Are These Really Bad؟
بسیاری از مواد غذایی باارزش در صورت استفاده بی رویه یا نابه جا می توانند مضر باشد. محققان آمریکایی دریافته اند که رژیم غذای مدیترانه ای می تواند خطر ناراحتی های قلبی را در بیماران قلبی افزایش دهد.در این مطلب به چند نوع از این مواد غذایی اشاره می کنیم که باید در مورد مصرف آن دقت کرد. این مواد غذایی عبارتند از:
گریپ فروت:
این میوه ماده ای به نام نارینجبین (Naringenin) دارد که میزان قند خون را متعادل می کند و با تحریک کبد در سوخت چربی اضافه، مانع بروز سندروم سوخت و ساز که زمینه ساز بیماری دیابت است می شود.
گریپ فروت می تواند میزان هورمون استروژن در بدن را افزایش دهد. زنان مسن تری که روزی یک چهارم گریپ فروت را مصرف می کنند، 30 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. اگر چه این میوه منبع عالی ویتامین C، فیبر و فیتونیوترینت ها است، اما مصرف روزی نصف گریپ فروت یا 250 میلی لیتر آبمیوه آن کافی است. در نهایت مصرف بیش از یک لیتر آب گریپ فروت یا 2 عدد در روز، به بدن ضرر می رساند و باید از آن پرهیز شود.
مکمل های سویا:
از این دانه در تهیه سس و شیر سویا استفاده می شود. سویا نسبت به گوشت، حاوی چربی اشباع شده کمتر و مقادیر فراوان اسید چرب امگا 3 است که برای سلامت قلب مفید می باشد. دانه سویا تصفیه نشده نیز حاوی تمامی 7 اسید آمینه اساسی لازم برای حفظ و بازسازی تمامی بافت های بدن از عضلات تا مو است. از طرف دیگر سویا حاوی مقادیر زیادی مواد شیمیایی که مانع هضم پروتئین و جذب مواد معدنی می شود و نیز روی سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارد. اگر چه سویا خطر بروز سرطان سینه را کمی کاهش می دهد اما تحقیقی که در آمریکا انجام گرفت، نشان داد مصرف مکمل های سویا می تواند برای افرادی که از این بیماری جان سالم به در بردند، کمی خطرناک باشد. مکمل های سویا حاوی مقدار بالای ایزوفلاوانز (Isoflavones) شبیه به استروژن است که سلول های تومور را به تقسیم و تکثیر تشویق می کند. کارشناسان، مصرف روزی یک وعده فرآورده تصفیه نشده سویا را توصیه می کنند.
فلفل
کپسیسین (Capsaicin) موجود در فلفل، درد را تسکین می دهد، گردش خون را بهبود می بخشد و با تومورهای سرطانی مقابله می کند. مصرف فلفل باعث کاهش وزن در افراد چاق می شود. اما محققان دانشگاهی معتقدند مصرف روزی یک دانه فلفل تند، خطر سرطان معده را 15 درصد افزایش می دهد و سندروم تحریک پذیر روده را نیز تشدید می کند. فلفل با کاهش حفاظ های معده باعث زخم، سوء هاضمه یا سوزش سر دل می شود. برای به دست آوردن حداکثر فایده، هفته ای 3 عدد فلفل همراه با رژیم غذایی تعادل بخورید.
ماهی چرب
ماهی ها سرشار از امگا3 هستند که مانع بیماری قلبی شده و سلامت مغز را نیز تقویت می کند. ماهی های چرب غنی از ویتامین های A و D نیز می باشند. ماهی های چرب حاوی ویتامین D هستند که معمولاً با قرار گرفتن در معرض نور خورشید در بدن تولید می شود.
ویتامین D سراتونین (Seratonin ) ـ نوعی هورمون که روی روحیه فرد تاثیر مثبتی می گذارد ـ را تقویت می کند. اما سموم موجود در دریاها که در بافت های چربی تجمع پیدا می کنند، با محدود کردن توانایی تولید انسولین در بدن، خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می دهد. بنابراین مصرف هفته ای 140 گرم به افراد عادی توصیه شده و زنان در سن باروری و کودکان نباید هفته ای بیش از 2 وعده ماهی چرب بخورند.
زرد چوبه
کورکومین موجود در این ادویه علاوه بر تسکین علایم سندروم تحریک پذیر روده (IBC)، نقش محافظت از کبد و کمک به هضم چربی و خاصیت ضد توموری نیز دارد. تحقیقاتی که توسط محققان آمریکایی انجام گرفته، نشان می دهد مصرف 2 وعده غذایی حاوی زردچوبه، در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر است. اگرچه مصرف روزی بیش از 100 میلی گرم می تواند منجر به زخم معده شود. از آن جایی که زردچوبه باعث رقیق شدن خون می شود، در صورتی که خونریزی دارید، قرار است عمل شوید یا داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، از مصرف زیاد آن بپرهیزید. مصرف زیاد آن، میزان قند خون را کاهش می دهد. اگر با کمبود قند خون مواجه هستید، باید مصرف زردچوبه را به هفته ای یک قاشق مربا خوری محدود کنید.
منبع: راه موفقیت – شماره 25