25 ترفند برای لاغر شدن

25 ترفند برای لاغر شدن

وزن اضافه بر معمول یا همان چاقی که غالباً ناشی از کم تحرکی و سوء تغذیه در جهان امروزی است، در حال تبدیل به یک معضل اجتماعی است. فراهم شدن وسایل رفاه و پیامد آن تنبل شدن افراد در انجام بعضی از کارها و کم شدن ترددها از یک طرف و شتاب در امور از جمله مصرف غذا باعث مشکلات عدیده گوارشی و لاجرم چاقی شده است. عواملی از این دست و عوامل استرس زای دیگر که منجر به اضافه وزن در افراد شده، آنها را به حل این نقیصه یا بیماری هدایت می کند. پناه بردن به دارو درمانی و یا پرداختن به ورزش و شبه ورزش هایی از جمله حمام سونا و استخر جکوزی، معمول ترین روش هایی است که افراد مبتلا به چاقی به آنها می پردازند.
ورزش های سنگین و کم کردن وزن با عمل از دست دادن آب بدن در زمان کوتاه و پناه بردن به انواع داروها، ممکن است در کوتاه مدت پاسخی رضایت برانگیز به فرد بدهد، اما در دراز مدت علاوه بر عودت بیماری، ممکن است مسبب بیماری های دیگر در استخوان ها و مفاصل نیز گردد.
بعد روانی چاقی که همانا جامعه گریزی و لاجرم افسردگی است، خطری به مراتب بیشتر از جنبه های جسمی آن دارد. این که چگونه برنامه هایی را در کارهای روزانه مان بگنجانیم که در سایه برنامه معمول و متعارف زندگی مان گم شده، ضمنا در کنترل وزن کمک مان کنند، همان دستورالعملی است که ما به آن ترفندهای لاغری می گوییم. اتخاذ چنین روش هایی ارزان، شدنی و مفید است.
1- هر روز 5 وعده غذا میل کنید (3 وعده کامل و 2 وعده میان وعده صبح تا ظهر و ظهر تا شب). در این صورت متابولیسم بدن افزایش یافته و کالری ها سوخته می شود.
2- وقتی احساس کردید که اشتهای تان برطرف شده است، از روی میز بلند شوید. در این صورت شما معده خود را آموزش می دهید که به یک چاه بدون انتها تبدیل نشود.
3- غذای تان را با سبزیجاتی مثل جعفری، ترخون و آویشن مخلوط کنید و با چاشنی های خوشبویی مثل پیاز، سیر، لیمو، سرکه یا ادویه هایی مثل زعفران، دارچین و کاری آن را میل کنید.
4- گوشت و ماهی باید در کباب پز پخته شوند و با کمی روغن و مواد معطر آب پز شوند.
5- از برنامه غذایی تان، مواد غذایی شور را حذف کنید (پنیر، گوشت و ماهی دودی…)
6- یک لیوان آب پرتقال، لیمو، گریپ فروت و… قبل ازغذا میل کنید. آزمایش نشان می دهد که این موضوع به حفظ اندام کمک می کند زیرا دستگاه گوارش را آرام کرده و اشتها را کاهش می دهد.
7- خوردن سبزیجات به صورت خام ضروریست، خصوصا کاهو، پیاز، رازیانه، مارچوبه، کدو حلوایی، فلفل و قارچ.
8- به مقدار زیاد آب بنوشید، زیرا سموم زاید و باقیمانده نمک موجود در بدن را دفع می کند. بهتر است یک لیوان آب قبل از خواب نوشیده شود، زیرا اسید اوریک بدن را رقیق می کند. همچنین هرروز صبح بلافاصله بعد از بیداری، خوردن یک لیوان آب برای مبارزه با یبوست ضروری است.
9- برای پختن سبزیجات از زودپز استفاده کنید، زیرا طعم، رنگ و بوی آنها را حفظ می کند.
10- اگر درحال عبور از یک بحران هستید، سعی کنید یخچال خودتان را با مواد غذایی کم کالری پر کنید.
11- از شیرینی ها و مارمالادهای صنعتی و کارخانه ای اجتناب کنید.
12- از غذا خوردن تان لذت ببرید و حین غذا خوردن سعی کنید آرامش داشته و با نشاط غذا بخورید.
13- تلاش کنید بعد از شام چیزی میل نکنید، زیرا زمان لازم جهت هضم غذا، قبل از خواب از میان می رود.
14- بعد از خوردن هر غذا یا در هر موقعیتی پیاده روی کنید و بدانید که پیاده روی تنش و اضطراب را کاهش می دهد.
15- خوردن میوه با پوست، راهی است برای مقابله با یبوست. در این ارتباط می توانید آلبالو، گیلاس، آلو، توت فرنگی، سیب، انگور و هلو بخورید.
16- از آسانسور دروی کنید و از پله ها برای رسیدن به خانه یا اداره استفاده کنید. بالا رفتن از پله ها 1100 کالری در ساعت می سوزاند و همچنین ران ها را تقویت می کند.
17- یک ایستگاه قبل از مقصد و یک ایستگاه بعد از مبدا از اتوبوس سوار یا پیاده شوید.
18- از نوشابه های گازدار اجتناب کنید و به جای آن از آب یا نوشیدنی بدون شکر استفاده کنید.
19- از ماشین شخصی تان کمتر استفاده نموده، به جای آن پیاده طی طریق کنید.
20- در مصرف نمک زیاده روی نکنید، چرا که نمک آب را در نسوج بدن نگاه می دارد.
21- تنبل نباشید و از راه های میان بر و کوتاه برای رسیدن به مقصد خودداری کنید. بهتر است که از راه های طولانی تر استفاده کنید و در زمان تردد صرفه جو نباشید.
22- کالری، پروتئین، چربی، شکر و چیزهایی را که می خورید با هم مقایسه کنید. دراین صورت یک رژیم سالم غذایی به دست می آورید.
23- از غذاهای اشتهاآور دوری کنید و به جای آن تا می توانید، از میوه یا مواد غذایی کم کالری در نیمروز استفاده کنید.
24- یک روش خوب برای شروع یک روز خوب، انجام حرکات ورزشی به مدت 25 دقیقه است.
25- اگر فرزند کوچک دارید، بهانه خوبی است برای این که هر روز برای قدم زدن با او و رفتن به پارک، از خانه خارج شوید و اگر چنین نیست، از یک دوست و همسایه کمک بگیرید تا در پیاده روی شما را همراهی کند.
منبع: نشریه راه موفقیت شماره 19

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید