می خواهم مداح خوبی شوم و اطرافیانم می گویند که صدای خوبی داری، راههای پیشرفت من کدامند چه کار کنم؟ از چه طریقی وارد شوم؟

می خواهم مداح خوبی شوم و اطرافیانم می گویند که صدای خوبی داری، راههای پیشرفت من کدامند چه کار کنم؟ از چه طریقی وارد شوم؟

می خواهم مداح خوبی شوم و اطرافیانم می گویند که صدای خوبی داری، راههای پیشرفت من کدامند چه کار کنم؟ از چه طریقی وارد شوم؟

مقدمه: گاهی انسان از یک استعداد خدادادیش با خبر نیست، اما مردم او را مطلع می کنند؛ مخصوصا اگر افراد متعددی این نکته را گوشزد کرده باشند. بنابراین به این مسأله با دقت بیشتری نگاه کنید، ان شاء الله که این امر صحت دارد. از این که می بینیم شما علاقمند هستید نعمت خدا را در راهش، خدمت به اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ مصرف کنید، خدا را سپاسگزاریم. اکنون برای این که شما با شیوه های پیشرفت در این راه آشنا شوید، نکاتی چند بیان می کنم ان شاء الله که مورد استفاده واقع گردد:
1. اخلاص: مداحان معروف و متدینی که سالهاست به اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ خدمت می کنند می گویند یکی از شرایط موفقیت آنها اخلاص آنها بوده است (بدون توجه به منافع مادی).
2. توسل به اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ : از خود اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ بخواهید که شما را در این راه کمک کنند و شما را جهت خدمت به آنها تربیت نمایند.
3. جمع آوری تجارب: دفتر مخصوص بردارید هر جا مداح ماهری دیدید، از او در این زمینه کمک بخواهید، و نکات او را یادداشت کنید. از بین همه نکاتی که از مداحان مختلف جمع آوری کرده اید، نکات مشترک آن را حتماً رعایت کنید.
4. استفاده از نوار آموزشی: برخی از کتابها برای آموزش مداحی تهیه شده اند که در کنار آن نوار آموزشی نیز هست از جمله آنها (معروفترین) یاس کبود استاد وافی همراه با نوار ـ نوارهای آموزشی مداح اهل بیت حاج مهدی منصوری و… کمک بگیرید.
5.:شناخت انگیزه وحرکت:  این سه را به تعبیر دیگر «مثلث موفقیت» در هر کاری می توان نامید. در رابطه عاطفی شما باید پیوند عاطفی بین خود و کار مداحی ایجاد کنید. هم چنین پیوند عاطفی خود را با ائمه ـ علیهم السّلام ـ ، مردم و… زیادتر کنید. و از صمیم دل بخواهید که از این کانال مردم را با اهل بیت آشنا سازید.
در مورد اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ و تاریخ و صفات و کرامات آنها مطالعه کنید. «شناخت»: نسبت به مداحی با شناخت دقیقتری پیدا کنید از اساتید برجسته کمک بگیرید. از گوش دادن به توصیه های غیر متخصص پرهیز کنید. «حرکت»: پس از آشنایی با اصول مداحی حرکت کنید به این معنی که برای خود برنامه ریزی کنید. روزانه مدتی از وقت خودتان را به مطالعه و تمرین عملی اختصاص دهید،‌ از آیینه بلند برای دیدن حرکات و ژست ظاهری خود هنگام مداحی کمک بگیرید. پس از تمرین مقداری از تلاشهای خودتان را که خوب تمرین کرده اید، ضبط کنید. و در صورت امکان آن را به استاد بدهید تا و اشکالات و نکات قوت شما را به شما بگوید. هر قدر جلوتر می روید سعی کنید در جمع نیز بخوانید، از گروههای نزدیک و اقوام با تعداد کمتری شروع کنید و بعد از پیشرفت نسبی در گروه های بزرگتر بخوانید، تا نسبت به شعری آماده نشده اید هرگز در جمع بزرگ و رسمی نخوانید، که ممکن است اثر بدی بر شما داشته باشد.
6. کلاسهای آموزشی: در صورت امکان در کلاسهای آموزشی شرکت کنید و فعالیت خود را رسماً زیر نظر استاد ادامه دهید.
7. وسایل کمک آموزشی: سعی کنید نظر خانواده خود را جلب کنید، تا به شما کمک کنند. وسایل کمک آموزشی مثل نوار، سی دی از مداحان مختلف، کتابهای اشعار (مداحی و مرثیه) تهیه کنید. و در آینده دستگاه اکوهای کوچک، البته این امر مشروط به پیشرفت شما در این کار است که توسط اساتید و مردم تأیید شود، اگر هم در این کار موفق نشدید؛ یعنی واقعاً به این امر رسیدید که استعداد شما در آن حد نیست مأیوس نشوید.
چرا که خدمت به اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ به شیوه های بسیار گوناگون ممکن است آن چه مهم است قبول شدن تلاش ما نزد اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ و رضایت آنهاست.
8. برنامه ریزی: در کار خود حتماً برنامه ریزی کنید. از افراط و تفریط پرهیز کنید. چرا که افراد موفق، رشد و پیشرفت خود را در برنامه ریزی (تلاش و کوشش، استراحت به موقع، کار، مطالعه و تحصیل) می دانند. هرگز کاری نکنید که به درس و تحصیل شما ضرر بخورد؛ بر عکس شما باید الگوی جامعه باشید.
9. تقلید ابتدایی: سعی کنید ابتدا از مداح مورد علاقه خود تقلید کنید، اما این تقلید نباید ادامه یابد. شما پس از مدتی باید سبک را از اساتید بگیرید؛ ولی صدا باید صدای خودتان باشد. این امر نزد مردم نیز پسندیده تر است. (هر کس با صدای خودش).
10. قبل از هر تمرین به ائمه ـ علیهم السّلام ـ مخصوصا امام زمان – عجل الله فرجه الشریف- متوسل شوید و از ایشان بخواهید کمک و دعاگوی شما باشند، تا به جد ایشان امام حسین ـ علیه السلام ـ خدمت کنید.
گر معرفت دهندت بفروش کیمیا را
گر کیمیا دهند بی معرفت گدایی

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. نوارهای آموزشی استاد حاج مهدی سلحشور.
2. یاس کبود و نوارهای آموزشی استاد جناب آقای وافی.
3. شنیدن مداحی ها و مرثیه ها از مداحان مختلف (البته با برنامه باشد نه افراط و تفریط).

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید