همه چیز درباره همسر خودشیفته

همه چیز درباره همسر خودشیفته

ویژگی های یک همسر خودشیفته

1. دروغگوهای همیشگی
کسی نمی تواند به گفتن دروغهای بزرگ عادت کند ، مگر اینکه در گفتن دروغهای کوچک ماهر باشد . همسران خودشیفته دروغ های کوچک می گویند مثل اینکه چیز خاصی نیست ، اگرچه آنها قدرت اعتماد شما به خودشان را شدیدا تحت تاثیر قرار می دهند.

2. سعی میکند تقصیر را گردن شما بیاندازد
یک همسر خود شیفته کسی است که برای رسیدن به راه خود برنامه ریزی می کند و سپس همه آن چیزی که می تواند انجام می دهد تا این طور به نظر برسد ، که شما ایده این کار را طرح کرده بودید. آن ها از زبان فریبنده استفاده می کنند و سعی می کند با استفاده از الفاظ فریبنده این فکر را به شما القا کند که از اول فکر شما بوده است.

3. گناهکار بودن
به جای این که به خودشیفتگی خود اعتراف کنند ، اغلب سعی می کنند شما احساس بدی داشته باشید . به دلیل ناتوانی شما در نشان دادن تاثیرات منفی رفتار آنها بر روی شما ، آنها به شما حقه می زنند و یاد آوری می کنند که از شما بهتر هستند .

4. شنوندگان ضعیف
صحبت کردن با یک فرد خودشیفته می تواند مانند صحبت کردن با دیوار آجری باشد . آن ها به ندرت نشانه های کنجکاوی یا توجه کردن دارند . در ضمن ، آن ها سر شما را با صحبت کردن گرم می کنند و انتظار دارند شما به طور کامل به آن چه آن ها می گویند گوش دهید .

5. خوشیفتگی در رابطه زناشویی
رابطه جنسی با یک همسر خود شیفته احساس ناراحتی یک طرفه را دارد . آن ها سعی در برطرف کردن نیاز های شما ندارند . در عوض ، تنها بر بدن خودشان و این که چگونه می توانند راضی شوند، تمرکز می کنند.

6. احساسات شما را دست کم می گیرند
اگر شما در کنار همسری خودشیفته ناراحت هستید ، آن ها این را به عنوان یک فرصت عالی برای کاهش احساسات و اعتماد به نفس شما می بینند . احساساتی که شما به طور واقعی دارید ، به عنوان غیر مهم و خودخواهانه در نظر گرفته می شوند .

7. به خوشحال کردن شما توجه نمی کنند
اگر احساس افسردگی دارید و به دنبال یکی هستید که شما را از این وضعیت خارج کند، از یک همسر خودشیفته برای کمک به خودتان انتظار نداشته باشید . آن ها بیش از پیش گرفتار مشکلات خودشان هستند به نحوی که فقط شما را به عنوان یک راه برای رسیدن به آن ها در نظر می گیرند .

8. هرگز برای اولین بار عذرخواهی نمی کنند
حتی اگر اقدامات شریک خودشیفته موجب دعوا شود ، هرگز اولین کسی نیست که معذرت خواهی می کند . در عوض ، آن ها سعی می کنند شما را پایین بکشانند و عملا از شما می خواهند که برای بخشیده شدن التماس کنید .

9. چیزهای عجیب و غریب را کنترل می کنند
همسران خودشیفته خیلی سرگرم رسیدن به هدف خود هستند طوری که اصلا ایده های دیگر را قبول نمی کنند. باید سعی کنید پیشنهاد یا ورودی خود را ارائه دهید ، آن ها سریعا آن را خاموش می کنند .

10 . باعث شک و تردید می شوند
اگر اعتماد به نفس شما به هر شکلی شکننده باشد ، همسران خودشیفته از هر راهی برای شکننده کردن آن استفاده می کند. آن ها سعی می کنند ضعف های شما را بزرگ تر نشان دهند در حالی مشکلات خودشان را کوچکتر می کنند.

11. تدافعی هستند
همسران خودشیفته نمی توانند هر گونه انتقاد اندک یا درک شده را تحمل کنند ، آن ها هم چنین همه کار شما را به عنوان یک حمله به صداقت و شخصیت خود می دانند.

12 . محبت شما را بی اعتبار می کنند
شما ممکن است که عشق خود را به کسی نشان دهید و بگویید . با این حال ، آن ها ممکن است به قدری مجذوب خود باشند که واقعا باور نکنند که این احساسات واقعی هستید . آن ها می خواهند شما را حتی بیشتر از آنچه که قبلا انجام می دادید دوست داشته باشند ، حتی اگر تا آن جا که ممکن است ثابت شده باشید .

13 . مصالحه را نمی پذیرند
فداکاری ها در یک رابطه بسیار مهم هستند ، همسران خودشیفته هر گونه مصالحه را به عنوان نشانه ای از ضعف می بینند و تا زمانی که راه خود را پیدا نکنند ، عقب نشینی نمی کنند .

14 . احترام مرز ها را نگه نمی دارند
فقط به دلیل این که شما در رابطه هستید ، به این معنی نیست که شما مستقل نیستید . همسران خودشیفته بهترین کارشان را می کنند تا رفتار شما را کنترل کنند.1

خودشیفتگی اغلب به چه اشکالی ظاهر می شود؟
– خودشیفتگی در عصر حاضر یکی از معضلاتی است که در ارتباطات عاطفی و زناشویی باعث جدایی یا طلاق می شود. در مورد علت بروز و افزایش میزان ابتلا به آن در عصر کنونی هم نظریه های زیادی وجود دارد. یکی از نظریات مهم درباره خودشیفتگی به نحوه تربیت فرزند مربوط می شود. معمولا فرزندان امروزه تک فرزند هستند یا تعداد فرزندان در خانواده کم است.

با توجه به اینکه نیازهای خود والدین هم در کودکی به درستی برآورده نمی شده، آنها سعی می کنند هر طور شده به خواسته های فرزندانشان پاسخ دهند و هر چه می خواهند در اختیارشان بگذارند. همین موضوع باعث می شود گیرندگی بچه ها بیشتر شود و احساس مسوولیتی که باید در آنها وجود داشته باشد به اندازه کافی نباشد.

متاسفانه در نسل جدید این گونه مسوولیت پذیری ها کمتر است و انتظاری که در کودکان و نوجوان به وجود آمده، برآوردن نیازهای شان توسط والدین شان است. این نوع تربیت، فرد را به سمت زیاده خواهی می برد. این زیاده خواهی باعث می شود فرد در زندگی اجتماعی، ارتباطات عاطفی و زندگی زناشویی آینده هم همین قدر زیاده خواه باشد و در مقابل مواردی که مطابق میلش نیست، پرخاشگری و تندی کند. متاسفانه این مسائل در نهایت باعث اختلافات دو طرف و جدایی آنها می شود.3

هنگام برقراری رابطه با افراد خودشیفته چه مشکلاتی وجود دارد؟
– افراد خودشیفته به این فکر هستند که دیگران چه نفعی برایشان دارند، مثلا زنان خودشیفته توجهی ندارند که وقتی همسرشان از سر کار بر می گردد، نیاز به توجه و استراحت دارد یا مردان خودشیفته انتظار دارند وقتی همسر شاغل شان به خانه می آید، فورا شروع به کار کند و همه چیز برای شان مهیا باشد.

نظریه اجتماعی دیگری که در مورد خودشیفتگی وجود دارد این است که نظام های سرمایه داری افراد را بیشتر به سمت خودشیفتگی و زیاده خواهی سوق می دهند. این گونه نظام ها افراد را تشویق به سرمایه گذاری و ذخیره اموال می کنند و همین کار در واقع مسیری برای کسب قدرت است که باعث می شود فرد دیگران را تحقیر کند و دوست داشته باشد آنها را کنترل کند.

بسیاری از افراد ابتدای ازدواج هیچ چیز ندارند ولی همین که به تدریج به جایگاه های بالاتر و بهتری رسیدند، شروع به بی اعتنایی و خیانت کردن به همسرشان می کنند و به ناراحتی و مشکلاتی که از این طریق برای او به وجود می آید، توجهی ندارند.3

با همسران خودشیفته چگونه باید رفتار کرد؟
– مهم ترین نکته در رابطه همسران این است که وقتی می خواهیم با کسی ازدواج کنیم حتما او را از لحاظ اخلاقی و تناسب آن با خودمان مدنظر قرار دهیم و فکر نکنیم در آینده حتما قرار است بسیاری از این مشکلات حل شود.

لازمه این گونه شناخت ها این است که دو نفر زمان زیادی کنار هم باشند و ساعت ها برای هم وقت بگذارند و معاشرت داشته باشند. البته در بعضی خانواده ها محدودیت هایی در این خصوص وجود دارد. در چنین مواقعی می توان با رفت و آمدهای خانوادگی از بروز این گونه مشکلات پیشگیری کرد چون افراد تنها از این طریق می توانند متوجه بسیاری از رفتارها و خصوصیات اخلاقی همدیگر شوند.

هنگام ازدواج باید توجه داشته باشیم که قرار نیست کسی در آینده تغییر کند چون سازماندهی ذهنی و روانی ما در دوران کودکی و نوجوانی شکل گرفته و تغییر آن به راحتی امکان پذیر نیست. مهم ترین توصیه برای همسر فرد خودشیفته این است که روی توانمندی های خود بیشتر کار کند، به این ترتیب وابستگی به طرف مقابل کمتر می شود و فرد خودشیفته نمی تواند با توهین و تحقیر اعتماد به نفس فرد را نابود کند. همچنین میزان ایثار و فداکاری های خود را به حداقل برساند و تا حد امکان وابستگی خود را به فرد مقابل کمتر کند. ضمن اینکه حتما روی برآورده شدن خواسته های خود پافشاری کند و به راحتی از حق و حقوق خود نگذرد.2

خودخواهی چه تفاوتی با خودشیفتگی دارد؟
– خودخواهی در واقع یکی از علائم خودشیفتگی است. می توان گفت خودخواهی کم و بیش در همه موجودات وجود دارد ولی زمانی که بیش از حد شود و به صورت مطالبه گری در بیاید و تعادلی در این خصوص وجود نداشته باشد، به سمت خودشیفتگی سوق پیدا می کند؛ یعنی فرد به حدی خودخواه شود که طرف مقابل و احساساتش را نادیده بگیرد. چنین فردی اگر هم گاهی نیازهای همسرش را برآورده می کند در جهت کسب منافع خودش است، در واقع روابط عاطفی افراد خودشیفته بیشتر شبیه معامله است تا روابط صمیمانه و اصیل. بنابراین می توان گفت در خودشیفتگی، خودخواهی به بیشترین حد خود رسیده است.2

پینوشتها
1.www.namnak.com
2.www.beytoote.com
3.www.bartarinha.ir

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید