خودارضایی چه مشکلاتی از نظر جسمی دارد؟ و تأثیر آن در ازدواج چیست؟ حکم آن در ماه رمضان بیان کنید؟

خودارضایی چه مشکلاتی از نظر جسمی دارد؟ و تأثیر آن در ازدواج چیست؟ حکم آن در ماه رمضان بیان کنید؟

خودارضایی چه مشکلاتی از نظر جسمی دارد؟ و تأثیر آن در ازدواج چیست؟ حکم آن در ماه رمضان بیان کنید؟

انسان زیباترین و پیچیده ترین آفریده است که رمز و  رازهای جسم و جانش عصاره خلقت نام گرفته و جانشین خدا در زمین شده است. او دارای نیازهای طبیعی جسم و روح است. یکی از نیازهای مهم بشر، ارضای صحیح و طبیعی غریزه جنسی است . از بیماریهایی که گریبانگیر برخی از افراد است تفریط (سرکوب کردن) و یا زیاده روی و انحراف در ارضاء این نیاز است. کسی که به عظمت ، شرافت، کرامت و عزّت و بزرگی انسان، این موجود بی نظیر پی نبرده باشد، در برآورده کردن نیازهای این موجود نیز دچار افراط و تفریط بیمارگونه خواهد شد.[1] استمنا در واقع، کام جویی و سوء استفاده فرد از خود با حرکات تحریک آمیز دستگاه تناسلی است که باعث تخلیه هیجانات جنسی او می شود.

دو حکم شرعی خودارضایی
استمناء کردن حرام است و باید از آن اجتناب شود. استمناء روزه را باطل می کند. اگر کسی در ماه مبارک رمضان عمداً، در حالی که روزه است، با خود کاری کند که منی از او خارج شود، باید کفّاره جمع بدهد. (یعنی 60 روز روزه بگیرد و 60 فقیر را طعام بدهد. حکم دیگر: کسی که منی از او خارج شود، جنب می شود و باید برای خواندن نماز، غسل جنابت انجام دهد.[2] کسی که استمنا کرده است، چون این عمل حرام و از گناهان کبیره است، باید فوراً توبه کند. اگر برای حاکم شرع هم ، گناه، ثابت شود، حکم آن تعزیر (شلاق زدن و …)‌است.[3] امام صادق ـ‌علیه السّلام ـ در این باره می فرمایند: «این کار گناه بزرگی است و خداوند در قرآن (سوره مؤمنون، آیه 7) از آن نهی کرده است و هرکس، این عمل را انجام دهد و من بدانم، با او هم غذا نمی شوم». در کتب دینی ما برای کسانی که خود ارضایی دارند: عذاب هایی از قرار زیر ذکر شده است:
1. در روز قیامت، خداوند به آنان نگاه رحمت نمی کند. 2. آنها را از گناه پاک نمی سازد. 3. برای هرکدام از آنها عذاب دردناکی مهیا می کند.[4]

زیان های خودارضایی (اعتیاد)
خودارضایی ضررهای متعدد فردی و اجتماعی و … داردکه برخی مستقیم وبرخی غیرمستقیم می باشد ودر افراد مختلف متفاوت می باشد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
الف: زیان های جسمی
1. درد چشم و ضعف بینایی و ضعف شنوایی.
2. عرق کردن کف دست.
3. ضعف،‌بی حالی، خواب آلودگی، تنبلی (ضعف عمومی بدن).
4. عدم اعتدال.
5. برخی از عفونت ها در دختران.
6. آسیب به پرده بکارت در دختران.
7. کم خونی و ضعف.
8. انزال زودرس در روابط زناشویی.
9. ضعف حافظه، حواس پرتی و  ناتوانی در تمرکز فکری.
10. آسیب پذیری در مقابل بیماری های جسمی و خستگی های مفرط جسمی به سبب عارضه انزال. [5] 11. آسیب دستگاه تناسلی و ناتوانی جنسی. دکتر هو چین مون اغلب بیماری های تناسلی را از استمنا می داند. برخی از آسیب های دستگاه تناسلی به قرار زیر است:
تورم غدد وزی و کانال نطفه و قسمت پایینی و عقب کانال اورا، شل شدن عضلات تناسلی ـ خروج بی اختیار منی با کوچک ترین تحریک، ایجاد قاعدگی های نامنظم و خروج ترشحات چرکی و احساس درد هنگام قاعدگی، عقیم شدن، بیماریهای مقاربتی ، ارضای ناکامل جنسی در مسایل زناشویی، تأخیر و یا ناتوانی در تولید مثل و… .
12. آسیب مراکز عصبی و غدد مغز (تخلیه های مکرر عصبی موجب ضعف اعصاب می شود و به تبع آن در شنوایی و بینایی اختلال رخ می دهد، کم خونی، کم اشتهایی، مشکلات گوارشی، کم خوابی و اختلال در تنفس، سردرد و سرگیجه و پیدایش تغییرات در نخاع و ستون فقرات.[6] ب: زیان های روانی
1. احساس حقارت  2.گوشه گیری 3. اضطراب و افسردگی 4. احساس گناه، ضعف اراده، عدم اعتماد به نفس، عذاب وجدان 6. خودخواه و خودبین شدن.[7] ج: آسیب های اجتماعی
1. گوشه گیری 2. مشکل دوست یابی، افت تحصیلی و مشکل شغلی 3. بزهکاری .
د: آسیب معنوی
بیماری روحی و آلوده شدن قلب و کورشدن رابطه انسان با خدا و ائمه.
ه. بروز مشکلات در ازدواج
1. دیر ازدواج کردن 2. بی میلی به همسر آینده و سرد بودن روابط زناشویی 3. به علّت انزال زودرس، از نزدیکی با همسرش لذّت کافی را نمی برد و دچار فشارهای شدید روحی می شود و این موجب ناسازگاری و نارضایتی و سست شدن کانون گرم خانواده می شود؛ (چون غالباً این امر به عادت حتی پس از ازدواج می شود) 4. عدم پذیرش خواستگار در دختران 5. توجه به لذت های شخصی و تخیل گرایی؛ البته مشکلات مربوط به ازدواج را نمی توان تنها در قسمت آسیب های اجتماعی یافت چون مسائل روانی ـ جسمی ـ اجتماعی و معنوی ارتباط تنگاتنگی با هم دیگر دارند و بی تردید آسیب در هر کدام به نحوی بر مسأله ازدواج اثر می گذارد. کسی که از نظر جسمی در پی عادت به خودارضایی همیشه خسته است مسلماً نشاط لازم را برای خانواده خود ندارد و حوصله ای کمتری دارد زود بین او و بچه ها و همسرش، تنش به وجود می آید این فرد چون قوای جسمی اش تحلیل رفته اند در معرض انواع ویروس هاست و می تواند ناقل آنها به فرزندان و خانواده باشد؛ از سویی دیگر این مشکلات می تواند اقتصاد خانه را به سبب درمان نداشتن نشاط شغلی و .. فلج کند.
تعامل آسیب ها با هم می تواند ضربه ای شدید به مسأله ازدواج و خانواده بزند.

راه های پیشگیری
1. آموختن آداب اجتماعی در کودکی: فرزندان بیاموزند، ‌وقتی وارد اتاق خواب والدین می شوند، باید اجازه بگیرند.
2. جدا کردن بستر خواب فرزندان از همدیگر.
3. تنها نگذاشتن دختر و پسر بالغ.
4. نپوشیدن لباس تنگ و چسبان.
5. تنها در مکان خلوت نماندن و تنها به حمام نرفتن. (در صورتی که امکان داشته باشد با کسی به حمام برود).
6. ازدواج به موقع (مهمترین عامل پیشگیری).
7. وجود سرگرمی و تفریح مناسب، ورزش، مطالعه کتب، اشتغال به کار و هنر آموزی … .
8. افزایش عزت نفس، شخصیت ، خودباوری در جوانان.

درمان
قدم اول: برای درمان این عادت شوم این است که فرد اعتقاد پیدا کند به اینکه بیماری خودارضایی مثل سایر بیماری های دیگر قابل درمان است. ناامید نشود برای ترک این عمل نیاز به زمان، صبر و تحمّل دشواری ها و گذشت زمان است.
حدیث از امام صادق ـ علیه السّلام – : «جوانی گرفتار عادت زشت خودارضایی است و معتقد است که دیگر اراده ای برای ترک این عمل در خود نمی بیند، امام فرمود: آیا این کار را در حضور دیگران هم انجام می دهد؟ عرض کردند: خیر. آنگاه، امام  فرمود: پس معلوم است که این فرد اراده دارد و با اراده از انجام این کار در حضور دیگران خودداری می کند، اگر اصلاً، اراده نداشت در حضور دیگران هم، آن کار را انجام می داد».
قدم دوّم: در نظر گرفتن تمام این آثار منفی و ضررهای جسمی و روانی خودارضایی است. مرور مرتب آنها اثربخش خواهد بود. با توجه به این دو مطلب، موارد زیر را رعایت کنید:
1. انجام کار و فعالیت سازنده و بیکار نبودن 2. اگر شرایط ازدواج برای فرد فراهم است، ازدواج بهترین راه درمان این عادت بد است. 3. گرفتن روزه. از پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ از راه درمان استمناء سؤال شد. فرمود: «روزه بگیرید و موهای بدن خود را کوتاه نکنید».[8] لذا برای نظافت بدن نباید از تیغ و صابون استفاده شود و بجای آن از داروی نظافت استفاده شود. 4. انجام ورزش های روزانه و آموزش هنر و مطالعه کتب مفید در اوقات فراغت و تنهایی. 5. پوشیدن لباس گشاد. 6. شستشو با آب سرد. 7. دوری از محیط ها و افراد آلوده. 8. برای هر بار انجام این عمل، تنبیهی مناسب در نظر گرفته شود. یکی از راه های تنبیه: فرد یک عددکش لاستیکی نازک (همانند کشی که دور بسته پول می بندد) به مچ دست می بندد و در هنگام وسوسه شدن، آن را تا حد امکان کشیده و رها می کند تا دستش دچار درد شود، آنقدر این عمل را تکرار می کند تا نفس او از انجام عمل منصرف شود.
قدم آخر: سعی شود در طول زمان به تدریج از تعداد دفعاتی که این عمل را انجام می شده، کم گردد.

معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. دنیای نوجوان، دکتر محمد رضا شرفی، نشر تربیت.
2. اختلالات و انحرافات جنسی، ابراهیم واحد، خط سوّم، 78.
3. مشکلات جنسی جوانان؛ نامه مکارم شیرازی؛ قم: نسل جوان.

پی نوشت ها:
[1] . صدری، نوروز؛ فتنه نفس، چاپ اول،1382، ص 6 و 5.
[2] . معصومی، سیّد مسعود؛ احکام روابط زن و مرد، چاپ 23، 1380، ص 155.
[3] . همان، ص 157.
[4] . فتنه نفس، ص 56.
[5] . همان، ص 65.
[6] . خودارضایی، مؤسسه پژوهشی فرهنگی اشراق، نشر مبعث، چاپ اول، 1379، ص 15-11، (اقتباس).
[7] . همان، ص 85.
[8] . پاک نژاد، ازدواج مکتب انسان سازی، مهدیه اشکذر، چاپ چهارم، ص 231.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید