آیتالله علمالهدی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته مشهد مقدس که در جوار بارگاه منور رضوی برگزار شد، تحلیل فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان نظام را محور سخنان خود قرار داد و گفت: نکته قابل تأمل برای ما این است که فرمایشات مقام معظم رهبری که در دو روز گذشته، در دیدار با مسئولین فرمودند، یک فرمایشات جدیِ راهبردیِ اصولیِ قطعی بود. برادران و خواهران، برخورد ما با فرمایشات مقام معظم رهبری نباید برخورد با کلام یک رهبر، تحت عنوان یک موعظه و نصیحتی باشد که صرفا به عنوان موعظه صادر شده است. بلکه بایستی برخوردمان با فرمایشات ایشان یک برخورد دو بعدی باشد. بعد اول، شناخت آنچه ایشان میفرمایند به عنوان یک «واقعیت قطعی» است و بعد دوم، (شناخت به عنوان یک) تکلیف است. دستور و فرمان (ایشان) هم برای مسئولان نظام، دولت، مجلس و قوه قضائیه و هم برای قاطبه مردم، تعیین تکلیف است. تنها یک نصیحت و موعظه نیست که ما به عنوان یک موعظه بخواهیم با آن برخورد کنیم که حالا یا انجامش بدهیم یا ندهیم.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی افزود: فرمایشات ایشان را همه شنیدهایم و من نمیخواهم جملات ایشان را تکرار کنم و یا در توضیح مطالب ایشان چیزی عرض کنم. بنده فقط میخواهم امروز یک کلمه ایشان را در این نماز جمعه برای شما برادران و خواهران تحلیل کنم. ایشان در ابتدای فرمایشاتشان فرمودند «کشور امروز در یک موقعیت خاص و شرایط خاصی است. این «موقعیت خاص» یعنی چه؟ «دشمنی آمریکا» موقعیت خاص است؟ «روابط بین الملل جهانی» موقعیت خاص است؟ «مشکلات اقتصادی داخل کشور» موقعیت خاص است؟ «بیداری اسلامی در منطقه» و اوضاع مختلفی که به وجود آورده در موقعیت خاص است؟ کدامیک از اینها عامل موقعیت خاصی است که رهبری فرمودند «امروز کشور در یک موقعیت خاص است»؟
امروز تداوم حیات جهانخواری امریکا به براندازی نظام اسلامی گره خورده است
وی در تبیین موقعیت خاص نظام جمهوری اسلامی در کلام مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: ببینید عزیزان؛ روزی که انقلاب ما به پیروزی رسید، دست امریکا از این کشور قطع شد ولی امروز مسئله ما با امریکا، مسئله قطع شدنِ دست امریکا از یک کشور نیست؛ (بلکه) مسئله «حیات امریکا در حوزه استکباری خودش» و مسئله «زندگی امریکا به عنوان یک مستکبر جهانخوار در روی کره زمین» است. امروز این (گونه) نیست که ما در خط استکبارستیزی خود داریم با امریکا دشمنی میکنیم؛ بلکه دشمنی از ناحیه امریکاست. چون زندگی امریکا، حیات و عمر جهانخواری او روی کره زمین بستگی به براندازی ما دارد؛ نه به ضعف و ناتوانی ما. (امریکا) تا ما را براندازی نکند، نمیتواند زندگیاش را بکند؛ یعنی مسئله دشمنی از آن ناحیه است. با این که استکبارستیزی وظیفه و تکلیف شرعی ماست، اما برخورد از آن ناحیه دارد شروع میشود و امروز به اینجا رسیده است.
آیتالله علمالهدی یادآور شد: 37 سال پیش امریکا یک مملکت را از دست داد؛ یک منطقه سوقالجیشی جهانی از دستش رفت (اما) امروز اصلا زندگی و حیات امریکا به این مسئله بستگی دارد که این نظام نباشد. تفاوت از این 37 سال تا به اینجاست. این موقعیت خاصی که مقام معظم رهبری میفرمایند، این موقعیت است.
تشریح رویکردهای چهارگانه امریکا در برابر جمهوری اسلامی
امام جمعه مشهد مقدس سپس به تشریح رویکردهای چهارگانه ایالات متحده در قبال نظام جمهوری اسلامی، طی 4 دهه گذشته پرداخت و اظهار کرد: مبارزه آمریکا با ما در این 37 سال، 4 دوره داشته و الآن وارد دوره چهارم شده است. دوره اول تهدیدات امریکا دوره خشونت بود. امریکا با جنگ، ترور، کودتا و طرح های مختلفِ خشن با ما مقابل شد و امام بزگروار ما در تمام این تقابلات جوری مسئله را مدیریت کردند که ایران در عرصه نظامی و در عرصه برخورد خشن به صورت یک قدرت بازدارنده برای امریکا مطرح شد. (تکبیر) به طوری که در چند سال قبل، در دوران ریاست جمهوری بوش ملعون، وقتی که بوش با کمال عصبانیت فرمان حمله نظامی به ایران را صادر کرد، افسران نظامی امریکایی رفتند بوش را قانع کردند که حمله و حرکت نظامی علیه ایرانِ بازدارنده، به نفع ما نیست. حالا چه پیروز شویم، چه شکست بخوریم، در عین حال هزینه سنگینی باید بدهیم که این هزینه نمیارزد. یعنی بازدارندگیای که مدیریت امام(ره) در تهدید دوره اول امریکا که خشونت بود، به وجود آوردند، حتی نظامیان امریکا را از ما ترسانده که جرأت حمله نظامی ندارد.
امریکا از سیاست دولتهای سازندگی و اصلاحات برای مهار انقلاب بهره گرفت
وی «تلاش امریکا برای انزوای سیاسی ایران» را رویکرد خصمانه دوم این کشور در قبال نظام اسلامی دانست و افزود: دوره دوم تهدید امریکا، مهار کردن ما و منزویسازی سیاسی ما بود که این دوره، دوره دولت سازندگی و دولت اصلاحات بود. در این دو دولت، امریکا روی این کار کرد که از یک طرف انقلاب ما را مهار کند، ارزشها را در درون جامعه ما منقلب و دگرگون کند تا ما از اصول انقلابی خودمان دست برداریم و سبک زندگی و سیستم کشورداری ما را از یک نظام انقلابی به یک نظام غیر انقلابی تغییر بدهد و شما در این دوره شاهد صمیمیتهای مضر و خطرناک دولتهای ایران با دولت عربستان بودید. (امریکا میخواست) به این وسیله انقلاب را مهار کند. دوتا توسعه (را ترویج کردند)؛ اول، توسعه اقتصادی با الگوی غربی در دوره دولت سازندگی و یک توسعه سیاسی آن هم با الگوی لیبرال دموکراسی در دولت اصلاحات، به صورت دو تبر بر دو طرف ستون انقلاب وارد شد و همه (اینها)، توطئه امریکا بود؛ برای اینکه انقلاب را مهار کند.
آیتالله علمالهدی در تشریح سیاست امریکا برای «انزوای سیاسی ایران» در دوره مذکور، خاطرنشان کرد: شما دوران ریگان و بعد از ریگان و دوران کلینتون را در نظر بگیرید؛ همهاش حمله به ایران (بود). در مسئله افغانستان، متأسفانه مسئولین ناآگاه ما رفتند به امریکا باج دادند؛ راه را برای نفوذ امریکا در برابر طالبان باز کردند و (در نهایت) ریگان گفت «ایران محور شرارت در جهان است.» ما را محور شرارت خواند. (یعنی) در کنار آن مهار کردن، میخواستند ما را منزوی سیاسی کنند و اگر قهرمان آفرینی و حکمت این رهبر نبود، با برخوردی که این دولتها کردند، انقلاب از بین رفته بود. هم اصول انقلاب ما مهار شده بود؛ هم منزوی سیاسی شده بودیم. دنیا که ما را میپسندد، ملتهای جهان که ما را تکریم میکنند، به خاطر اصول انقلابی و روحیه انقلابی ما است.
«اقتصاد مقاومتی» کشور را در برابر امریکا بازدارنده میکند
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی دوره «تحریمهای اقتصادی» را سومین دوره ار رویکرد خصمانه امریکا برای براندازی نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: دوره سوم تهدید امریکا، «تحریمهای اقتصادی» بود (که) معیشت و سفره ما را هدف قرار داد که هنوز هم ادامه دارد و (میخواهد) با تحریم اقتصادی ما را از پای درآورده و به زبونی، ضعف و تسلیم در برابر استکبار جهانی وا بدارد که باز مقام معظم رهبری با طرح ابتکاری «اقتصاد مقاومتی» اصرار دارند که در این عرصه هم دقیقا امریکا را مهار کنند و برای ما قدرت بازدارندگی، عین عرصه نظامی در مقابل امریکا در عرصه اقتصادی به وجود آورند.
وی تصریح کرد: اگر مسئولین گوش به حرف (رهبری) بدهند، مردم ما اقتصاد مقاومتی مقام رهبری را جدی بگیرند و دنبال لباس ترکیهای، چینی و ژاپنی و کالای خارجی نروند، مسئولان امنیتی و سپاه قهرمان ما حاضر شوند دروازههای مملکت را به روی قاچاق ببندند و دستگاههای تولیدی ما به کار بیفتند که اقتصاد مقاومتی عمل بشود، اینجا هم باز ما در مقابل امریکا بازدارنده خواهیم شد. اما این سه دوره بود و امروز امریکا وارد دوره چهارم تهدید خود شده است. اینکه مقام معظم رهبری فرمودند «شرایط خاص»، اینجاست.
