حجت الاسلام کاظم صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان گفت: انتخابات در کشور ما یک فرصت است و در تمام ادوار بعد از انقلاب تضمین جمهوریت، بقای مردمسالاری و پشتوانه ملی حکومت بوده است.
وی افزود: حضور مردم در انتخابات هم آبروی نظام است و هم نشانه فرهنگ، رشد و تمدن مردم. بنابراین آبروی نظام و مردم یکجا در انتخابات تامین میشود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در مورد خطر نفوذ که مقام معظم رهبری چندی پیش هشدار داده بودند نیز تصریح کرد: نکند خدایی نکرده یکبار دیگر شاهد مجلسی باشیم که بیانیه اروپا و آمریکا در آنجا خوانده شود و یا شاهد خبرگانی باشیم که رتبهاش پایین بیاید و میدانی برای زورآزمایی این گروه و آن گروه باشد.
صدیقی مجلس خبرگان را چشم بینای رهبری در مسائل مختلف دانست و خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری به جای اینکه دشمن شادکن و بار باشند، مسائل مختلف را به مقام عظمای ولایت منتقل میکنند.
«از اینکه شورای نگهبان عدهای را احراز صلاحیت کرده برای ما رفع تکلیف نمیشود. باید چشمهایمان باز کنیم. از گذشتهها عبرت بگیریم و مردم بصیر و انقلابی ما در این مرحله نیز با حساسیت بیشتری از مراحل قبل توجه کنند که لیستها از چه منابعی تامین میشود و انشاءالله مجلسی آبرومند، باکفایت، قوی، امانتدار و امین شکل دهند و شاهد پیشرفتهای جدید باشیم.»
وی در مورد اجرایی شدن برجام و کارهای ضروری در پس از برجام نیز گفت: رهبر ما ضمن تقدیر و تشکر از دستاندرکاران مذاکره و پیگیریهای شبانهروزی آنها افکار عمومی را به چند جمله مهم سوق داد که اگر ما امروز به توافق رسیدیم به دلیل مقاومت جانانه ملت غیور، مقاوم، صابر، متدین و ولایتمدار بوده است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه دشمنان میخواستند با تحریم، اقتصاد ایران را فلج کنند، گفت: دشمنان میخواستند مردم را به ستوه بیاورند و اعتراضات مدنی راه بیندازند و آنان را علیه حکومت بشورانند و در این فضای تحریم و نفوذ، نظام را ساقط کنند.
صدیقی با تاکید براینکه ملت ایران در برهه تحریمها نشان دادند که تا آخرین نفس بر سر انقلابشان ایستادهاند، خاطرنشان کرد: ملت ما دشمنان را با مقاومت مایوس کردند.
وی مقاومت ملت، موضع قدرت جمهوری اسلامی و وجود رهبری مقاوم را 3 علت به نتیجه رسیدن برجام دانست و گفت: دشمنان فکر نمیکردند همین جوانان حزباللهی و متدین ایران با حرکات جهادی بتوانند غنیسازی 20 درصد داشته باشند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: دشمنان فکر نمیکردند جوانان حزباللهی ایران چرخ 19 هزار سانتریفیوژ را بچرخانند و آب سنگین اراک را بنا کنند. اینها دیدند که این تحریمها و فشارها استعدادها را شکوفا کرده است. بنابراین دشمنان از روی وحشت با ما مذاکره کردند.
صدیقی در مورد مقاومت رهبر معظم انقلاب در مقابل دشمنان و مستکبران و تاثیر آن در اجرایی شدن برجام نیز گفت: آنها دیدند رهبر مقاوم ایران هیچ وقت باج نداده و با هیچ طوفانی عقبنشینی نکرده و نمیکند. بنابراین دریافتند تا این رهبری و این دانشمندان هستند، اگر دیر بجنبد ایران همه جا را فتح کرده است. البته زحمات تیم مذاکرهکننده نیز در جای خود باقی است.
به گفته وی تاثیر تحریمها در مشکلات اقتصادی 20 درصد بوده است و بقیه مشکلات اقتصادی مربوط به نوع مدیریت است.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با بیان اینکه مردم انتظار دارند در پسابرجام رکود شکننده و بیکاری جوانان معالجه شود، گفت: نکند با پسابرجام کالاهای اروپایی و آمریکایی ما را تبدیل به موجودات مصرفکننده واقتصادمان را تبدیل به اقتصاد لیبرالی کند.
صدیقی حل بیکاری، تکیه بر نیروهای داخلی، سامان دادن به مسائل اقتصادی و عمل کردن به اقتصاد مقاومتی از جمله ضروریاتی دانست که باید در پسابرجام مورد توجه قرار بگیرد.
وی با تاکید براینکه باید به مسئله فرهنگ توجه بیشتری داشته باشیم، اظهار داشت: مسئولان ما باید همراه با ملت باشند و به مسائل ارزشی دینی و اقتصاد بیش از پیش بپردازند.
خطیب موقت نماز جمعه تهران دستگیری سربازان آمریکایی در آبهای خلیج فارس توسط سپاه را اقدامی به موقع دانست و ضمن تشکر از نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: این اقدام در یک زمان بسیار مناسب و در پسابرجام که بعضیها قدرت آمریکا را بزک میکردند صورت گرفت.
وی افزود: بازداشت و اسارت سربازان آمریکایی نشانه روح حماسی و عزتمدار نیروهای دریایی سپاه پاسداران بود و رزمایش ما در بندرعباس نیز اقتدار ما در دریا را به تصویر کشید.
صدیقی با اشاره به دهه فجر گفت: انقلاب اسلامی اسلام را به متن جامعه برگرداند و من این را به محضر امام عصر (عج) و مقام معظم رهبری تبریک میگویم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در مورد پیام مقام معظم رهبری به جوانان غربی نیز گفت: پیامهای رهبری به جوانان اروپا نشان از جهانی بودن مکتب اسلام و انقلاب ما دارد.
صدیقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش فرهنگ در حکومت اسلامی تصریح کرد: اولین مسئولیت حکومت دینی ایجاد فرهنگ توحیدی، اخلاقی و معنوی و فرهنگ نشاط دینی است و حکومت دینی باید خوراک روح، جان و توشه آخرت را مهمتر از مسائل دیگر تلقی کند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به امر اقتصاد تصریح کرد: مشکل اقتصاد با مشکل فرهنگ پهلو میزند. فرهنگ سالم، اقتصاد سالم، عقل و فکر و حرکت سالم را تولید میکند. بنابراین اول ارتباط سالم با خدا و بعد ارتباط سالم با خلق خدا از اهمیت برخوردار است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ضرورت زدودن ننگ فقر از جامعه تصریح کرد: باید این حفرهها را پر کرد و فاصلهها را از بین برد، نه اینکه عده ای از گرسنگی آه و نایی نداشته باشند و عدهای از پرخوری به قدری سنگین شدهاند که نمیتوانند تکان بخورند.