آیتالله علمالهدی ظهر امروز در خطبه دوم آخرین جمعه سال 95، 27 اسفندماه در حرم امام رضا (علیهالسلام)، با اشاره به فرارسیدن میلاد فرخنده حضرت صدیقه اطهر (سلامالله علیها)، اظهار کرد: دو ماه عزاداری در صدیقه اطهر منتهی شد به میلاد مسعود و جشن ولادت آن حضرت، انشاءالله امیدواریم نتیجه این دو ماه عرض ارادت به ساحت ولایتمدار صدیقه اطهر، در یک عیدی تازهای که در جشن و عید ولادتشان برپا میکنیم، بهره ما مورد عنایت و توجه آن حضرت قرار بگیرد؛ روز زن هست و انشاءالله زنان متدینه باایمان و با عفت ما، هر سالی که بر فاطمیه میگذرد، سعی بر این داشته باشند که خودشان را در تمام فضائل و مبانی به ساحت اقدس صدیقه اطهر نزدیکتر بنمایند.
سخنرانی رهبری، امتیاز نوروز مشهد نسبت به دیگر شهرها
ایشان به بیان اینکه حضور و سخنرانی رهبر معظم انقلاب در روز اول سال جدید، امتیاز نوروز مشهد نسبت به سایر شهرها است، خاطرنشان کرد: هفته آخر سال هست و منتهی به اول فرودین و حلول سال جدید، خوشبختانه نوروز مردم مشهد چه مجاور و چه زائر با همه نوروزها در بلاد دیگر متفاوت است و یکی از نقطههای تفاوتش که از برکات و مزایای ملازمت با عتبه مقدس امام هستم است، از برکات این عتبه یکی تشرف ا به محضر مقدس ولی امر مسلمین، مقام معظم رهبری در روز اول سال است، این امتیاز نوروز مشهد نسبت به نوروز سایر بلاد است و این موقعیت را خواهران و برادران ما مغتنم بدانند.
آیتالله علمالهدی ادامه داد: روز سهشنبه، روز اول فرودین در ساعت 3 بعدازظهر در رواق امام و صحنهای اطراف و سایر رواقها در پای رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری که راهبرد سیاسی و اجتماعی امت را طی یک سال تبیین میکنند، انشاءالله زانو میزنیم، امیدواریم از این فیوضات ارزشمندی که مسیر وظیفه و خط شناسی سیاسی مادر طول یک سال در سایه این فرمایشات و رهنمودها مشخص میشود، انشاءالله مسیر و خط حرکت خودمان را در دفاع از دین و در پایمردی پای این انقلاب و صیانت از خون شهدا بیاموزیم و توجه کنیم.
ارزیابی میزان تحقق «اقدام و عمل» در اقتصاد مقاومتی
ایشان با بیان اینکه در روزهای پایانی سال، باید میزان عمل به شعار سال را بررسی کنیم، عنوان کرد: امسال برحسب اعلام مقام معظم رهبری در اول سال 95 در همین مراسم روز اول فرودین، سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل بود، امروز هم جمعه آخر سال است؛ مقام معظم رهبری در اول سالی که به پایان آن رسیدهایم، با قاطعیت و جدیت فوقالعادهای اصرار بر اقدام و عمل در عرصه اقتصاد مقاومتی داشتند و امروز که جمعه آخر سال است و سه روز دیگر به پایان سال مانده، ارزیابی کنیم که آیا کارنامه ما در این اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری بود، به چه صورت در طول سال گذشته انجام گرفت.
تحقق اقتصاد مقاومتی وابسته به کارنامه دولت و مسیر زندگی مردم است
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه میزان تحقق اقتصاد مقاومتی تنها به عملکرد دولت نیست، گفت: مسئله اقتصاد مقاومتی تنها کارنامه دولت نیست، کارنامه ما نیز هست؛ ما هم در مسیر زندگی و مسیر اقتصادی زندگی خود چه میزان در مسیر اقتصاد مقاومتی بود و اقدام و عمل کردیم؟ این بهعنوان کارنامه عملیاتی قوه مقننه و مجلس شوری اسلامی هم بود؛ مجلس شورای اسلامی که نمایندگان مورد اعتماد مردم در آنجا حضور دارند، چه مقدار توانستند مدیریت اقتصادی کشور را در عرصه اقتصاد مقاومتی مدیریت و نظارت کنند و در مجلس شورای اسلامی برای نمایندگان ما چه مقدار دغدغه اقتصاد مقاومتی آنهم اقدام و عمل در آن وجود داشت.