«استحاله انقلابیون» رویکرد فعلی امریکا برای براندازی جمهوری اسلامی است
آیتالله علمالهدی در تشریح رویکرد فعلی امریکا در قبال ایران، اظهار کرد: دوره چهارم تهدید امریکا این است که انقلابی بودن و انقلابیون را در کشور استحاله کند. انقلابی بودن را از بین ببرد و انقلابیون را در عرصههای نظام، مخصوصا در یک نهاد قوی قهرمانی مثل سپاه استحاله کند تا دیگر انقلابی نباشند و از انقلاب دست بردارند. انقلابی چه کسی است؟ انقلابی آن انسان شعاردِه است؟ انقلابی آن کسی است که میخواهد با یک سلسله عصبانیتها کار را از پیش ببرد؟ انقلابی آن کسی است که تابلوی انقلابی بودن بردارد و در زیر آن بخواهد سوء استفاده کند؟ نه؛ انقلبی بودن دو اصل دارد؛ یکی، باور کردن اصول انقلاب است و اصل دوم، مشارکت در اجرای این اصول است. (تکبیر) این انقلابی را میخواهد استحاله کند. با شعار خیلی کار ندارد. حتی با شعار «مرگ بر امریکا» هم خیلی کار ندارد. با شعار و تظاهرات ما کار ندارد. میخواهد آدمهایی که اصول انقلاب را باور کردهاند، این باور در آن ها تضعیف بشود. (آنها میگویند) «انقلاب دیگر تمام شد و رفت؛ بنشینید مملکتتان را اداره کنید و زندگیتان را بکنید» تا حتی مشارکت در انقلاب و اجرای اصول هم نداشته باشند. (میگویند) «اینقدر نگویید حجاب؛ این قدر نگویید بیبندوباری؛ اینقدر نگویید نهی از منکر؛ اینقدر نگویید امر به معروف. بگذارید مردم آزاد باشند و مشارکت هم نکنند.»
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه ممکن است برخی سودجویان سخنان وی را با غرضورزی، حمله به دولتمردان معرفی کنند، تصریح کرد: اصلا طرف قضیه ما هستیم؛ اینقدر سراغ مسئولین دولت نروید. آنها هم بخشی از ما هستند. هر دفعه از این حرفها میزنیم، یقه مسئولین را میگیرند. نه؛ اینطور نیست. یا بنده را به عنوان دولتستیز معرفی میکنند یا یک عده چشمشان به دولت و مجلس است. تنها دولت و مجلس نیست. آنها هم یک بخشی از این قضیهاند و در رأس این سوژه امریکا هستند که میخواهد اول انقلابی بودن را در آن ها استحاله کند، بعد هم بیاید سراغ انقلابی بودن شما، تا در سپاه و بسیج (هم) انقلابی بودن استحاله شود.
امام جمعه مشهد مقدس در تبیین نتایج این رویکرد امریکا، اظهار داشت: خب اگر این انقلابی بودن استحاله شد، دو نتیجه دارد؛ نتیجه اول، اینکه نظریات، رهنمودها و راهبردهای رهبری در مملکت دیگر اجرا نشود. نتیجه دیگر اینکه برای خود رهبری یک تعارض پیش بیاید بین اینکه روی راهبردها و رهنمودهایشان ـ که ضد انقلاب از آن تعبیر به منافع شخصی رهبر میکندـ بایستند و یا نظام را حفظ کنند. (چرا که در این صورت) اگر بخواهند روی این مسائل ایستادگی کنند، اصل نظام در خطر میافتد و رهبری باید تنازل کنند. این دوره چهارم امریکا است.
وی خطاب به نمازگزاران گفت: مقام معظم رهبری میگویند در شرایط خاص هستیم. این «شرایط خاص» است. بسیجیها، سپاهیها، حزباللهیها، مردم مسلمان، مرد و زن روزهدار بنده خدا، انسانهای عاشق و دلداده حسین(ع) و علی(ع) و زهرا(س) شما کجا هستید و چه کار میخواهید بکنید؟ (هیهات مناالذله)
آیت الله علمالهدی در پایان خاطرنشان کرد: در این تهدید چهارم امریکا باید ایستاد، مقابله کرد، برخورد کرد و در دهان امریکا کوبید (چرا که) این دیگر آخرین تیرش است و اگر اینجا امریکا را ناامید کنیم، قدرت انقلاب اسلامی جهانگیر میشود و آقای ما تشریف میآورند.(تکبیر)