آلرژی های غذایی در سال های اخیر نگرانی های بسیاری را برای مسوولان و والدین به وجود آورده اند و این نگرانی به حدی رسیده که عرضه برخی خوردنی ها مثل محصولات بادام زمینی که یک ماده آلرژی زا است در موسسات آموزشی انگلیس و آمریکا و همچنین در برخی از فرودگاههای خارجی این کشورها ممنوع شده است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، آلرژی غذایی عبارت از واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به یک پروتئین غذایی است. این مشکل با سایر واکنش های غذایی مثل عدم تحمل غذا، واکنش های دارویی و واکنش های مسمومیتی تفاوت دارد.
دکتر ریچارد آناند، متخصص تغذیه در این باره می گوید: علائم آلرژی غذایی شامل خارش، تورم صورت، لب ها، زبان و یا چشم ها، اسهال، استفراغ، خارش و گرفتگی گلو، مشکل در تنفس، انقباض عضلانی، عطسه و در موارد شدید حتی شوک خطرناک هستند. این علائم گاهی خفیف و گاهی بسیار تهدید کننده هستند.
به گزارش روزنامه ایندیااکسپرس، دکتر پورا دوگال یکی دیگر از متخصصان تغذیه در هند می گوید: هرچند آلرژی های غذایی بسیار نادر هستند اما اغلب در بین کودکان زیر چهار سال شایع ترند. اکثر کودکانی که به شیر، تخم مرغ، گندم یا سویا آلرژی دارند از سن پنج سالگی به بعد این مشکل را پشت سر می گذارند و حساسیت آنها برطرف می شود. اما انواع دیگری از آلرژی های غذایی مثل حساسیت به ماهی یا صدف دریایی معمولا در سنین بالاتر بروز می کند و احتمال از بین رفتن آن با افزایش سن تقریبا وجود ندارد.
به گفته متخصصان، علت دقیق افزایش آلرژی ها در کودکان هنوز نامعلوم است اما مطالعات پزشکی فزاینده نشان می دهند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیط زیستی، عوامل اصلی بیشتر آلرژی های دوران کودکی هستند.
آمار سازمان غذا و داروی آمریکا نشان می دهد که حدود دو درصد از بزرگسالان و هشت درصد از کودکان خردسال به نوعی از آلرژی های غذایی مبتلا هستند. بنابراین گزارش، شایع ترین مواد غذایی آلرژی زا عبارتند از:
شیرگاو، شیر بز، شیر سویا و تمام فرآورده های شیر شامل کره، پنیر، خامه و ماست
تخم مرغ و تمام مواد غذایی که از تخم مرغ تهیه می شوند مثل کیک ها، کلوچه ها و حتی نان خانگی
دانه سویا و فرآورده های آن شامل شیر سویا
گندم که بویژه در افراد مبتلا به آرتریت خوردن آن ممنوع است و باید برنج را جایگزین آن کرد.
بادام زمینی و تمام موادغذایی که از این مغز خشکبار تهیه می شوند. افرادی که به بادام زمینی آلرژی دارند می توانند سایر مغزها مثل گردو، بادام درختی و فندق را جایگزین آن کنند.
ذرت و نوشیدنی ها و خوردنی هایی که حاوی شربت ذرت هستند.
رنگ ها و مواد نگهدارنده مصنوعی بویژه خوردنی هایی که رنگهای نارنجی، سبز، قرمز و دیگر رنگ های مصنوعی را دارند.
اگر احساس می کنید به غذای خاصی آلرژی دارید نکات زیر را حتما رعایت کنید:
این خوردنی را حتما از رژیم غذایی خود حذف کنید.
تست حساسیت پوستی را انجام دهید.
حتما در مورد آلرژی خود با پزشک مشورت کرده و برای کنترل مشکل خود از وی راهنمایی بگیرید.
منبع:www.isna.ir