نویسنده: عذراسادات حکیم
طالبی نیز از میوههای خنک است
طالبی دارای ویتامینهایی است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
A,B1,B2,B3,B5,B6,C
از املاح معدنی طالبی نیز میتوان به این موارد اشاره کرد:
اسید فولیک، پتاسیم، فیبر، منیزیم و ید.
از فواید درمانی طالبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طالبی اشتها را افزایش و تشنگی را از بین میبرد.
در بهبود بینایی و حفظ سلامت، شفافیت و لطافت پوست نقش بسزایی دارد.
از این میوه تابستانی میتوان برای افزایش وزن کودکان و درمان لاغری استفاده کرد.
یکی از راههای پیشگیری و درمان آسم و حملات تنفسی را میتوان استفاده از طالبی دانست.
علاوه بر فایدههای بیان شده، طالبی نه تنها کلسترول خون را کاهش میدهد، بلکه از ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی به مقدار چشمگیری جلوگیری مینماید.
طالبی در درمان کم خونی نیز نقش قابل توجهی دارد و مانع از ابتلا سالمندان به آب مروارید میشود.
طالبی ادرار آور است وبه کسانی که از بیماریهای بواسیر، یبوست، سل ریوی، نقرس و روماتیسم رنج میبرند کمک فراوانی میکند. (1)
ضررها
زیاده روی در خوردن طالبی برای مبتلایان به دیابت و کسانی که ورم روده و معده دارند، مضر است.
پی نوشت ها :
1. میوه و گیاه درمانی، صفحه 115.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.