تأثیر تغذیه صحیح بر رنگ پوست

تأثیر تغذیه صحیح بر رنگ پوست

نویسنده: دکتر محمد شیزرپور*

اثر تغذیه روی سلامت انسان کاملا مشخص و به اثبات رسیده و برای حفظ سلامت، ضروری است. همچنین تغذیه نامناسب در ایجاد بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی-عروقی می شود، اما مطالعات علمی، اثر مستقیم تغذیه و نوع غذا را روی پوست نشان داده‌اند…
از آنجا که پوست نیز یکی از ارگان‌های بدن است، تغذیه روی آن تاثیر دارد. در غذاهای مختلفی که ما معمولا به طور روزمره استفاده می‌کنیم، برخی مواد ارزش بیشتری دارند. ویتامین‌ها عناصری ضروری برای سوخت‌و‌ساز و متابولیسم بدن هستند. در برخی غذاها ویتامین‌های بیشتری وجود دارد، مثلا انواع مرکبات مقادیر زیادی ویتامین C دارند.
حال می‌خواهیم شما را با ترکیب های مهمی که در برخی غذاها وجود دارند، آشنا کنیم. این ترکیب‌های مهم، مواد آنتی‌اکسیدان هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها در پیشگیری از پیری پوست و چروک، نقش مهمی دارند. در فرآیند سوخت‌و‌ساز و متابولیسم بدن، مواد مضری از سلول‌ها آزاد می‌شود مثل اتومبیل که با سوختن بنزین هم انرژی حرکتی برای راندن اتومبیل تولید می‌کند و هم مواد زائد که به شکل دود از اگزوز خارج می‌شود. به‌طور طبیعی، بدن انسان مواد مضری را که طی سوخت‌و‌ساز سلولی آزاد می‌شود، دفع می‌کند. یعنی به طور طبیعی حاوی مواد آنتی‌اکسیدان است و مواد زائد اکسیدان را که طی سوخت‌و‌ساز سلولی آزاد می‌شود، دفع می‌کند اما با افزایش سن، قدرت آنتی‌اکسیدانی ذاتی بدن کاهش می‌یابد. به‌تدریج با تجمع مواد اکسیدان، سلول‌های بدن دچار آسیب تدریجی می‌شوند. این آسیب تدریجی تغییراتی ایجاد می‌کند که ما آن را در ظاهر افراد به شکل پیر شدن پوست، چروک و افتادگی پوست می‌بینیم.
لازم به ذکر است مواد اکسیدان علاوه بر تولید از طریق سوخت‌و‌ساز و متابولیسم سلولی بدن، در اثر اشعه آفتاب که به پوست می‌تابد و آلودگی هوا و کشیدن سیگار نیز ایجاد می‌شوند.
در اینجا اجازه دهید شما را با مواد غذایی‌ای که حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان هستند و شما با مصرف آنها می‌توانید به جلوگیری از پیری پوست خود کمک کنید، آشنا کنیم.
انواع توت‌ها: کشمش سیاه، شاه توت، تمشک، زغال‌اخته، آلبالو و توت‌فرنگی
انواع میوه‌های بزرگ: نارنگی، آلودرختی، انگور، گریپ‌فروت، کیوی و آناناس
انواع سبزی: کنگرفرنگی، کلم بروکلی، فلفل قرمز، کلم‌پیچ، کلم‌قرمز، اسفناج و جعفری
انواع حبوبات: باقلا، بادام زمینی، لوبیا چیتی و دانه سویا انواع ریشه‌ها: زنجبیل و چغندر قرمز
انواع غلات: گندم سیاه، جو و ارزن
متفرقه: زردآلو خشک‌شده، آلوسیاه خشک‌شده و گردو آنتی‌اکسیدان‌ها راه‌حل تمام مشکلات مربوط به سلامت و بیماری نیستند اما نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت بدن و جلوگیری از ایجاد چین و چروک در صورت و پیری پوست دارند.

پی‌نوشت‌ها:

* متخصص پوست و مو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

منبع : هفته نامه سلامت

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید