حرکت مصدوم تصادفی ممنوع!

حرکت مصدوم تصادفی ممنوع!

نویسنده:الهه رضائیان

در تصادف شدید مصدوم را حرکت ندهید
مهم‌ترین اقدام شما وقتی با یک مصدوم نیمه‌بیهوش مواجه می‌شوید بررسی مهم‌ترین علامت حیاتی او یعنی نفس کشیدن است.
اگر او نفس می‌کشد و نبض دارد برای اطمینان از بازماندن راه تنفسی و پرهیز از خطر قطع تنفس و مخاطرات بیهوشی قرار گذاشتیم او را در وضعیت ریکاوری قرار بدهیم (به یاد دارید اول کنار او زانو می‌زنید و دستی را که طرف شماست با بدنش 90 درجه کرده و دست دیگر که دور از شماست را به روی سینه آورده کف دست را زیر صورت قرار می‌دادید. سپس پای دور از شما را با همان شیوه که گفتیم خم کرده و به سمت خودتان می‌آوردید.) غرض از یادآوری این نکته مهم اهمیت آن است که اگر مصدوم تنها چند لحظه از تنفس محروم شود آسیب شدیدی به مغز او وارد می‌شود.
برای اطمینان از نفس کشیدن فرد حادثه دیده به محض مواجهه با او حرکت سینه یا شکمش را ببینید، یا گوش خود را نزدیک دهان و بینی‌اش کنید تا صدای تنفس او یا برخورد نفس به صورتتان را حس کنید. سپس وقتی مطمئن شدید به راحتی نفس می‌کشد ولی بیهوش است به دنبال سایر آسیب‌های وارده باشید. اگر می‌بینید آسیبی در ستون فقرات ندارد و مشکوک نیستید او را در وضعیت ریکاوری قرار دهید.

هرگز سعی نکنید یک مصدوم را از محل حادثه انتقال دهید مگر اینکه خطر مرگ برای او وجود داشته باشد. برای مثال در ساختمانی که آتش گرفته یا احتمال ریزش دارد، در محلی که پر از دود و گازهای سمی است مانند گاراژ و ماشین او در حال آتش گرفتن است و فرصتی ندارید اما در مورد انتقال مصدومان قوانین زیادی داریم که یاد خواهیم گرفت. در آخر هرگز فراموش نکنیم از حرکت دادن مصدومی که تصادف شدید کرده است، خودداری کنیم. شاید با این کار شدت آسیب‌ها را بدتر کنیم.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید