انحراف جنسی را تعریف کنید و بگویید تأثیر شیوع انحرافات جنسی در سرنوشت ملل و اقوام گوناگون چگونه است؟
انحراف جنسی، اقدام و یا انجام هر نوع رابطه جنسی برخلاف ضوابط شرعی است[1] برخی مولفان انواع انحرافات جنسی را تا 15 نوع ذکر نمودهاند.[2] این نوع انحرافات به لحاظ گستردگی خود آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی بسیاری بهدنبال دارد. در یک نگاه کلّی انحرافات جنسی از جمله انحرافاتی است که با شیوع آن در جامعه، اساس فرهنگ دینی، ارزشها و باورهای اعتقادی، سلامت روانی افراد در معرض فروپاشی قرار میگیرد.
امروزه یکی از مهمترین ابزار تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام به فرهنگ اسلامی، اشاعه و ترویج مقدمات، ابزار و اسباب انحرافات جنسی در جامعه است. شناخت آثار انحرافات جنسی در جوامع، از راههای مختلف امکان پذیر است؛ اما با توجه به اینکه سوال ناظر به تأثیر انحرافات جنسی در سرنوشت ملل و جوامع آن هم در گذشته میباشد، ناگزیریم از اینکه نگاهی به تاریخ زندگی اقوام و ملل پیشین نموده و آثار و پیامدهای انحرافات جنسی را در سرنوشت آنان مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم.
آثار اجتماعی انحرافات جنسی
مطالعات تاریخی نشان میدهد که اشخاص یا جوامعی که بهرهکافی از اخلاق، معنویت و ارزشهای انسانی داشتهاند در راه پیشرفت و تمدن گام برداشته و از آرامش و امنیت روانی بالایی برخوردار بودهاند؛ اما افراد یا جوامعی که به شهوت پرستی و انحرافات جنسی مبتلا شدهاند، نیروهای خود را از دست داده و در معرض سقوط و نابودی قرار گرفتهاند؛ هر چند که مدتی را در رفاه و آسایش مادی سیر کرده باشند که از جمله آنها قوم عاد و ثمودند.
الف. آثار اجتماعی انحرافات جنسی از دیدگاه قرآن
انحرافات جنسی، انسان را به انواع گناهان و نابهنجاری های اجتماعی میکشاند و درواقع یکی از عوامل عمده ترویج فساد در جامعه میباشد. خداوند در قرآن میفرماید: « فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضاعُوا الصَّلاهَ وَ اتَّبَعُوا الشَّهَواتِ فَسَوْفَ یَلْقَوْنَ غَیًّا».[3] خداوند بعد از ذکر نام تعدادی از پیامبران میفرماید: بعد از آنها، فرزندان ناشایستهای روی کار آمدند که نماز را کنار ذاشته و از شهوات پیروی نمودند، و به زودی پیامد گمراهی خود را خواهند دید؛ بنابراین انحرافات جنسی اساس حرکت و سرنوشت و زندگی انسان را تغییر میدهد. معنی آیه این است که بعد از پیامبران فرزندان ناشایستهای روی کار آمدند که نماز را ضایع کرده و از شهوات پیروی نمودند و به زودی دچار گمراهی خواهند شد. در جای دیگر آمده است: «سرانجام کار کسانی که به اعمال بد گرفتار شدند، به اینجا رسید که آیات خدا را تکذیب کرده و آن را مورد تمسخر و استهزاء قرار دادند.[4]» از این دانسته میشود که انحرافات جنسی رابطه انسان را با خدا خدشهدار نموده و سرآغاز بدبختی برای فرد و جامعه محسوب میشود.
در موارد دیگر به داستان قوم لوط و انحرافات جنسی آنها اشاره شده است. خداوند میفرماید: «لوط را فرستادیم تا قوم خود را که مبتلا به انحرافات جنسی شده بودند، هدایت کند، لذا به قوم خود گفت: شما کار بسیار زشتی انجام میدهید که هیچ کس قبل از شما آنرا انجام نداده است.[5]» از این دانسته میشود که «هم جنسگرایی» از قوم لوط آغاز شد. و آثار منفی بسیاری از جمله آلوده شدن به مفاسد اخلاقی، خطر انقطاع نسل بشر، راهزنی و دزدی و… برای آن ذکر شده است.[6]
قوم لوط به کار خود ادامه دادند تا اینکه سرانجام به عذاب الهی گرفتار شدند، شهرهای آنان به کلی نابود شد و بارانی از سنگهای آسمانی بر آنان فرو ریخت. «کَذَّبَتْ قَوْمُ لُوطٍ بِالنُّذُرِ إِنَّا أَرْسَلْنا عَلَیْهِمْ حاصِباً إِلاَّ آلَ لُوطٍ نَجَّیْناهُمْ بِسَحَرٍ».[7] قوم لوط انذارهای مکرر پیامبرشان را تکذیب کردند. ما بر آنها تندبادی که ریگها را به حرکت در میآورد فرستادیم، و همه را نابود کردیم، جز خاندان لوط که آنها را سحرگاهان نجات دادیم (به استثنای همسرش که مشمول مجازات قوم گناهکاران شد).
ب. آثار اجتماعی انحرافات جنسی در جوامع کنونی
2. تزلزل حیات خانواده
یکی از آثار انحرافات جنسی در جوامع امروزی تزلزل حیات خانواده میباشد. پیامد منفی این مسئله در صورتی روشن میشود که جایگاه و نقش مثبت خانواده را در جامعه بشناسیم. در واقع خانواده محوریترین و پایدارترین نهاد هر نظام اجتماعی محسوب میشود. اگر حیات خانواده متزلزل شود و کانون خانواده در اثر ترویج و شیوع انحرافات جنسی کارکرد و نقش مطلوب خود را از دست بدهد و از هم بپاشد، زیربناییترین نهاد جامعه آسیبپذیر شده است. یکی از نمونههای عینی این مسئله جامعه غرب است. امروزه در برخی کشورهای غربی و حتی شرقی، آنچنان انحرافات جنسی و اخلاقی به اوج خود رسیده است که نظام خانواده را متزلزل نموده و از هم پاشیده است.
2. فساد اخلاق
فساد اخلاق، خود یکی از پیامدهای اصلی انحرافات جنسی در جامعه محسوب میشود. مراد از فساد اخلاق تمامی گناهان، ناهنجاریهای اجتماعی و… میباشد که نمونه آن را هم در تاریخ ملل پیشین مانند قوم لوط و دیگر اقوام مشاهده نمود و هم در دنیای معاصر و کشورهای غربی میتوان شواهد آمار و نمونههایی را یافت که در اثر انحرافات جنسی به انواع مفاسد اخلاقی دچار شدهاند.[8]
3. افزایش کودکان بیسرپرست
یکی دیگر از پیامدهای شیوع انحرافات جنسی در جامعه که نقش منفی در سرنوشت ملتها دارد، افزایش کودکان خیابانی و بیسرپرست در جوامع میباشد وجود این افراد در جوامع، انواع انحرافات و بزهکاری های اجتماعی را به همراه داشته و در مرور زمان به کل جامعه سرایت خواهد نمود.
4. کثرت بیماریهای مقاربتی
بیماری های مقاربتی از جمله ایدز در اثر انحرافات اخلاقی به خصوص انحرافات جنسی به وجود میآید که در جوامع غربی آمارهای تکان دهندهای از افراد مبتلا به آن گزارش شده است و هر روزه رو به ازدیاد است.[9]
5. اختلالات جسمی و روانی
انواع اختلالات جسمی و روانی از دیگر پیامدهای انحرافات جنسی است که سلامت روانی جامعه را مخدوش نموده و کارکرد مطلوب آنرا متوقف میسازد. چنین جامعهای در برابر تهاجم فرهنگی دشمن به شدت آسیب پذیر شده و جوانان به انواع اختلالات شخصیتی از جمله بیهویتی، گمگشتگی نقش، افسردگی، یأس و ناامیدی، و… مبتلا خواهد شد.[10]
6. فقر
انحرافات جنسی روحیه تلاش و کار و کوشش را از افراد جامعه میگیرد و چرخ تولید جامعه از فعالیت باز میایستد. جامعهای که افراد آن به جای کوشش و تلاش به انواع انحرافات جنسی آلوده بوده و شب و روز در فکر آن باشند، بزودی محکوم به شکست خواهد شد.
7. سلب امنیت و اعتماد در جامعه
از دیگر پیامدهای اجتماعی ترویج انحرافات جنسی، سلب شدن امنیت و اعتماد از افراد جامعه است، در این صورت افراد اطمینانی ندارند که به کار و زندگی عادی خود ادامه دهند، زنان بیشتر از دیگران در معرض خطر و آسیبپذیری قرار دارند.
معرفی منبع جهت مطالعه بیشتر:
تربیت جنسی، علی نقی فقیهی، نشر دارالحدیث قم.
پی نوشت ها:
[1] . شرفی، محمدرضا، دنیای نوجوان، تربیت، چاپ اول، 1370، ص142.
[2] . بیرجندی، پروین، روان شناسی مرض (رفتار غیر عادی)، دهخدا، چاپ چهارم، 1364، ص 364.
[3] . مریم/60.
[4] . روم/10.
[5] . عنکبوت/28.
[6] . برای مطالعه بیشتر ر.ک: مکارم شیرازی، ناصر، اخلاق در قرآن، مدرسه الامام علی ابن ابی طالب ـ علیه السّلام ـ ، چاپ اول، 1378، ج2، فصل چهاردهم.
[7] . قمر/34 و 35.
[8] . برای مطالعه دراین خصوص مراجعه شود به: دبیر سیاقی، منوچهر، در غرب چه میگذرد؟ انتشارات بحر العلوم، چاپ اول، 1375.
[9] . برای مطالعه بیشتر ر.ک: درویزه، ابوالفضل، ایدز و ریشهیابی بحرانهای اخلاقی در غرب، انتشارات دانشگاه گیلان، چاپ اول، 1375.
[10] . بنجامین وُلمن، اختلالات روان تنی، ترجمه بهمن بخاریان و همکاران، رشد، چاپ اول، 1375.