مواد لازم برای 2 نفر
بادمجان: 75 گرم
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده: یکدوم کوچک
فلفل دلمهای قرمز خلال شده: یکچهارم
سیر: 2 عدد
تخممرغ: 5/1 عدد
پودر جعفری: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
دارچین (ادویههای دلخواه): به اندازه دلخواه
طرز تهیه: درجه فر را روی 450 درجه فارنهایت تنظیم کنید. بادمجانها را از طول نصف کرده و از سمت داخل وسط بادمجانها را ببرید، به طوری که پوست آن بریده شود. درون یک فویل را با روغن آغشته کنید و بادمجانها را از سمتی که بریدهاید درون فویل بچینید و 20 دقیقه بگذارید تا بادمجان نرم شود و پوست روی آن چروک شود. سپس آنها را از فر درآورده و در یک صافی بگذارید. 10 دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود و سپس آنها را خرد کنید.فر را تا 350 درجه فارنهایت کم کنید.
هنگامی که بادمجانها در فر در حال پخته شدن است، یک قاشق چایخوری روغن را روی حرارت ملایم بگذارید. فلفل و پیاز را داخل آن ریخته و 10 ـ 5 دقیقه سرخ کنید تا نرم و پیازها طلایی شود. کمی نمک بزنید. سپس سیر و بادمجان را داخل آن بریزید و یک دقیقه دیگر هم تفت دهید. از روی شعله بردارید و ادویه آن را تنظیم کنید.
ظرف فر را به روغن آغشته کنید و در فر بگذارید در این هنگام از یک کاسه دیگر تخممرغها را بشکنید و جعفری، نمک و دارچین (ادویه) را درون آن ریخته و به هم بزنید. سپس بادمجان را داخل تخممرغ ریخته و خوب مخلوط کنید. ظرف را از فر بیرون بیاورید و مخلوط تخممرغ را درون آن بریزید. باید 40 ـ 35 دقیقه برای پخت آن منتظر بمانید تا روی آن طلایی شود. سپس از فر بیرون بیاورید. 10 دقیقه صبر کنید تا سرد شود و به طور دلخواه آن را برش دهید و سرو کنید.
بادمجان از خانواده سیبزمینی است. از زمانهای بسیار قدیم در هند کشت میشده و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. بادمجانها دارای اسیدهای چرب اشباع اندک و کلسترول پایین است و از جهت دیگر فیبر، فولات، پتاسیم، منگنز، ویتامین ث، ویتامین کا، تیامین، نیاسین، ویتامین ب 6، فسفر و مس بالایی دارد. ارزش غذایی و فواید آن باعث شده که بتوان از آن برای تهیه غذاهایی که برای کاهش وزن لازمند، استفاده کرد. همین جا به کسانی که از برنامههای افزایش وزن استفاده میکنند توصیه میکنیم که زیاد از بادمجان استفاده نکنند. 100 گرم بادمجان دارای 33 کالری است.
در انتخاب بادمجان دقت کنید که سفت و دارای پوستی نرم و براق باشد. همچنین رنگ آن یک دست بوده و بدنه آن زخمی نباشد. کلاهک بادمجان باید سبز باشد. بادمجان مناسب، بادمجانی است که وقتی با انگشت آن را فشار میدهید فرورفتگی ایجاد شده دوباره به جای اولش بازگردد.
منبع:سلامت نیوز