نویسنده: موژان زرگرزاده
آکنه ناشی از تغییرات هورمونی افزایش یافته در بدن است و خود را به عنوان مجموعه ای از زخم و جوش، بر روی صورت، بازوها، گردن و پشت بدن نشان می دهد. این وضعیت دردناک است و گاهی اوقات، محل جوش ها زخم می شود. التهاب، قرمزی و تورم مشخصه بیشتر موارد آکنه است.
تغذیه مناسب
اغلب گفته شده که هیچ شواهد علمی در این مورد که برخی از غذاها در بروز آکنه مؤثر هستند موجود نمی باشد. البته شاید هیچ مدرک علمی وجود نداشته باشد، اما تجربه از نسل های بسیاری نشان داده است که تغذیه در این بیماری بسیار مهم و ضروری است.
چند توصیه
* مصرف مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 و ویتامینD.
* نوشیدن حداقل 2 لیتر آب در روز.
* همیشه صورت خود را تمیز نگه دارید و حداقل 2بار در روز، صورت خود را به آرامی بشویید، اما مراقب باشید که پوستتان خشک نشود.
* تمام مواد آرایشی صورت خود را در هنگام شب قبل از خواب بشویید، زیرا پوست شما نیاز به تنفس آزادانه دارد.
* مصرف غذاهای شیرین، چرب و تند را محدود نمایید.
درمصرف این مواد غذایی احتیاط کنید.
1- آرد و شکر تصفیه شده، کیک و شیرینی، چیپس، بیسکویت، نوشابه های گازدار، آبمیوه ها و نوشیدنی های صنعتی باعث آکنه می شوند. به جای نوشابه های قندی فقط از آب خالص و چای سبز استفاده کنید. همچنین شما می توانید به جای شکر از نیشکر استفاده نمایید، چون آن را تصفیه نمی کنند و حاوی مواد مغذی و مفید هم می باشد.
2- مصرف زیاد گردو، فندوق، بادام، پسته و بادام زمینی( از جمله کره بادام زمینی) می تواند باعث آکنه شود. البته به طور کامل نخوردن آجیل خوب نیست، زیرا بسیاری از گونه های دانه های روغنی شامل روی می باشند که برای سلامت پوست ضروری است.
3- محصولات لبنی شامل بستنی و پنیر خامه ای را محدود نمایید، زیرا باعث تحریک آکنه می شوند.
4- از خوردن غذاهای سرخ شده و غذاهای چرب امتناع کنید.
5- مصرف کافئین را محدود نمایند.
منبع: نشریه دنیای تغذیه، شماره 107