عاداتی که به قلبتان بدون این که شما بدانید صدمه می‌زنند

عاداتی که به قلبتان بدون این که شما بدانید صدمه می‌زنند

تألیف: حمید وثیق زاده انصاری

یک قلب سالم مساوی است با یک زندگی سالم. اما عادات خاصی وجود دارند که ممکن است به قلبتان خسارت بزنند بدون این که شما حتی از آن‌ها خبر داشته باشید. این مقاله‌ به شما اطلاعات بیشتری در مورد عاداتی که بر روی قلبتان تأثیر دارد خواهد گفت، تا شما بتوانید این عادات را متوقف یا کم کنید، و سالم بمانید.

آیا می دانستید؟
بنا بر یک تحقیق دانمارکی، محیط استخوان ران کوچک‌تر (کمتر از 60 سانتی متر) مرتبط با احتمال بالاتر داشتن امراض قلبی، هم در مردان و هم در زنان است.
قلب انسان هم قوی‌ترین و هم ضعیف‌ترین عضو بدن است. قوی‌ترین است زیرا حیاتی‌ترین عمل که رساندن خون اکسیژن‌دار به تمام عضو‌ها برای عمل کرد بدون اشکال آن‌ها است را به عهده دارد. از طرف دیگر، ضعیف‌ترین عضو است زیرا فقط با رعایت اعتدال می‌تواند فشار را تحمل کند، و فشار اضافی می‌تواند با خود میزان زیادی مشکلات سلامتی و بیماری به همراه داشته باشد.
برای همین خیلی مهم است که مراقب قلب خود باشیم و از چیزهای خاصی که به قلب فشار می‌آورند و بدان وسیله ضعیف‌تر و مستعد برای امراض و یا حتی سکته‌ی قلبی می‌کنندش دوری کنیم. بسیاری از ما از بعضی از چیزهایی که ممکن است تأثیر مخرب بر قلب بگذارند، که از آن‌ها به طور عادی صحبت می‌شود، خبر داریم و سعی در انجام ندادن آن‌ها در زندگی روزمره‌ی خود داریم. با این حال، چیز‌های کوچکی مانند عادات خاصی هستند که می‌توانند تأثیر منفی بر روی قلبتان بگذارند و شما کاملا‌‌ٌ از آن‌ها بی اطلاع باشید.
بنا بر این، به جای پول دور ریختن برای دارو، سعی در ترک عادات خاصی کنید که دلیل اصلی مشکل شما هستند.
 به اندازه‌ی کافی میوه و سبزی نخوردن
ما همه می‌دانیم که میوه‌‌ها و سبزیجات بلوک‌های اصلی ساختمان رژیم غذایی ما هستند. با این حال، گاهی اوقات، پیش می‌آید که ما از خوردن آن‌ها به میزان لازم پرهیز ‌کنیم. تحقیقات اثبات کرده است که افرادی که در روز بیش از پنج وعده میوه می‌خورند احتمال کمتری دارد سکته کنند نسبت به کسانی که مصرف نمی‌کنند یا در مقادیری کمتر میوه می‌خورند.
 بیش از اندازه نمک مصرف کردن
با این که نمک قسمت مهمی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می‌دهد، تنها در مقادیر کمی لازم است. زمانی که از این مقادیر تجاوز می‌شود، برای بدن سم می‌شود. در نتیجه فشار بیشتری برروی قلب است تا سم‌ها را از بدن خارج کند، بنا بر این باعث مشکل فشار خون می‌شود. در نهایت ریسک سکته یا ایست قلبی را افزایش می‌دهد.
 مصرف نوشابه‌های الکلی
پرهیز از مصرف الکل می‌تواند علاوه بر اوقاتی خوش در زندگی برای سلامتی هم مفید باشد. تحقیقات نشان داده است که احتمال سکته در افرادی که از نوشابه‌ی الکلی پرهیز می‌کنند نسبت به افرادی که زیاد می‌نوشند پایین‌تر است. در این حال نوشیدن بیش از اندازه‌ی الکل ممکن است تأثیرات کاملا‌ٌ معکوسی بر روی قلب داشته باشد مانند فشار خون بالا، بالا رفتن احتمال سکته‌ی قلبی، و ایست قلبی.
 نا دیده گرفتن اختلالات خواب
خواب زیاد (بیش از نه ساعت) یا بسیار کم (کمتر از شش ساعت) به طور یک سان به قلب شما صدمه می‌زند. هر دوی این شرایطِ مفرط، فشار خون و سطح هورمون‌های استرس را بالا می‌برد. بی‌ خوابی یا به عبارت دیگر کم بود خواب، باعث استرس و افسردگی می‌شود که در ادامه منتهی به فشار خون بالا می‌شود. هم چنین یک مطالعه که در دانشگاه شیکاگو در سال 2008 انجام شد ارتباطی بین خواب کم تر و ازدیاد آهکی شدن رگ‌های قلبی (کلسیمی که در رگ‌های قلبی جمع شده است) را پیشنهاد کرده است.
 نا دیده گرفتن خرناس کشیدن در خواب
جدای موضوعِ آزاد دهنده بودن، خرناس کشیدن می‌تواند مشکل جدی‌ای برای سلامتی باشد که همراه با خواب آپنه است. آپنه اختلالی است که نشانه‌ی آن تنفس با مانع در هنگام خواب است، که می‌تواند بر قلب فشار وارد کند. در ادامه‌ این اختلال در خواب می‌تواند احتمال بیماری قلبی را بیشتر کند. بنا بر این اگر شما پیش می‌آید که خرناس بکشید و از خواب با احساس خستگی بیدار شوید فورا‌ٌ با خدمات بهداشتی خود تماس بگیرید و برای مشکل خرناس کشیدن خود مداوای مناسب دریافت کنید.
 عصبانیت بیش از حد
در حالی که نشان دادن عصبانیت در حد اعتدال روش خوبی برای آزاد کردن فشار و فشار روانی است، عصبانی شدن مکرر و با شدت ممکن است ریسک بیماری قلبی را افزایش دهد. وقتی مردم عصبانیت خود را فرو می‌خوند و احساس خشم فرو خورده دائماً در درونشان حضور دارد، ممکن است قلبشان را ضعیف کند و آن را مستعد پیدا کردن بیماری‌های قلبی یا سکته‌ی قلبی کند. احساسات منفی در بشر باعث فعال شدن محور- استرس می‌شود و اگر واکش‌های استرسی به طور مکرر فعال شوند برای قلب مضر خواهند بود.
 نا دیده گرفتن افسردگی
همه‌ی ما در زندگی دچار فراز و نشیب‌هایی می‌شویم و در هم ریختگی احساساتی را تجربه می‌کنیم. با این حال، بسیار مهم است که چگونه با این شرایط برخورد می‌کنیم. اگر شخصی لحظات مکرری از استرس‌های احساسی را تجربه کند، بر روی قلبش به نحوه‌ی منفی‌ای تأثیر خواهد گذاشت. برای دقیق‌تر بودن باید گفت که استرس به همراه افسردگی ارتباط مستقیمی با کلفت شدن درونی‌ترین غشاء پوششی سرخ رگ‌ها دارد (نحوه‌ی سنجش سرخ رگ‌ها)، که مشخصه‌ی بدتر شدن بیماری رگ‌های قلبی است. بررسی‌ها نشان داده است که افسرگی بیش از حد شرکت غیر مستقیمی در بروز بیماری قلبی دارد. افسردگی باعث برخی عادات نا سالم خاص مانند سیگار کشیدن و در بعضی افراد ورزش نداشتن می‌شود که در نهایت باعث مشکلاتی در عمل کرد قلب می‌شود.
 سندروم مبارز آخر هفته
بسیاری از افراد متوجه می‌شوند که برای خود وقت ندارند. بنا بر این روزی که وقت آزاد پیدا می‌کنند خودشان را در ورزش غرق می‌کنند و توقع دارند که این آن‌ها را خوش اندام کند و سالم نگه‌شان دارد. با این حال این تحت عنوان سندروم مبارز آخر شناخته شده و بر روی بدنتان تنها تأثیر معکوس خواهد داشت. برای بدنتان نا راحتی ایجاد خواهد کرد و به قلبتان برای گردش بیشتر خون فشار خواهد آورد، که ممکن است باعث بعضی مشکلات جدی شود.
عادات دیگری که به قلبتان صدمه وارد می‌کند
پرخوری و خوردن فقط کالری‌ها
کناره ‌گیری از دنیا
 تصور این که در خطر یا ریسک نیستید
 خوردن گوشت قرمز
از قلم انداختن یا نخوردن داروها
تلویزیون تماشا کردن
اگر بر روی این عادات تمرکز کنید و سعی بر از بین بردن هر چه سریع‌تر آن‌ها کنید، سلامتی قلب شما را برای زمانی طولانی‌تر تضمین می‌کند.
معوق کردن، به تأخیر انداختن، یا پرهیز از معاینه‌ی سلامتی هم همگی می‌توانند برای سلامت قلبتان مضر باشند. هم چنین، نشانه‌ها و علائم دردهای قفسه‌ی سینه و نفس کم آوردن می‌تواند یکی از عواقب جدّی فشار خون بالا باشد، و نا دیده گرفتن این علائم می‌تواند برای قلبتان مضر باشد.
محدودیت مسئولیت: این مقاله‌ صرفا ٌ در خدمت هدف اطلاع رسانی است و به هیچ صورت در نظر ندارد که جایگزین توصیه‌های پزشکی شود.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را ثبت کنید