ایشان افزود: در کنار آن، کارنامه دولت از همه اینها مهمتر است چون زمام اقتصادی کشور به دست دولت هست، هم در فرهنگسازی اقتصادی، هم در برنامهریزی و سیاستگذاری اقتصادی و هم در عملیات اقتصادی در کشور باید کارنامه خودش را در اقتصاد مقاومتی ارائه کند لذا رهبر معظم انقلاب در اجلاس خبرگان که به محضر مقدسشان شرفیاب شدیم، در بین نکات برجستهای که بیان کردند، مسئله اقتصاد مقاومتی را هم مطرح فرمودند.
علت نامگذاری مجدد یک سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی»
آیتالله علمالهدی به علت نامگذاری مجدد سال 95 به «اقتصاد مقاومتی» اشاره و تصریح کرد: فرمودند در سال 94 هم سال را سال اقتصاد مقاومتی اعلام کردم امام دیدم بیشتر به حرفها، شعارها و برنامهها گذشت، قدمی در اقتصاد مقاومتی برداشته نشد لذا سال 95 را اعلام کردم «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، آنچه برای من، مردم و مسیر انقلاب مهم است، مسئله اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی است؛ بعد فرمودن دولت در گذشته زحماتی در اقتصاد مقاومتی کشیده است، ستاد اقتصاد مقاومتی را با مسؤولیت معاون اول رییسجمهور تشکیل داده اما مجموعه کارهایی که دولت در اقتصاد مقاومتی انجام داده، نشان داده نشد و اقتصاد مقاومتی نشان نگرفت و اقتصاد مقاومتی در جامعه، در عرصه مدیریت اقتصادی و زندگی مردم نشان داده نشد، چرا نشان داده نشد؟
سال اقدام و عمل بود نه برنامهریزی
ایشان ادامه داد: در مقام تحلیل این جمله مقام معظم رهبری باید بگوییم چرا این اقدامات در زندگی مردم نشان داده نشد؟ ستاد اقتصاد مقاومتی که با مسؤولیت معاون اول رییسجمهور در دولت تشکیل شد، فعالیتهای زیادی در امسال در اقتصاد مقاومتی انجام دادند، در دو مرحله هم در سیاستگذاری و برنامهریزی این ستاد فعالیت کرد، در یک مرحله حدود 600 برنامه در اقتصاد مقاومتی و در مرحله دیگر، حدود 200 برنامه در اقتصاد مقاومتی تهیه کردند که از مجموع اینها، 120 برنامه اینها عنوانی بود که باید در سال 95 اجرا شود.
مقام معظم رهبری فرمودند اقدام و عمل، نه برنامهریزی، میدان جنگ است، در میدان جنگ که دشمن دارد میآید، نمیتوان گفت فقط برنامهریزی و نقشه بکشید، باید دفاع کرد، جلوی دشمن را گرفت، به دشمن پاتک زد و یا در مواردی به دشمن تک زد. «تکبیر»
اقدامات امسال دولت در اقتصاد مقاومتی، در تقابل و انحراف از اقتصاد مقاومتی بود
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه اقدامات دولت در اقتصاد مقاومتی، انحراف و تقابل با آن بود، خاطرنشان کرد: علت اینکه نشان داده نشد، به خاطر اینکه در مرحله عمل آنچه در امسال صورت گرفت، یک بخشش انحراف از اقتصاد مقاومتی بود، برنامه را برای اقتصاد مقاومتی ریختند منتها اجرای برنامه به صورتی شد که از اقتصاد مقاومتی انحراف به وجود آمد، موارد انحراف از اقتصاد مقاومتی یعنی ما مجموعه عملیاتی که در حقیقت در تقابل با اقتصاد مقاومتی داشتیم، در دو گروه بود.
موارد متناقض و انحراف از اقتصاد مقاومتی
ایشان ادامه داد: یک گروه، اعمال و حرکاتی که در انحراف از اقتصاد مقاومتی بود، گروه دوم، برنامهها، حرکات و اعمالی که در تضاد با اقتصاد مقاومتی بود؛ گروه اولی که در انحراف با اقتصاد مقاومتی بود، تأکید بیشازحد در فروش بیشتر نفت و گاز؛ مقام معظم رهبری در مؤلفههای اقتصاد مقاومتی، یکی از آن مؤلفهها این بود که نباید تأکید روی فروش نفت خام داشته باشیم، باید روی فراوری نفت تمرکز کنیم بهعنوان اقتصاد مقاومتی و دولت امسال تأکید بر فروش نفت خام داشت، همه پول آنهم برنگشت و پول آن بهوسیله کالاها و معاملاتی به کشور برگشت که تولید داخلی را دچار مشکل کرد، اشتغال داخلی را دچار مشکل کرد بهوسیله فروش خام نفت.
بزرگنمایی اثرات تحریم، انحراف از راهبرد اقتصاد مقاومتی است
آیتالله علمالهدی اضافه کرد: دوم، بزرگنمایی اثرات تحریم در برنامهها بود؛ آن برنامه بر این بود که تحریم دشمن اثر نکند، یعنی دشمن در تحریمش باید بیاثر شود نه اینکه برنامه بریزیم که دشمن تحریم نکند؛ دشمن، دشمن است، اگر شما گفتید این گلوله توپی که به من میزنی، خانهام را خراب میکنی، بهجای یک گلوله، ده گلوله توپ میزند، مقام معظم رهبری در راهکارهای اجرایی اقتصاد مقاومتی رهنمود دادند که «باید برنامه و عملیات ما طوری باشد که تحریم اثر نکند» نه اینکه تحریم نکنند، آنان تحریم کنند، آنوقت ما بیاییم در برنامه، اثرات تحریم را بزرگنمایی کنیم؟ اینها انحراف از اقتصاد مقاومتی است.
ایشان افزود: حساب سوم، حساب بیشازاندازه روی منابع مالی و سرمایهگذاری خارجی است، مفهوم اصلی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد درونزا است در خودمان، روی پولمان، مالمان، قدرت انسانیمان، روی توانمندیهایمان کار کنیم؛ یک پهپادی آمریکاییها فرستادند به طرف کشور ما، عزیزان فناور ما توانستند این پهپاد را سالم به زمین بنشانند و آن را مهندسی معکوس کنند و از روی مهندسی معکوس آن، عزیزان فعال فناور با استعداد ما تا الآن تولید انبوه در این پهپاد کردهاند. «تکبیر»
برنامهریزی با پیشفرض «رفع تحریم»، انحراف از اقتصاد مقاومتی
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی، برنامهریزی با پیشفرض رفع تحریمها را دیگر انحراف از اهداف و برنامههای اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: ما از چنین استعدادی در داخل برخورداریم؛ انحراف چهارم، نگارش برنامهها با پیشفرض رفع تحریمها، یعنی برنامه را طوری ریختهاند که تحریم نباشد و ما برنامه اقتصاد مقاومتی انجام بدهیم، اینکه نمیشود، دشمن تحریمش را توسعه داده، برجام و غیر برجام هم نتوانستند جلوی تحریم دشمن را بگیرد و بیشتر هم کرد؛ تمام تضعیفها و تمام جنایتهایی که دشمن در طول این یکی دو سال نسبت به ما انجام داده است با همه این 38 سال برابری میکند، دشمن دیگر دستبردار نیست، برنامه با پیشفرض رفع تحریمها شد، دشمن دارد تحریمها را اضافه میکند.
ایشان یادآور شد: انحراف پنجم، بیتوجهی به مقاومسازی اقتصاد در تقابل با تهدیدهای احتمالی؛ ما نیامدیم قدمی برداریم که اقتصادمان را مقاوم کنیم که تهدید دشمن دیگر اثر نکند، چرا امروز ما از نظر دفاعی در شرایطی هستیم که دیگر تهدید دشمن اثر ندارد؟ در اقتصاد هم باید به این نقطه برسیم.
تضعیف «تولید ملی» در تضاد با اهداف اقتصاد مقاومتی است
آیتالله علمالهدی، تضعیف تولید ملی را در تضاد باسیاستهای اقتصاد مقاومتی عنوان و خاطرنشان کرد: مواردی که در تضاد با اقتصاد مقاومتی بود، اقدامات تضعیفکننده تولید ملی؛ ما در داخل کاری کردیم که تولیدمان تضعیف شد، افزایش واردات کالا در بخش دولتی، یعنی خود دستگاههای دولتی ما بیش از گذشته کالای خارجی وارد کردند، تشویق واردات با توافق برنامههای تجارت کشور و بازار کشور را به دست خارج دادن مثل ترکیه؛ صادرات امروز ما به ترکیه چیست؟ این برنامهها بازار کشور را تقدیم ترکیه کرده، ما بازار 80 میلیونی داریم که مصرف دارند، مفت و مجانی در اختیار یک کشور خارجی بگذاریم و از این طرف، تمام کارخانه های پوشاک، تمام بافندگیها، نساجیها و حتی خیاطیهای ما هم تعطیل شود، این ضد اقتصاد مقاومتی است.
ایشان اضافه کرد: واگذاری طرحهای پیمانکاری به خارجیها در بخش نفت و گاز؛ قرارگاه خاتم بهعنوان یک تشکیلات فناور قوی و نیرومند بینظیر نه در کشور بلکه در منطقه در مسئله نفت و گاز، اینهمه تجربیات و دستاوردها داشته است، در مقابل چنین دستگاههایی، خارجیها را بیاوریم پیمان به آنان ببندیم و جریان نفت و گاز را با آنان پیمانکاری کنیم؟
نباید جامعه به دست اقلیتی تجملپرست بیفتد
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه نباید جامعه به دست اقلیت تجملپرست بیفتد، تصریح کرد: واگذاری بعضی از طرحهای سازندگی به بعضی شرکتهای خارجی، این خلاف اقتصاد مقاومتی است؛ صدور مجوز برای وارد کردن کالاهای لوکس، برادران و خواهران، این واقعاً مشکل است که من در تریبون نماز جمعه بگویم مردم، کالای خارجی نخرید، پوشاک خارجی نخرید، مردم برای یک تیشرت و بلوزی که خارجی میخرند بگوییم نخرید اما از آنطرف ماشین پورشه چند صد میلیونی به کشور وارد شود، چه کسی مجوز داده؟ چه کسی اجازه داده وارد کشور شود؟ ماشینهای چند صد میلیونی بیاید بازار و خیابانهای ما را پر کند و تمام فرهنگ تجملپرستی داخلی ما بر همین اساس بالا برود؟ فرهنگ تجملپرستی جامعه ما به دست یک اقلیت رفاهطلب پولدار گردنکلفت بیفتد و حسرت و ناراحتی و مضیقه و فشارش هم برای قشر آسیبپذیر، این ضد اقتصاد مقاومتی هست.
حتی اخیراً برخی مقامات دولتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای گشایش فروشگاههای خارجی که از خارج بیایند فروشگاههای بزرگ در مملکت بزنند و همین بازار را هم بگیرند، اینها همه در تضاد با اقتصاد مقاومتی است.
اشکال به مجلس در اقتصاد مقاومتی بیش از دولت است
ایشان با تأکید بر اینکه درصدد دولتستیزی نیستیم، گفت: ما درصدد دولت ستیزی نیستیم، حتی بحث نقد دولت را هم نداریم، این درست نیست که شما بگویید آخر سال شده بهجای خسته نباشید و تشکر از زحماتی که نیروهای اجرایی و دولتی کشیدهاند، آمدی اشکال میگیری، حرف میزنی و نقد میکنی، این درست نیست، آنچه امروز ما دنبال آن هستیم در راستای مطالبات رهبری است، این تریبون متعلق به ولایت و رهبری است، من خطیب جمعه هم سرباز ولایت هستم، اینجا مطالبات رهبری باید مطرح شود، اول سال در همین شهر در همین سرزمین، همین مکان مقام معظم رهبری فرمودند «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، در این سال ما با این مسائل روبرو بودیم البته در کنار زحماتی که دولت در برنامهریزی اقتصاد مقاومتی کشید که آنها را اول عرض کردم، خدایی نکرده بنای تعریض با دولت یا نمکنشناسی از یک عزیزانی که با اخلاص زحمت کشیدند در این مملکت، مدیریت اجرایی کشور را به عهده داشتند در این مسئله نیست، اشکال ما به مجلس بیش از دولت است.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه چرا نمایندگان مجلس دولت را برای اجرای اقتصاد مقاومتی راهنمایی نکردند، خاطرنشان کرد: کمیسیونهای مجلسی، افرادی که در بین مردم تبلیغ مردند اقتصاددان هستیم، سیاستمداریم، از این مردم رأی گرفتند و رفتند به مجلس، این مسائل را میدانستند یا نمیدانستند؟ چرا حرکتی در مجلس انجام نگرفت؟ چرا راهنمایی نشد دولت؟ چرا نظارت نکردند؟ مسئله تنها دولت نیست، مسئله مجلس هم هست.
مقام معظم رهبری، رهبر این نظام است، اسلامیت نظام ما نه به اقتصاددانی، نه به سیاست دانی، به هیچچیز نیست، اسلامیت نظام ما به حضور یک مرجع تقلید و مجتهد جامعالشرایطی است که در رأس نظام است. «تکبیر»
منبع : وب سایت آیتالله علمالهدی