جوان 19 ساله و در اوج شهوت جنسی هستم و تصمیم به ازدواج موقت دارم، لطفاً مرا راهنمایی کنید و بفرمایید که در این نوع ازدواج مرد در برابر زن چه مسئولیت هایی دارد؟

جوان 19 ساله و در اوج شهوت جنسی هستم و تصمیم به ازدواج موقت دارم، لطفاً مرا راهنمایی کنید و بفرمایید که در این نوع ازدواج مرد در برابر زن چه مسئولیت هایی دارد؟

در این خصوص نکاتی را خدمت شما یادآور شده و در آخر راه حل هایی را ذکر می کنیم:
1ـ تنها شما نیستید که در اوج شهوت جنسی به سر می‌برید و کششی را در خویشتن نسبت به جنس مخالف احساس می‌کنید، بلکه همه افراد به خصوص جوانان این حالت را در خود می‌یابند؛ چون غریزه جنسی در همه افراد وجود دارد و اگر کسی در سنین جوانی چنین احساسی را نداشته باشد، در سلامت وی باید شک نمود. اما مسأله مهم و قابل توجه این است که این غریزه جنسی را که به صورت طبیعی در نهاد انسان قرار داده شده و در سنین جوانی به اوج خود می‌رسد، چگونه باید ارضاء و یا مهار کرد؟
2ـ نیاز جنسی مانند دیگر نیازها از راه درست و معقول آن می‌بایست ارضاء شود. از نظر اسلام یگانه راه ارضای غریزه جنسی، ازدواج است، که هم در قرآن و هم در روایات مورد تأکید فراوان قرار گرفته است. در اهمیت و جایگاه ازدواج همین بس که پیامبر- صلی الله علیه و آله-  فرموده است: «هیچ بنایی در اسلام بنیان گذاری نشده که نزد خدا محبوب‌تر از ازدواج باشد.».[1] 3ـ چنانکه اشاره شد یگانه راه ارضای غریزه جنسی از نظر اسلام، ازدواج است؛ و ازدواج به دو صورت (1. دائم. 2. موقت) امکان پذیر است. همان گونه که ازدواج دایم مورد تأیید آیات و روایات است، در اصل مشروعیت ازدواج موقت نیز جای شبهه نیست.[2] در بسیاری از شرایط مانند هم و در پاره‌ای شرایط متفاوت از هم‌اند. برای آشنایی اجمالی شما با ازدواج موقت و این که مرد چه مسئولیت‌هایی را بر عهده دارد به مهمترین نکته‌های موجود در این نوع ازدواج اشاره می‌کنیم:
الف: در ازدواج موقت، مرد از آزادی بیشتری برخوردار است؛ از جمله مخارج زن بر مرد لازم نیست، مگر این که در ضمن عقد با شرط کنند.
ب: زن و مرد بدون قرارداد در متن عقد، از یکدیگر ارث نمی‌برند.
ج: فرزندی که در ازدواج موقت به وجود می‌آید با فرزند ازدواج دایمی یکسان است و از هر جهت مربوط به زن و مرد هر دو می‌شود. هر دو وظیفه تربیت فرزند را بر عهده دارند.
د: در ازدواج موقت نیز مانند ازدواج دائم مرد موظف است مهر زن را بپردازد.
4ـ گرچه ازدواج موقت از نظر اسلام، امری است مطلوب و پسندیده، اما یگانه راه حلّ نیست؛ بلکه راه حل‌های چندی را اسلام معرفی کرده است که هر کدام شرایط خاصی دارند و در صورتی آرامش روانی فرد تأمین می‌شود که شرایط مساعد فراهم باشد.[3] شما اگر اطلاعات بیشتر در مورد ازدواج موقت می داشتید و ابعاد فقهی و روان‌شناختی این موضوع را با هم در نظر می گرفتید، به احتمال زیاد از این تصمیم دست برداشته، راه مطمئن‌تری را انتخاب می‌کردید.
اگر به نکات ذیل به دقت توجه نمایید، ‌بعید نیست که با ما هم عقیده شوید و در جستجوی راه مطمئن‌تری گام بردارید. الف: شما که تصمیم گرفته‌ ید ازدواج موقت نمایید، چه فردی را در نظر گرفته‌اید؟ ب: آیا خانواده شما اگر از موضوع باخبر شوند راضی خواهد بود و احترام و موقعیت خویش را در خانواده، فامیل و دوستان حفظ خواهید نمود؟ ج: ممکن است فرزندی به وجود آید، آیا در این باره فکر کرده‌اید؟ پس مطالبی که در پی می‌آید را به دقت مطالعه کنید.
1ـ اگر فرد مورد نظر شما دختر جوانی است که تاکنون ازدواج نکرده است، شما شرعاً‌در صورتی می‌توانید با وی ازدواج موقت نمایید که پدر و در صورت نبودن جد پدری وی اجازه دهد و خانواده‌اش را در جریان بگذارید. آیا واقعاً چنین موردی را شما سراغ دارید.
2ـ اگر فرد مورد نظر شما خانمی است که قبلاً ازدواج نموده و به عللی از شوهرش جدا شده که طبعاً چند سال هم بزگ‌تر از شما است، گرچه در ازدواج با وی اذن ولی شرط نیست، اما از جهات دیگری به صلاح شما نیست که با این گونه افراد ازدواج موقت نمایید.
3ـ مهمترین هدف ازدواج علاوه بر ارضای غریزه جنسی، آرامش و سکون روانی در فرد است،[4] شما با خانمی که قبلاً ازدواج کرده و بزرگتر از شما است، به احتمال زیاد به سکون و آرامش روانی نخواهیدرسید. و اگر هم هم‌سن شما و یا کوچکتر از شما باشد باز هم علاقه و دلبستگی چندانی از نظر عاطفی به شما نخواهد داشت؛ بهترین ایام زندگی‌اش را با فرد دیگری سپری نموده و خاطرات آن هنوز در ذهن‌اش باقی است.
4ـ نکته مهم این که شما حتماً تصمیم دارید بعد از پایان ازدواج موقت، و هنگامی که زمینه ازدواج دایم برای‌تان فراهم شد، با فرد دیگری ازدواج نمایید. اما باید گفت که این احساس پاک و نیاز عاطفی و غریزی که اینک در خود احساس می‌کنید، در آن زمان وجود نخواهد داشت، آن وقت زن و ازدواج چیزی نیستند که برای شما تازگی داشته باشند و از کجا معلوم که بتوانید در ازدواج دایم و پذیرش مسئولیت‌های زندگی، فرد موفق باشید. در آن هنگام خاطرات پیشین، علاقه‌ها و دلبستگی‌ها در وجود شما موج می‌زند. کدام عامل خواهد توانست شما را علاقمند به زندگی جدیدتان نماید. پس چه زیبا است که همه این حساس‌های پاک و عواطف انسانی ارزشمندتان را روی فردی سرمایه‌گذاری نماید که شریک زندگی دایمی و مادر مهربان فرزندان آینده شما خواهد بود. 5ـ حتماً اطلاع دارید که بیماری‌های خطرناک و واگیرداری که درمان هم ندارد، جان انسانها را تهدید می‌کند؛ یکی از آنها ویروس ایدز می‌باشد که براساس تحقیقات ارائه شده، در کشور ما نیز آمار مبتلایان به آن روز به روز افزایش می یابد و یکی از راه‌های انتقال آن رفتارهای مقاربتی است. فردی را که شما می‌خواهید با وی ازدواج موقت نمایید، احتمال دارد قبل از شما با افراد دیگری ازدواج کرده و در اثر اختلاط با افراد مختلف، مبتلا به برخی از این بیماری‌ها شده باشد.
5. آنچه مسلم است این که ازدواج موقت تاکنون در جامعه ما جایگاه واقعی خود را باز نیافته است و شما بر فرض که بتوانید همه شرایط آن را رعایت نمایید، اما از نظر روانی دچار ضربه عاطفی در خانواده و جامعه خواهید شد و به احتمال زیاد در زندگی آینده‌تان هم موفق نخواهید بود.
راه حل:
اکنون سخت در انتظار پاسخ این سؤالت هستی که پس راه حل چیست؟ و کدامین راهکار جز ازدواج موقت می‌تواند مرا که در اوج شهوت جنسی به سر می‌برم، نجاتم دهد؟
یگانه راه حل برای جوانانی امثال شما این است که آستین همت را بالا زده در فکر ازدواج دایم باشند، که هم مطمئن‌تر و هم ماندگارتر می‌باشد. پس بهتر است موضوع را با پدر و مادر و یا برادر بزرگتر خویش در میان بگذارید، شما اقدام کنید، مشکلات اقتصادی را خداوند حل می‌کند، خداوند در این زمینه فرموده است:  «مردان و زنان بی‌همسر را همسر دهید… اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند آنان را از فضل خود، بی‌نیاز می‌سازد، خداوند وسعت دهنده و آگاه است.»[5] ازدواج آن قدر هم دشوار  نیست که ما فکر می‌کنیم؛ بلکه توقعات و بلند پروازی‌‌های بی‌جا و تجمل‌پرستی اغلب خانواده‌ها، ازدواج را این چنین دشوار ساخته است. جوان فکر می‌کند برای ازدواج باید تمام امکانات رفاهی برای خود و خانواده‌اش فراهم باشد. و چون در آغاز جوانی چنین امکاناتی را در اختیار ندارند، تأخیر ازدواج را ترجیح می دهد و از طرفی چون تحت فشار غریزه جنسی قرار می‌گیرد یا به انحرافات کشیده می‌شود و یا این رنج روانی را سال‌ها تحمل می‌کند. لیکن هیچکدام، برای ازدواج ضرورت ندارد، لکن باید اراده کرده و خود را آماده کنید. اگر چه ممکن است در ‌آغاز نتوانید زندگی مرفهی داشته باشید، اما با رعایت اقتصاد و قناعت که در اسلام بسیار مطلوب و پسندیده است می‌توانید زندگی ساده ولی در عین حال آبرومندانه‌ای داشته باشید. حال که شاید زمینه ازدواج دایم فراهم نیست، باید عفت و پاکدامنی پیشه کرد. بدین منظور رعایت چند نکته می‌تواند در مهار و کنترل غریزه جنسی به شما کمک نماید:
1ـ از محیط‌ها و موقعیت‌های تحریک‌آمیز خودداری نمایید.
2ـ توجه داشته باشید که خداوند به همه تفکرات و تخیلات ما آگاه است، لذا دایم به فکر خدا بوده، عبادت‌های واجب را به جا آورید و نیز روزانه مقداری قرآن بخوانید.
3ـ حتماً ورزش نمایید اگر بیشتر امکان ندارد حداقل دو روز در هفته.
4ـ سعی کنید روزه بگیرید و بهترین آن روزه‌های مستحبی در طول هفته است. حداقل دوشنبه و پنجشنبه.
5- روز خود را با برنامه های کاری و تحصیلی پر کنید.
6- از جابجایی احساسات خود از غریزه جنسی به کارهای هنری استفاده کنید.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. احمد حجتی، در مسیر زندگی با ازدواج دایم یا موقت، 1370.
2. روایاتی درباره متعه یا ازدواج موقت، شیخ مفید، تهیه و تنظیم سید حسین نجفی یزدی، قم، ناظرین.
3. ازدواج موقت، محمد حسین زینعلی، موسسه انتشارات سوره.

پی نوشت ها:
[1] . حر عاملی، محمد بن حسن، وسایل‌الشیعه، ج 14، ص 3.
[2] . نساء/21؛ وسایل‌الشیعه، ج 14، ص 440؛ همان، ص 438.
[3] . انجمن اولیاء و مربیان، آموزش جوانان در آستانه ازدواج، ص 137 ـ 132.
[4] . امینی، ابراهیم، انتخاب همسر، ص 122؛ انجمن اولیاء و مربیان، آموزش جوانان در آستانه ازدواج، ص 140.
[5] . نور/32.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید