وضعیت رویت پذیری هلال ماه شوال در ایران و جهان

وضعیت رویت پذیری هلال ماه شوال در ایران و جهان

به نام خداوند جان و خرد

وضعیت رویت پذیری هلال ماه شوال در ایران و جهان

لحظه مقارنه ماه و خورشید در ساعت 05.55 دقیقه بامداد پنج شنبه 25 تیر ماه 1394 خورشیدی برابر یا 29 رمضان  1436هجری قمری و مطابق با 16 جولای 2015 میلادی خواهد بود.

در غروب روز پنجشنبه هلال ماه شوال در امریکای مرکزی با ابزار اپتیکی و در امریکای جنوبی با چشم غیر مسلح رویت خواهد شد ، همچنین رویت این هلال در منتها الیه جنوب غربی افریقای جنوبی با ابزار اپتیکی قوی محتمل میباشد ٰ بدیهی است این هلال در هیچ نقطه دیگری در جهان از جمله کشور ایالات متحده امریکا ، کانادا و در تمام قاره اروپا ، اسیا ، اقیانوسیه و همچنین قاره افریقا به جرز منتها الیه جنوب غربی کشور افریقای جنوبی قابل رویت نمی باشد.

وضعیت رویت هلال ماه شوال در غروب روز جمعه 26 خرداد ماه برابر با 30 رمضان1436 ومطابق با 17جولای2015 میلادی .

وضعیت رویت هلال ماه رمضان درتمام قاره ها به شرح زیر میباشد.

قاره امریکا: این هلال در غروب روز جمعه در تمام این قاره با چشم غیره مسلح قابل رویت خواهد بود.

قاره افریقا : در غروب روز جمعه هلال ماه در تمام قاره افریقا با چشم غیر مسلح رویت میشود

قاره اروپا : هلال ماهه شوال در جنوب و مرکز اروپا با چشم غیر مسلح قابل رویت میباشد اما در مناطق شمالی تر برای رویت این هلال نیاز به ابزار اپتیکی خواهیم داشت و در مناطق شمالی تر مانند کشور دانمارک ، شمال کشور نروژو کشور فنلاند هلال ماه زودتر از خورشید غروب خواهد کرد به عنوان مثال در شهر اسلو پایتخت کشور نر.ز در روز جمعه هلال ماه زودتر از خورشی غروب خواهد کرد و درغروب روز شنبه تقریبا همزمان با غروب خورشید ، اما به علت قطور شدن و داشتن فاز یا همان بخش درخشان ماه در غروب روز شنبه هلال ماه را میتوان در اسلو دید.

قاره اسیا : هلال ماه شوال در تمام مناطق اسیا به جز شمال ان با اجشم غیر مسلح قابل رویت میباشد ، اما در مناطقی مثله شمال کشور ژاپن برای دیدن هلال در غروب روز جمعه به ابزار اپتیکی نیاز داریم

قاره استرالیا  (اقیانوسیه) : هلال ماه شوال در تمامی خاک استرالیا با چشم غیر مسلح رویت میگردد

وضعیت هلال شوال 1436در ایران

همانطور که گفته شد عوامل متعددی باعث میشوند این هلال به راحتی برای نیم کره شمالی که ساکنینش چه مسلمان و چه غیر مسلمان از نیم کره جنوبی بیشتراست سخت تر دیده بشه ، یکی از مهمترین اون عوامل عرض دایره البروجی منفی ماه است این منفی بودن برای نقاط بالای خط استوا عامل مهمی است ، هم ارتفاع هلال از افق را کم میکند و هم مکث هلال رو ، بایک مثال ساده میتوان به اهمیت عرض دایره الروجی ماه در رویت هلال ماه پی برد .

تهران مختصات جغرافیایه ان به شرح زیر است .

35 درجه و 40 دقیقه شمالی .

51 درجه و 26 دقیقه شرقی .

در این مختصات جغرافیایی هلال ماه در لحظه غروب خورشید در غروب پنجشنبه حدود نیم درجه ارتفاع دارد که غیره قابله رویت است . و درغروبه روزه جمعه 7 درجه و 11 دقیقه قوسی ارتفاع خواهد داشت همین مختصات معلوم میکند که جرا هلال ماه در غروب روز پنجشنبه غیر قابل رویت میباشد.

حال ببینیم همین هلال با طول حغرافیایی تهران اما با عرض حغرافیایی برابر در نیمکره جنوبی جه حالتی را خواهد داشت.

35 درجه و 40 دقیقه جنوبی .

51 درجه و 26 دقیقه شرقی .

طول جغرافیایی همان است فقط عرض جغرافیایی بر عکس شده حالا ببینید چقدر وضعیت رویت هلال در نیم کره جنوبی بهتر شده.

ارتفاع ماه در لحظه غروب خورشید در شامگاه پنج شنبه به 5 درج0 و 38 دقیقه قوسی از افق رسیده یعنی 5 درجه بیشتر اما به دلیل بخش درخشانه بسیار کم ماه در غروب پنجشنبه نیز حتی با ابزار قوی رویت نخواهد شد و در شامگاه بعد با ارتفاع 15.30 درجه از افق به راحتی دیده میشود

با این مثال ساده مشخص گردید نقش منفی عرض ماه جقدر برای نیم کره شمالی حالت بحرانی برای رویت بوجود میاورد ، در صورتی که در عرضهای جنوبی وضعیته رویت پذیری هلال را راحت میکند.

برای نمایش تصویر در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید

با تقدیم احترام

سید محسن قاضی میرسعید

پژوهشگر رویت هلال ماه

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید