مادری برایش کفایت می کند.

برخورد همسر اول زن اصولاً نامناسب است. در بسیاری موارد نگهداری و حضانت فرزند در صورتیکه زن ازدواج کند از او گرفته می شود. مخصوصاً اگر فرزندشان دختر باشد، ممکن است مرد به بهانه عدم اطمینان از ناپدری، از شب ماندن دخترش نزد مادر خود جلوگیری کند.

اما چیزی که هر دو گروه زنان با آن روبه رو هستند، نگاه منفی جامعه است؛ حتی اگر بیان نشود. فرهنگ ما به زنی که پا روی نیازهایش بگذارد و تنها به مادری فکر کند، نمره مثبت تری می دهد تا زنی که تصمیم بگیرد شرعاً و قانوناً به این تنهایی خاتمه دهد.2

چالش های ازدواج مجدد
ازدواج مجدد هم برای مردان و هم برای زنان چالش های متعددی ایجاد می کند. اصولا اگر در مدت زمان کمی بعد از طلاق، به ازدواج فکر کنید و برای آن اقدام کنید چنین به نظر می رسد که از اول پای کس دیگری در میان بوده است. یا اگر بعد از مرگ همسر این کار را بکنید ممکن است فشار های فرهنگی مانع شما شوند و از شما انتظار داشته باشند زمان بیشتری صبر کنید.

همچنین در صورتی که برای فرار از تنهایی و افسردگی بخواهید به ازدواج رو بیاورید به ازدواج موفق دست نخواهید یافت. به علاوه چالش های موجود با مسائل ازدواج در سن بالا نیز مواجه باشید. در ادامه به چالش های مرتبط با جنسیت و و فرزندان پرداخته ایم.

چالش های مرتبط با جنسیت
این چالش ها در مورد زنانی که همسرشان فوت کرده است بسیار بیشتر نمود دارد و سختگیری های فرهنگی و عرفی در مورد آنان بیشتر از مردان می باشد. مخصوصا در مورد زنانی که فرزندانی هم از ازدواج پیشین دارند، معمولا انتظار می رود تا آخر عمر، خود را وقف بزرگ کردن فرزندانشان بکنند و از نیازهای عاطفی و جنسی خود بگذرند در حالی که چنین انتظاری از مردان نمی رود. ازدواج دوم مردان متاهل حتی از طرف مراجع قانونی تا حد زیادی مورد تایید می باشد.

چالش های مرتبط با فرزندان
یکی دیگر از چالش های ازدواج مجدد، فرزندان می باشند. فرزندان بسیار خردسال ممکن است با این مسئله راحت تر کنار بیایند به ویژه هنگامی که والدشان فوت شده باشد. در مورد طلاق این پذیرش دشوارتر می شود. لازم است به فرزندان طلاق در مورد چرایی بهم خوردن ازدواج قبلی توضیحات داده شود و به او گفته شود که قرار نیست فرد جدید جای والد دیگر را بگیرد.

ازدواج با همسر سابق یعنی مادر یا پدر فرزندتان آرزوی وی می باشد، پس پیش از ازدواج مسائل مختلف را با فرزندتان حل کنید. بهتر است مسائل مرتبط با حضانت وی روشن شده باشد تا در زمان ازدواج مجدد چالشی ایجاد نشود. همسر جدید باید نسبت به فرزندان پذیرش داشته باشد. در غیر این صورت وادار کردن وی به پذیرش بچه ها می تواند عواقب بدی هم برای کودک هم والد ایجاد نماید.3

پینوشتها
1.www.honarehzendegi.com
2.www.yasa.co
3.www.namnak.com

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید