الاقبال بالاعمال الحسنة

الاقبال بالاعمال الحسنة

اين كتاب از جمله آثار دعايى است كه سيّد رضى الدين على بن موسى بن جعفربن طاووس ـ درگذشته به سال 664 ه. ق ـ گرد آورده است. دو مجلّد اقبال الاعمال دو جزء از مجموعه ده جزئى دعا و زيارات و عبادات است كه به عنوان تتمه و تكميل كتاب مصباح المتهجّد شيخ طوسى (ره) تنظيم شده است.
اقبال الاعمال كه در سه مجلّد توسط انتشارات دفتر تبليغات اسلامى و به تحقيق آقاى جواد قيّومى اصفهانى منتشر شده، به ترتيب جزء ششم، هفتم، هشتم و نهم مجموعه فوق است كه اعمال و عبادات كل ماههاى سال را در بردارد.
بخش اوّل كتاب كه به ماه رمضان اختصاص دارد، مشتمل بر فضيلت و اهميّت اين ماه، آمادگى براى ورود به آن و اعمال هريك از روزها و شبهاى آن است و با وظايف روز عيد فطر پايان مى پذيرد.
بخش دوّم كتاب در فصل كوتاهى به بيان ادعيه و اعمال ماههاى شوال، ذيقعده و ذى الحجه پرداخته است.
در بخش سوّم اعمال و وظايف بقيه ماههاى سال آمده است. در لابلاى اعمال ماه محرَّم، ابن طاووس رساله كوچكى در توصيف وقايع روز عاشورا نگاشته و آن را اللطيف نام نهاده است.
مؤلّف چون گنجينه عظيمى از منابع روايى و كتابخانه اى منحصر به فرد در اختيار داشته، در گردآورى اين مجموعه بسيار موفق بوده و با ذوق سليم خود در ترتيب كتاب اثر بديعى به يادگار گذاشته است. بعضى از علما اقبال را بالاترين مرتبه عرفان معرفى مى كنند.
سايت دارالحديث

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید