در مورد خواستگار اگر دختر بفهمد که طرف اهل نماز و روزه نیست و از لحاظ اعتقادات مذهبی ضعیف است باید به آن جواب دهد حتی اگر فامیل باشد؟

در مورد خواستگار اگر دختر بفهمد که طرف اهل نماز و روزه نیست و از لحاظ اعتقادات مذهبی ضعیف است باید به آن جواب دهد حتی اگر فامیل باشد؟

در مورد خواستگار اگر دختر بفهمد که طرف اهل نماز و روزه نیست و از لحاظ اعتقادات مذهبی ضعیف است باید به آن جواب دهد حتی اگر فامیل باشد خواهر من همین طور است خانواده می گویند باید جواب دهد و هر دو به هم علاقه دارند و استخاره کردیم جواب مثبت است و گفتند عاقبت به خیر است. آیا این ازدواج درست است من به خواهرم می گویم جواب نده ولی خانوده ام می گویند آدم درستی در فامیل نیست با غریبه هم مخالف هستند. سن خواهرم 24 سال است و خیلی خواستگار داشتند؟ لطفاً راهنمایی کنید.

جواب سوال در قالب چند نکته ارائه می گردد.
1. تدیّن یکی از معیار های اصلی در انتخاب همسر می باشد که اگر کسی واقعاً دین دار باشد حداقل در بعد خانوادگی و معاشرتی می توان این اطمینان را داشت که حتی اگر همسرش را دوست نداشته باشد به او ظلم نخواهد کرد، حقوقش را نایده نمی گیرد و در درجات بالاتر یک زندگی همراه با آرامش، صفا و صمیمیت را برای خانواده اش فراهم خواهد نمود بنابراین این ملاک را که نماز و روزه جزء شاخصه های اصلی آن می باشند نمی توان نادیده گرفت با توجه به نامه شما می توان گفت که مشکل نخواندن نماز و نگرفتن روزه، معیار دیندار بودن این خواستگار را متزلزل کرده است.
2. سعی کنید علّت نماز نخواندن او را بفهمید. با شناسایی علّت ترک نماز و روزه، آسان تر می توان، با مشکل برخورد نمود. هر چند کسی که اهل نماز و روزه نباشد و به این حالت، عادت کرده باشد، به راحتی اهل نماز و روزه نمی شود. برای شناخت بیشتر فرد، در اینکه میزان اعتقاد و ایمانش چه اندازه است، آشنایی با خانواده و دوستان نزدیکش اهمیت دارد. اگر خانواده و دوستانش اهل نماز و معتقد به اسلام و احکام دینی هستند، دین ستیز و دین گریز نباشند، خود فرد هم منکر وجوب نماز و روزه نباشد، می توان با روش های مناسب تربیتی، با برخورد سالم و صحیح، به تدریج او را علاقه مند به نماز و روزه نمود.
3. اگر شرائط و ملاک های انتخاب همسر در او وجود دارد و بی توجهی به نماز و روزه اش به طور جدی نیست و والدین شما به این ازدواج راضی هستند و خواهر شما هم به ایشان علاقه دارد و این توانایی را در خود می بیند که تحت تأثیر او قرار نگیرد (که این بسیار سخت است)، احتمالاً می تواند امیدوار به یک زندگی موفق باشد در غیر این صورت چون خواهر شما مذهبی و معتقد به احکام اسلامی می باشد، مشکل دیگر هم بروز می کند به نام عدم کفویت و تناسب در بعد مذهبی خود می تواند منشاء بسیاری از ناسازگاری ها در مسائل زناشویی و بعد تربیت فرزند و دینداری باشد.
4. والدین هم باید توجه داشته باشند که غریبه یا فامیل بودن ملاک مهمّی در انتخاب همسر نمی باشد. مهم داشتن ملاک ها و معیارهای همسر شایسته است. اگر فردی که غریبه است، ولی تمام معیارها را به طور نسبی دارا می باشد، به خواستگاری بیاید، مخالفت با او امری منطقی نیست البته در غریبه نیاز به تحقیق و بررسی زیاد و زمان بیشتر برای شناخت هستیم.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. اخلاق در خانواده، حسینی، سید علی اکبر، اسلامی، چاپ: اول، 69.
2. آیینه ازدواج و روابط همسرداری، صدری، سید ضیاءالدین، انجمن اولیاء و مربیان، چاپ دوم، 73.
3. جوانان و انتخاب همسر، مظاهری، علی اکبر، تبلیغات اسلامی، چاپ سوم، 74.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید