خواص خرما

خواص خرما

نویسنده: عذراسادات حکیم

خرما میوه‌ای گرم است.
پیامبر اکرم (ص) دربیان فایده‌های خرما می‌فرماید:
در خرما نه فایده است:
از شیطان جلوگیری می‌کند، پشت را قوی می‌کند، قوه باه را زیاد می‌کند، شنوایی و بینایی را قوت می‌بخشد، انسان را به خدا نزدیک و از شیطان دور می‌نماید، غذا را هضم می‌کند، دردها را نابود و دهان را خوشبو می‌نماید. (1)
همچنین حضرت در جای دیگر می‌فرماید:
خانه‌ای که درآن خرما نباشد، اهل آن گرسنه‌اند. (2)
پیامبر اکرم (ص) خطاب به زن حامله، در بیان فایده خرما می‌فرماید:
در ماه آخر بارداری، خرما بخورد تا کودکش بردبار و پاکیزه شود. (3)
خرما سرشار از انرژی و ویتامین است که از جمله ویتامین‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: A,B1,B2,C,PP
خرما دارای املاح بسیاری است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
آهن، پتاسیم، فسفر، سدیم، کلسیم، مس، منیزیم، کلر و گوگرد.
خرما درمان بسیاری از بیماری‌ها است که در روایت‌های بسیاری به فایده‌های خوردن آن اشاره شده است.
خرما استخوان‌ها را پایدار و محکم می‌نماید، باعث تقویت اعصاب شده و خستگی را برطرف می‌نماید، قوه بینایی و شنوایی را قوت بخشیده، زخم معده را درمان می‌نماید، گرسنه را سیر و سرما را برطرف می‌نماید.
همچنین زکام را درمان و اشتها را تحریک می‌نماید.
خرما میوه‌ای است که از فلج اطفال، سرطان گلودرد و بیماری‌های ریوی جلوگیری می‌کند.
منیزیم را برای مغز سالمندان جذب می‌کند، قوه باه را تقویت می‌کند، هضم و جذب غذا را آسان می‌نماید، خون را تصفیه می‌کند. علاوه برآن که از جمع شدن چربی جلوگیری می‌کند، حرارت لازم بدن را نیز تأمین می‌نماید. (4)

پی نوشت ها :

1. وسایل الشیعه جلد،17، صفحه 107.
2. سفینه البحار، جلد 1، صفحه 124؛ بحارالانوار، جلد 66 صفحه 141.
3. بحارالانوار، همان.
4. میوه و گیاهان دارویی، صفحه 89.
منبع: حکیم، عذراسادات؛ (1388) میوه درمانی با بهره گیری از دستورهای اسلامی، قم، عصر غیبت، چاپ نخست.

مطالب مشابه