محققان اروپایی به این نتیجه رسیده اند که هویج و هر آن چه حاوی رنگدانه ی بتاکاروتن است در کاهش سرطان سینه مؤثر عمل می کند.
نتایج پژوهشی که در American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسید هویج و البته رنگدانه ی بتاکاروتن موجود در آن خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان 60 درصد کاهش می دهد.
محققان اروپایی برای رسیدن به این نتیجه تأثیر این ترکیب را روی 1500 زن مبتلا به تومورهای سینه و 1500 زن بدون تومور بررسی کردند.
آن ها در خصوص عادت های غذایی این خانم ها بررسی کرده و میزان بتاکاروتن و همچنین دیگر مواد مانند ویتامین C و لیکوپن خون این خانم ها را آزمایش کردند.
تا 60 درصد کاهش در برخی بیماران
یک سوم سرطان های سینه ناشی از تومورهایی است که دارای گیرنده های استروژن نیستند. نتایج بررسی ها نشان می دهد مواد غذایی حاوی بتاکاروتن مانند هویج و فلفل دلمه ای خطر رشد این نوع تومورها را به میزان 40 تا 60 درصد کاهش می دهند.
استروژن یک هورمون زنانه است که می تواند باعث افزایش رشد سلول های سرطانی سینه شود. ممکن است روی بافت تومور، گیرنده های استروژن وجود داشته باشند و به این ترتیب استروژن باعث تحریک رشد سرطان شود. البته تومورها می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند.
هویج و البته رنگدانه ی بتاکاروتن موجود در آن خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان 60 درصد کاهش می دهد
محققان به این نتیجه رسیدند بتاکاروتن تأثیری روی تومورهایی که دارای گیرنده های استروژنی هستند ندارد.
به گفته ی محققان نتایج به دست آمده مهر تأییدی است بر تأثیر تغذیه ی سالم روی سلامتی بدن.
محققان می گویند که از سال ها پیش دریافته اند که داشتن تغذیه ی سالم که حاوی سبزیجات مفیدی مانند هویج است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می کند چون باعث حفظ وزن مناسب می شود.
محققان از خانم ها درخواست می کنند که از افزودن سبزیجات حاوی بتاکاروتن و لیکوپن مانند هویج، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و غیره غفلت نکنند.