تشخیص قبله در داخل هواپیما و قطار

تشخیص قبله در داخل هواپیما و قطار

سوال: اگر شدت درگیری جنگ در جبهه مانع از پیدا کردن قبله شود آیا می‌توان به هر طرف نماز خواند؟

جواب: باید به چهار طرف نماز بخواند و اگر چهار نماز ممکن نیست به هر مقدار که تمکن دارد می‌تواند اکتفاءکند. (ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ج1, ص 134, س28)
سوال: نماز خواندن و تشخیص قبله مسافر در داخل هواپیما و قطار چگونه است؟

جواب: باید تحقیق کند و رو به قبله نماز بخواند و اگر نتواند علم پیدا کند به طرفی که مظنّه دارد بایستد. .(ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ص 135, س29)
سوال: اگر نمازگذاری در حال خواندن نماز مواجه با قبله نبوده و پس از آگاهی می‌تواند به سمت قبله برگردد؟ و آیا اتصال پا به زمین در برگشتن به سمت قبله لازم است؟

جواب: بله باید به سمت قبله برگردد و اتصال پا به کف زمین لازم نیست. .(ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ص 135, س30)
سوال: آیا در نماز باید حتماً نوک پاها و زانوها رو به قبله باشد؟

جواب: کسی که نماز واجب را ایستاده می‌خواند، باید طوری بایستد که بگویند رو به قبله ایستاده و لازم نیست زانوهای او و نوک پاهای او هم رو به قبله باشد. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م777)
سوال: نماز خواندن به جهت قبله شرط صحت نماز واجب است؟ آیا می‌شود نماز مستحبی را رو به قبله نخواند؟

جواب: بله نماز خواندن به سمت قبله شرط صحت نماز واجب است ولی نماز مستحبی را می‌شود در حال راه رفتن و سواری خواند و اگر انسان در این دو حال، نماز مستحبی بخواند لازم نیست رو به قبله باشد.(ر.ک تحریر الوسیله امام خمینی(ره), ج1, ص 141, م1)
سوال: کره زمین گرد می‌باشد و مکه در یک قسمت قرار گرفته است حال اگر شخصی درست آن طرف مکه یعنی کف پایش با کف مکه بوسیله قطر کامل زمین متصل گردد این شخص به کدام طرف و سمت نماز باید بخواند؟

جواب: در فرض مرقوم اگر در نقطه‌ای از کره زمین قرار گیرد که از هر طرف فاصله‌اش با مکه مکرمه مساوی باشد به هر یک از چهار طرف نماز بخواند صحیح است.(ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ج1, س27, ص 134)

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید