1. اولین اقدام دور کردن فرد سرمازده از محیط سرد است. لباسهای مرطوب و سرد را با لباسهای خشک عوض کنید و سعی کنید به آرامی عضو سرمازده را گرم کنید.
2. به هیچوجه عضو یخ زده را نمالید. مالیدن عضو سرمازده موجب میشود کریستالهای ریز یخ که درون بافت وجود دارند مانند تیغهای تیز بقیه بافت را تخریب کنند.
3. روی عضو یخ زده نباید راه رفت یا بر آن فشار وارد کرد، اگر چه بهتر است به هر طریق از محیط سرد دور شد.
4. به هیچوجه سعی نکنید در محیطی که احتمال سرمازدگی دوباره وجود دارد، یخ بافتها را آب کنید چون ممکن است دوباره یخ بزنند و در این صورت آسیب جدیتر خواهد بود.
5. بهترین روش گرمکردن عضو سرمازده استفاده از لگن آب ولرم است. آب با دمای 40 تا 42 درجه سانتیگراد بهترین دمای ممکن است. دمای بالاتر ممکن است سبب سوزاندن بافت شود. حتی آب 45 درجه هم میتواند موجب سوختگی شود.
6. به هیچوجه نباید از روش گرم کردن خشک مانند استفاده از پتوی برقی، هیتر، بخاری برقی و… استفاده کرد چون ممکن است سبب سوختگی شدید شوند.
7. برای گرم کردن نقاطی که نمیشود از لگن استفاده کرد، از کیسههای آب ولرم با دمای 42 درجه و قرار دادن آن روی بافت سرمازده استفاده کنید.
8. اگر مصدوم را به بیمارستان رساندهاید، میتوان برای وی مسکن و یا مخدر تجویز کرد اما در غیر این صورت و به خصوص در محیط سرد به هیچوجه مسکن یا مخدر به فرد سرمازده ندهید چون سبب تشدید آسیب خواهد شد.
9. در بیمارستان، در اولین قدم برای بیمار باید سرم ولرم تزریق شود.
10. تاولهای سفید را با یک تیغ استریل تخلیه کنید اما تاولهای خونی چون امکان عفونت دارند، بهتر است در همان ابتدا تخلیه نشوند.
11. آب کردن یخ بافت سرمازده 20 تا 25 دقیقه طول میکشد و با برگشتن جریان خون به پایینترین نقطه و سرخ شدن آن محل مشخص میشود.
12. وقتی یخ بافت آب شد، در صورت لزوم پماد آنتیبیوتیک روی بافت بمالید و آن را پانسمان کنید و بالا نگه دارید تا دوباره ورم نکند.
13. یک تا سه ماه طول میکشد تا یک بافت سرمازده به حالت طبیعی اولیه بازگردد.
14. آب کردن یخ بافت سرمازده ممکن است بسیار خطرناک باشد چون خون یخ زده وقتی دوباره به جریان خون بازمیگردد، با رسیدن به قلب ممکن است موجب شوک قلبی شود.